Şimdi Ara

★ RAM ve PSU (Güç Kaynağı) hakkında detaylı bilgiler ★ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
9
Favori
12.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekrar teşekkürler, hata yaptım diye düşünmekten kurtardınız ;))
  • MERHABA bı sorunum var 4 gün önce asus K53S lap top aldım 4GB RAM 1 gb paylasımsız nvıdıa 540 m ekran kartı var. fakat pcme girdiğimde 4 gb ram ( 2,7 gb kullanıla bilir yazıyor ) bunun nedeni nedir ve ekran kartım paylaşımsız olmasına rağmen 2,1 gb gözukuyor ılgınç normalde 1gb olamsı lazım. crysis 2 de ramım yetmiyor 3 gb istiyor bende 4 var ama 2,7 gb kullandığım ıcın oyunda goruntu yok.
  • çok güzel bir konu teşekkürler
  • güzel bir anlatım olmuş, ellerinize sağlık.
  • Merhabalar benim anakartımın özelliklerinde hafıza kısmında şu yazıyor:

    4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2000 (OC) / 1333/1066 ECC, Non-ECC, Un-buffered Bellek
    Çift kanal bellek mimarisi
    * AMD AM3 100 ve 200 serisi işlemci DDR3 1066MHz kadar destek
    toplam bellek yüklerken ** OS sınırlaması nedeniyle, 4GB kapasiteli veya daha fazla, Windows ® 32-bit işletim sistemi sadece 3GB az tanıyabilir. Dolayısıyla, daha az 3GB bir toplam bellek önerilir.
    *** hafıza QVL (Yetkili Satıcıları Listeler) içinwww.asus.com adresine bakınız.

    Ben 4 gb 1600 mhz kigston hperix rame sahibim.Ben de 1333 mhz olarak görünüyor.Overclock ile 1600 mhz ye çıkabilirmiyim.Ne yapmam gerekiyor timingleri 7 7 7 7 20 olarak mı değiştirmem gerekiyor.Asus m489gtd anakartta amd phenom II x6 3,2 ghz işlemci kullnaıyorum.Anakarttan turbo keyi açtım işlemci 3,72 ghz yükseldi.İşlemciyi overclock edince ramlerde otomatik olarak 1600 mhz ye çıkmışmıdır.Yoksa elle 1600 mhz ye overclock etmelimiyim zamanlama sürelerini ne yapmalıyım.




  • BIOS'ta Cell Menu vb. O/C yapılan menüde RAM'lerinizin için SPD sekmesi yer alır bu sekmeden 1600 Mhz için gerekli Voltaj değeri yer alır. 1.70V ( ÖRNEK ) gibi bu değeri ve diğer zamanlama sürelerini not edin ve O/C menü altında RAM'lerinize girin, voltaj ve zamanlama değerlerini doğru bir şekilde girdikten sonra BIOS'u kaydedip, çıkın.
  • gpu z programında memory sekmesinde Nb frequenncy :2327,8 mhz cahannel : dual

    Dram Freauency:465,6 mhz

    altta da sırasıyla 6 clocks
    6 clocks
    6 clocks
    18 clocks
    20 clocks yazıyor

    yine aynı programın spd sekmesinde ise şunlar yazıyor:

    Max Bandwitch - pc3-10700(667mhz)
    jedec 1 jedec 2 jedec 3 jedec 4
    457 mhz 533 mhz 609 mhz 685 mhz yazıyor.Bunlar ne anlama geliyor.
  • Hocam siz komple SS olarak ekleyebilir misiniz?
  • konuyu ancak bu gün okuma fırsatım oldu..şimdi bir adım daha ötedeyim...teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedon

    BIOS'ta Cell Menu vb. O/C yapılan menüde RAM'lerinizin için SPD sekmesi yer alır bu sekmeden 1600 Mhz için gerekli Voltaj değeri yer alır. 1.70V ( ÖRNEK ) gibi bu değeri ve diğer zamanlama sürelerini not edin ve O/C menü altında RAM'lerinize girin, voltaj ve zamanlama değerlerini doğru bir şekilde girdikten sonra BIOS'u kaydedip, çıkın.

