Şimdi Ara

Ram sorunu nasıl çözülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pcde oyun oynarken özellikle yüksek sistem gereksinimli oyunlarda 15 20 dakka sonra donuyor ekran.3dmark06 yı 10 kere ard arda yapabiliyorum sorunsuz(Skor : 22500 civarlarında).Heaven benchmark 2.1 de yapıyorum test programlarının hiç birinde hata vermiyor.Neyse sonra kendi kendime ramlerdenmi acaba diye şüphelendim.2x2 ocz reaper ramler var şuan.Bir tanesini çıkardım 2gb olarak kullandım bu sefer donma olayı gitti 2-3 saat mafia 2 oynadım birşey olmadı.Normalde 10 15 dakkada donuyordu.Bu ramleri düzeltmenin bir yolu varmıdır? Aslında 8 gb kullanıyordum sonra pc açılmamaya başladı diğer 2sini çıkarmıştım düzelmişti pc sonra üstüne düşmemiştim.
    Sistemim
    Q9550
    zotac gtx480 amp
    ocz reaper 1066 mhz
    gigabyte x48 dq6 anakart

• Slotlarda sorun olabilir mi? Rami diğer slota takıp dene eğer yine donma yaşarsan sorun slotdadır. Eğer ram ise sorun o zaman değiştirmeni öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: penguen24

Slotlarda sorun olabilir mi? Rami diğer slota takıp dene eğer yine donma yaşarsan sorun slotdadır. Eğer ram ise sorun o zaman değiştirmeni öneririm

Yazdığının mantığını anlayamadım başka slota takıp gene donma yaşarsam sorun nasıl slotta olur :D ramde olması lazım değilmi? Bu arada diğer slotlarıda denedim yok gene dondu.Şimdi bi memtest yapıcam bakalım ramlere ne dicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xantrius81 -- 28 Ağustos 2010; 12:22:58 >
  • Çıkardığın ram sorunlu. Garantisi varsa garantiye gönder derim.
  • Şimdi memtest86yı denedim.İlk seçenekte pc restart atıyor 2. seçenekte donup tarama donup kalıyor.3. seçenektede Pass %2 ye filan geldimi donuyor pc.Aynı oyunda donduğu gibi.Ben nasıl anlıcam slottamı sorun yoksa ramdemi diye :P.Memtesti iyi bilen biri cevaplayabilirmi lütfen.
  • Sorunsuz çalışan rami tek tek slotlara takıp deneyeceksiniz, donma olan slot varsa onda sorun yoksa diğer ram arızalıdır. Ayrıca işletim sistemi 64bit mi? Daha önce 8gb olduğuna göre 64bit kullanıyor olmalısınız.
  • Şimdi 2 rami taktım pc üzerinden olan memtest programını indirdim yaptım %30da dondu ekran.Neyse o sorunlu düşündüğüm rami çıkardım gene yaptım testi bu sefer %70 de filan dondu ekran.2 ramdede sorun var sanırsam.Çünkü ramtestlerden sonra elle deyilmiyor bu ramlere aşırı sıcaklar.Güya soğutucuları filanda var.Neyse Slotları değiştirerek deneyeyim birde.Bakalım aynı sonucu verecekmi.Bu arada şuanda 32 bit kullanıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonuçta dual çalışan ramlar bunlar. Bence garantiye gönder uğraşma zaten memtest'i de geçememişler.
  • İşin kötü kısmı ben bunların kutularını kaybettim biraz arayayım :P.Olmadı yeni ram alcam artık..
  • Yahu aynı sorun ben de var. Konu açtım ama cevap yazan olmadı.

2*2gb ocz 1066mhz var. Oyunlarda kitleniyor. Memtest yaptım dual iken bir sürü hata verdi. Tek tek denediğimde hiçbir problem yok. Slotları değiştirdim yine hata verdi. Tek tek sorun gözükmüyor, o zaman anakartta mı sorun vardır? Garantisi falan kalmamıştır 2 seneden fazla oldu..

Edit:

http://www.akortek.net/viewtopic.php?f=55&t=549

Buradaki arkadaşla aynı sorun. Xp'de problem yoktu. Birisi cevap vermiş. Sizce de mantıklı mı, bilgisayara bir zararı olur mu?

quote:

Anakarıtınızın Bıos ekranında,

Öncelikle NB veya chipset Voltaj kısmında +0,1V bir arttırımda bulunun,

Akabinde BEllek zamanlarınızı sırasıyla 5-4-4-15 olacak şekilde ayarlayın.

Memory Voltage olarak ise 2.1V verin sıkıntınız çözülecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budden -- 28 Ağustos 2010; 17:37:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: budden

Yahu aynı sorun ben de var. Konu açtım ama cevap yazan olmadı.

2*2gb ocz 1066mhz var. Oyunlarda kitleniyor. Memtest yaptım dual iken bir sürü hata verdi. Tek tek denediğimde hiçbir problem yok. Slotları değiştirdim yine hata verdi. Tek tek sorun gözükmüyor, o zaman anakartta mı sorun vardır? Garantisi falan kalmamıştır 2 seneden fazla oldu..

Edit:

http://www.akortek.net/viewtopic.php?f=55&t=549

Buradaki arkadaşla aynı sorun. Xp'de problem yoktu. Birisi cevap vermiş. Sizce de mantıklı mı, bilgisayara bir zararı olur mu?

quote:

Anakarıtınızın Bıos ekranında,

Öncelikle NB veya chipset Voltaj kısmında +0,1V bir arttırımda bulunun,

Akabinde BEllek zamanlarınızı sırasıyla 5-4-4-15 olacak şekilde ayarlayın.

Memory Voltage olarak ise 2.1V verin sıkıntınız çözülecektir

Bu ramler sorunlu bence ilk aldığımdada 2 sene sonra ömürleri gidio herhalde :P

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.