Şimdi Ara

Ram temizleme programları kullanılmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela clean master... Hem gereksiz dosyaları siliyor hem rami temizliyor(gerçek mi bilmiyorum) doğru mudur bu? Kullanılmalı mı? Telefona zarar veriyor mu? İşe yarıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanmıyorum, kullanana sildiriyorum. Programın kendisi zaten sürekli çalışarak ram kullanıyor ayrıca Android'de uygulamalar ramden belli bir alan kullanır böylece siz uygulamaya tıkladığınızda daha hızlı yanıt verir. Çok ram temizleme ihtiyacı duyarsam da Lg'nin kendi widgetını kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu alalı 6 ay oldu. Ram temizleme programlarını hiç kullanmadım.

Eski Android telefonlarda ram şişmesi olayı vardı. Boş ram miktarı az olduğunda telefonda takılma, donma, yavaş çalışma gibi durumlar oluyordu ve işte bu ram temizleme programları o zaman işe yarıyordu.

Yeni Android sürümlerinde yapılan ram optimizasyonu ve yüksek ramli telefonlar ile bu durum aşıldı. Şimdi mesela kullandığım G2'de boşta 100, 200 mb kalsa bile telefonda donma takılma gibi durumlar olmuyor. Yani ram şişmesi dediğimiz durum ortaya çıkmıyor. Sonuç olarak bu programları G2'de kullanmak tamamen gereksiz Hatta pil konusunda külfet diyebiliriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Telefonu alalı 6 ay oldu. Ram temizleme programlarını hiç kullanmadım.

Eski Android telefonlarda ram şişmesi olayı vardı. Boş ram miktarı az olduğunda telefonda takılma, donma, yavaş çalışma gibi durumlar oluyordu ve işte bu ram temizleme programları o zaman işe yarıyordu.

Yeni Android sürümlerinde yapılan ram optimizasyonu ve yüksek ramli telefonlar ile bu durum aşıldı. Şimdi mesela kullandığım G2'de boşta 100, 200 mb kalsa bile telefonda donma takılma gibi durumlar olmuyor. Yani ram şişmesi dediğimiz durum ortaya çıkmıyor. Sonuç olarak bu programları G2'de kullanmak tamamen gereksiz Hatta pil konusunda külfet diyebiliriz.

Peki gereksiz dosyaları silip yer açtığı doğru mudur?

• torata90 kullanıcısına yanıt
    O işlev tabiki de işe yarar ancak mesela g3 romu kullanıyorum smart cleaning uygulaması ile gereksiz dosyaları silebiliyorum. Yalnız hafıza sorunum olmadığı için sürekli yaptığım bir şey değil. Rom, root işlerine girmeyenler için de Lollipop güncellemesi ile smart cleaning uygulaması ayarlar menüsünde bulunabilecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram arttırmak işe yarar mı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.