    Biosa girdim cell menu gibi bir yer bulamadım benim anakart asus m489gtd orda ai taker gibi bi yer var orda start overcloking falan gibi bir şey yazıyordu bu neymiş diye tıkladım.bilgisayar reset attı açılışta overcloking failed yazdı f2 ye bastım orda bios default yazıyordu.bu sefer açıldı bilgisayar.

    Neyse artık kurcalarken bozacağım bilgisayarı bir daha kurcalamıyacağım öyle her şeyi.Denemiyeceğim bir daha overclock falan ayarını bozmayalım bilgisayarın.




  • aradıgım bilgilerin çoguna ulaştım saolun
  • enfes! elinize emeğinize sağlık.
  • Güzel konu elinize sağlık. Bclk değerini arttırdığımda ram frekansının otomatik olarak artmaması için ne yapmalıyım?
  • Mrblar herkese . Gercekten bizim gibi yeni yeni ogrenenler icin cok aydinlatici ve guzel bir anlatim olmus. Cok cok tesekkurler sizlere.. benimde bir sorum olucam ustadlar yardimci olursaniz sevinirim.. anakartimin oc li olarak 1600mhz ve 2133 mhz ram destekledigi yaziyor benim ramlerim ise 2x2 gb 2133 mhz xpm yi acinca ancak nezaman acsam mavi ekran aliyorum ramlari servise yolladim degistirdiler baskalari geldi onlarda da ayni sorun. Suanda ise 2133 mhz yerine dediginiz gibi xpm yi actim biostan 1600mhz ye getirdim osekilde kullaniyorum. Performansindan memnunum yazinizda okudugum icin ogrendim yeni mhzden ziyade zamanlamalar onemliymis de bosuna mi 2133 mhz aldim para verdim okadar ona uzuluyorum..neyapabilirim bu konuya ? Ayrica 2. Sorumda bu ramlarin yanina 2x4gb 1600 mhz ( ustunde mavi ekran verdigi icin 1600mhz ) alicam acaba alirken neye dikkat etmeliyim sorun cikmamasi icin ? Anakartim p67 gd 80 intel islemci 2500k var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık
  • Emeğinize sağlık.
  • bunları cıltlesen kıtap olur Acık ogretıme ders oalarak bunları okutsalar fena olmaz :)
  • ALLAH RAZI OLSUN
  • mükemmel bir konu olmuş elinize sağlık.
    Benimde aklımda bir iki soru var ram V değerleri oc ile mi alakalı? Birde her yerde tavsiye edilen ripjaws serisinin x,z olanlarının farkı var mı normallere göre?

    Sistemi alana kadar mobilim, araştıramıyorum mevcut telefonla kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hachiman Hikigaya

    mükemmel bir konu olmuş elinize sağlık.
    Benimde aklımda bir iki soru var ram V değerleri oc ile mi alakalı? Birde her yerde tavsiye edilen ripjaws serisinin x,z olanlarının farkı var mı normallere göre?

    Sistemi alana kadar mobilim, araştıramıyorum mevcut telefonla kusura bakmayın.

    V değeri Volt olan gerilimi tanımlar bir Ramin gerilimi ne kadar düşükse o kadar iyidir, bazı romlar stok olarak gerilimi yüksek üretilir bu da OC potansiyelini düşürür. Örneğin 1.5 V olan var 1.7 V olan var.

    Gelelim diğer soruya, evet Z ve X serileri var, temelde ikiside aynı aslında ürünlerin tek farkı, oyunculara özel Z'nin biraz daha OC potansiyeline açık olması o da çok az bir fark yani oyundan 1-2 Fps fazla alacağımda diye arada fiyat farkı varsa kesinlikle değmez. X olanı da alabilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.