Şimdi Ara

RAM ve anakart uyumsuzluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta sistemimizde RAM yükseltmesi yaptık. Önceki RAM'lerimiz 1 x 1 =2GB OCZ Special Ops Edition DDR2 800Mhz kitti ve sorun yoktu. Yeni aldığımız RAM'ler ise Kingston Hyper X 800Mhz KHX6400D2K2/4G set. Bu setten iki tane aldık ve şu an 8GB olarak kurmuş durumdayız. Anakartımız Asus P5KC. İşletim sistemi Windows 7 64bit..

Ram'leri taktığımızdan beri sistem özellikle Internet Explorer veya Firefox kullanırken kitleniyor. (Başka zamanlarda da kitlendiği oluyor) Herhangi bir hata çıkmıyor, sadece donup kalıyor, kapatıp açmak zorunda kalıyoruz. Everest yükledim, Overclock bölümünü tıklayınca aynı şekilde donup kalıyor. Everest'ten bellek testi yapmaya çalıştım ama yine kitlenip kaldı. Bios'tan ram'leri 800mhz ve 5-5-5-15 (Ram'ler CL5 ama Auto olarak CL6 olarak çalışıyorlar) şeklinde ayarladım ama fayda sağlamadı. Hatta donmalar sıklaştı. Bu durumda yapılabilecek bir şey var mı? RAM'leri değiştirmemiz şart mıdır ve şartsa biz bu anakarta hangi RAM'in olacağını nasıl bileceğiz?

Everest bilgileri bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 23 Mayıs 2010; 0:39:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Anakart ve İşlemci Uyumu ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.