Şimdi Ara

Ram upgrade sonrasında windows donuyor.[ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, olayı en net şekilde anlatmaya çalışıcam.Geçen gün notebook'a 4gb tek modül kingston ddr2 800 mhz ram aldım(laptopta 2 slot var 4 ten 6'ya yükselticektim 4+2) ancak pc'ye takıp(anakartın elektriği off) windows açıldıktan bir süre sonra(sistem kendini toparlarken) sistem donuyor(6 gb rami sistemde ve biosta görüyorum ayrıca güvenli kipte sorunsuzca kullanabiliyorum, işletim sistemi windows 7 ultimate x64) ve mecbur hardstart yapmak zorunda kalıyorum. Notebookun rame destek vermemesinin imkanı yok 8gb'a kadar destekliyor hatta diğer takılı olan ram ile beraber bir resmini çektim, rami tek olarakta denedim aklınıza gelebilecek her türlü fanteziyi denedim ancak elim kolum bağlandı( bu arada 4gb rami başka bir pc de denedim sorunsuz takır takır çalışıyor) sistemimle de uyumlu ama donmasının tek sebebi uyumsuzluk olabilir (düşük ihtimal olarakta voltaj sorunu ya da fsb) burda sorun ne olabilir şimdi yardımcı olursanız çok sevinirim. En son ihtimal format atmayı düşünüyorum ama bir o kadar da üşeniyorum(düzeni yeniden inşa etmek vakit alıcak), normalde rami takınca adresleme işlemini direkt yapması lazım format ile sanmıyorum ama bir fayda görür müyüm ?

     Ram upgrade sonrasında windows donuyor.[ÇÖZÜLDÜ]

     Ram upgrade sonrasında windows donuyor.[ÇÖZÜLDÜ]

     Ram upgrade sonrasında windows donuyor.[ÇÖZÜLDÜ]

    Format sonrasında yaşadığım donma sorunu ortadan kalktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaiKo -- 22 Nisan 2012; 14:34:33 >







  • Benim başıma da aynı sorun gelmişti fakat masaüstü bilgisayarda. Tam olarak hatırlayamıyorum ama RAM'lerin yerlerini değiştirmiştim galiba ve düzelmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 'Citizen

    Benim başıma da aynı sorun gelmişti fakat masaüstü bilgisayarda. Tam olarak hatırlayamıyorum ama RAM'lerin yerlerini değiştirmiştim galiba ve düzelmişti.

    dostum keşke çözüm o kadar basit olsa ama bir faydasını görmedim
  • eskıden p3 makınelerde ds ss cıft yuz ram tek yuz ram olayı vardı buda ram kontrolcunun bellek yongasında bellı bır sınırı olması ıle ılgılı ıdı sızdede boyle bır kısıtlama olabılır aldıgınız ram 1gb x4 bellek yongalı eskısı ıse 256mb x 8 yongalı belkı anakartınız yonga basına 1gb yı desteklemıyordur ımkanınız varsa ramı 512mb x 8 bellek yongalı baska ramle degıstırıp deneyın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pegasus1881

    eskıden p3 makınelerde ds ss cıft yuz ram tek yuz ram olayı vardı buda ram kontrolcunun bellek yongasında bellı bır sınırı olması ıle ılgılı ıdı sızdede boyle bır kısıtlama olabılır aldıgınız ram 1gb x4 bellek yongalı eskısı ıse 256mb x 8 yongalı belkı anakartınız yonga basına 1gb yı desteklemıyordur ımkanınız varsa ramı 512mb x 8 bellek yongalı baska ramle degıstırıp deneyın

    mantıklı bir yaklaşım ancak 8 yongalı bir 4gb bellek bulmak imkansız gibi birşey. Ayrıca bu rami benim laptopumdan çok daha düşük seviyede(o dönemde çıkan) bir sistemde denedim sorunsuz çalıştı(benim anakart ve chipset o dönemin high tech ürünüydü)
  • dedıgım gıbı benımkı bır onerı anakartınızın chıpset bılgılerını detaylı olarak uretıcı verılerınden ınceleyın mutlaka bu konuda bır bılgı vardır
  • Biraz geç cevap oldu ama format attım sorun çözüldü
  • Sorun çözülmüş ama yine sormak istiyorum.Laptopunuzun markası modeli neydi?Anakartınızın chipseti nedir?+ Ankara'da mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    Sorun çözülmüş ama yine sormak istiyorum.Laptopunuzun markası modeli neydi?Anakartınızın chipseti nedir?+ Ankara'da mısınız?

    laptopun modeli toshiba qosmio f50-10g, chipset:intel pm45 express chipset, ankarada oturmuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaiKo

    quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    Sorun çözülmüş ama yine sormak istiyorum.Laptopunuzun markası modeli neydi?Anakartınızın chipseti nedir?+ Ankara'da mısınız?

    laptopun modeli toshiba qosmio f50-10g, chipset:intel pm45 express chipset, ankarada oturmuyorum

    Teşekkürler.PM45 Express chipset 8 gb destekliyor da normal PM45 lerin 8 gb desteği var gözüküyor ama yok.O yüzden sormuştum.Bir umut kendi laptopuma 8 gb ram takabilir miyim diye rahatsız ettim. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaiKo


    Hocam 4 lük ram i nereden aldınız? İnternet üzerinden aldıysanız link alabilir miyim?
  • Merhaba,

    Anakartım Gigabyte M61PME-S2 işlemci AMD Athlon 64 LE 1620 @ 2400 MHz daha önce 1x1 olmak üzere 2GB RAM kullanıyordum. Tek 4GB için Kingston KVR 800D/N6-4G RAM aldım.



    Windows 7 32bit kullanıyorum pc normal açılıyor biosu da sıfırladım. Windows bir süre sonra donuyor herhangi bir şekilde tepki vermiyor formatla çözüldü demişsiniz format mı atsam acaba ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.