Şimdi Ara

ram timingleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ram Ayarlarında Cas Latency Kıslatmaları varya onlar diğerleri trfc cycle time tarzı yazanlar varya burdan 2-2-2-5 diyorzu 1 t diyoruz felan ben şahsen bunları ezbere yapıyorum ne neye etki ediyor düşürerek neyi düşürüyorum tam bilmiyorum bırdaki terimlerin teknik olarak açıklayabilecek arkadaş varmı acaba sırayla rakam var 10-15 tane nerdeyse bunları açıklayacak olan olursa bilmiyorsam bilenden öğreneyim hemde katkısı olsun die düşündüm ... tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

MESELA AŞAĞIDA BİR ARKADAŞIN OC YAPARKEN VERDİĞİ ÖRNEK PLATFORMLAR İÇİN DEĞERLER OLAY TAMAMEN EZBER BEN YAPRSAM bunu ÇÜNKÜ NEDİR TEKNİK OLARAK AÇILIMI ROW CYCLE TİME read to write time gibi nedir read okuma write yazam zamanı gibi anlıyorumda neye etki eder neyle paralel çalışır . bunları değişirsem ne olur teknik açıklama yapailecek arkadaş varmı aramızda birde mesela 64 ttweaker programı var mesela ordaki değererin anlamı yazılırsa biostaki oc menülerinden detaylı en azından onlara göre bilgi sahibi oluruz yoksa ezbere kuran suresi okur gibi olacak ... Allah kabul etsin amin diyecez anlamı nedir demi :)

cas# latency(tcl)=3T
    min ras# active time(tras)=8T
    ras# to cas# delay(trcd)=3T mesela bu nedir 3t 2t olsa ne olur teknik açıklaması varmı bunun ?
    row precharge time(trp)=3T
    row to row delay(trrd)=2T
    row cycle time(trc)=11T
    roe refresh cyc time(trfc)=14T
    read to write time(trwt)=4T
    write recovery time(twr)=3 bus clock
    write-to read delay(twtr)=2 bus clock
    refresh rate(tref)=200 mhz 7.8 us
    read prermble value=5.5
    a sync latency value=7

BAKALIM BİR BAŞLIK ATTIK EMİNİM FAYDASI OLUR CEVAPLAYANLAR ÇIKARSA ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitk -- 21 Aralık 2005 1:57:05 >

• sana diyecegim hepsini azaltmaya bak teker teker dene bütün degerler en düşük oldugu zaman en iyi performansı alırsın.

cas# latency(tcl)=3T

min ras# active time(tras)=8T

ras# to cas# delay(trcd)=3T

row precharge time(trp)=3T

row to row delay(trrd)=2T

read to write time(trwt)=4T

bunlar en önemlileridir digerleriyle ugraşmasan da olur en önemliside en sondaki read to write time(trwt)=4T dir onu mümkünse 1t yap tabi sen

zamanlamaları düşürürsen yani 2t yi 1t yaparsan ramlerin bekleme süreleri azaldıgından daha iyi performans verirler ama işte onları azalttıgında fsb den

kısman gerekir aksi takfirde bilgisayar açılmaz.tabi bu kalitesiz ram ler için geçerli.
  • Milletim üstüne bir rehavet çökmüş herkes bir doyuma ulaşmış anladığım kadarıyla einstein21 sana teşekkür ederim yinede cevap verdiğin için ... bende aynı öyle yapıyorum en düşük zamanlamaları yakalamaya çalışıyorum dediğim gibi ama yine ezbere :)
  • Artık bir takım şeyler çok yazıldı...
    Araştırma alışkanlığı olmadığı için aynı şeyler soruluyor.Rehavetten falan değil,,
    asıl rehavet,araştırmadan topic açanlarda

http://www.dfi-street.com/forum/showpost.php?p=203179&postcount=4

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=53763

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanDostum -- 17 Aralık 2005, 16:09:44 >

• @candostum verdiğin linkler süper ben az çok bildiğim halde çok faydalı ve öğreneceğim bilgiler buldum...

kolay gelsin...
  • Araştırma alışkanlığı var candostum fakat google giriyorsun anahtar olabilecek şeyleri yazdım öncelikle türkçe olarak aradım fakat pek ezberden çok bir şey bulamadım demek istediğim linkteki verdiğin yerdeki tarz larda açıklamlardı ama türkçe yapan biri varmı diye aradım haklı olarak çok iyi ingilizce bilmediğim için ama sana teşekkür edrim. şimdi bu bir anahtar oldu en azından buradaki terimlerin ingilizce açıklamalarını tercümeye çalışıp babylon tarzı şeylerele bir anlama katrım umarım eğer bunu yaparsam paylaşırımda...

tabi bu arada bir şey bilip paylaşan olursa bu terimlerin ne demek olduğunu ne ala yok sa herkesin bildiği kendine fayda eder...:) bu forumdan da link olsaydı en azından daha faydalı olurdu..

quote:

Orjinalden alıntı: CanDostum

Artık bir takım şeyler çok yazıldı...
    Araştırma alışkanlığı olmadığı için aynı şeyler soruluyor.Rehavetten falan değil,,
    asıl rehavet,araştırmadan topic açanlarda

http://www.dfi-street.com/forum/showpost.php?p=203179&postcount=4

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=53763

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hynix 2x4 8Gb Laptop Ram
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.