Şimdi Ara

Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende eski bi pc var (başkasına vereceğim) bunda 1 gb ram var windows 7 yüklü ancak internete girince dahi ram kullanımı %80-90 nı buluyor anakartı en fazla 2 gb destekliyor bilgisayarcıya götürdüm kasayı e4500 işlemcisi var ama bilgisayarcı bana 1 gb ram daha takarsam işlemci desteklemez kasar felan dedi ddr2 bu arada sizce ne yapayım anakartta 2 gb desteği var ram alırken anakartamı işlemciyemi bakmalıyız ? bi akrabama vermeyi düşünüyorum sonra bozuk pc verdi demesinler

Not : Anakartın modelini şu şekilde bulabilirsiniz;
    -Başlat'a dxdiag yaz > Gelen pencerede Sistem Üreticisi ve Sistem Modeli yazar.
    -Birde kasayi açip bakabilirsiniz.Anakartin üzerinde yazacaktir :)
    | Gigabyte 880GAUD3H - Amd x6 1090T 4 GHz - Kingston 4 GB 1333mhz cl7 - Xfx oc HD6850 Çift Fan - Corsair Neutron GTX 120 GB - Seagate St31000524AS - Seasonic 850W 80+ Bronze - Samsung SyncMaster B2230 21.5 Full HD - A4tech xl-747H |
  • quote:

Orijinalden alıntı: raiderbaba

Arkadaşlar bende eski bi pc var (başkasına vereceğim) bunda 1 gb ram var windows 7 yüklü ancak internete girince dahi ram kullanımı %80-90 nı buluyor anakartı en fazla 2 gb destekliyor bilgisayarcıya götürdüm kasayı e4500 işlemcisi var ama bilgisayarcı bana 1 gb ram daha takarsam işlemci desteklemez kasar felan dedi ddr2 bu arada sizce ne yapayım anakartta 2 gb desteği var ram alırken anakartamı işlemciyemi bakmalıyız ? bi akrabama vermeyi düşünüyorum sonra bozuk pc verdi demesinler

1gb ram daha takabilirsin hiçbir sorun olmaz.

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Arkadaşlar bende eski bi pc var (başkasına vereceğim) bunda 1 gb ram var windows 7 yüklü ancak internete girince dahi ram kullanımı %80-90 nı buluyor anakartı en fazla 2 gb destekliyor bilgisayarcıya götürdüm kasayı e4500 işlemcisi var ama bilgisayarcı bana 1 gb ram daha takarsam işlemci desteklemez kasar felan dedi ddr2 bu arada sizce ne yapayım anakartta 2 gb desteği var ram alırken anakartamı işlemciyemi bakmalıyız ? bi akrabama vermeyi düşünüyorum sonra bozuk pc verdi demesinler

2 bilgisayarcıya sordum ddr 2 yse işlemcin desteklemez windows 1.5 gb sını görür yada pc nde performans artışı olmaz dahada yavaşlar felan dediler

• quote:

quote:

quote:

2 bilgisayarcıya sordum ddr 2 yse işlemcin desteklemez windows 1.5 gb sını görür yada pc nde performans artışı olmaz dahada yavaşlar felan dediler

ilk önce o bilgisayarciya selam söle.Sana extra masraf uygulatma cabalarında.Şuanda 1gb raminiz bulunmakta ve win7 kesınlıkle darbogaz yapacaktir.Anakartinizi inceledim DDR2 slot olarak en fazla 1066(O.C) desteklemekte.Kendiniz kullanmayıp baskasına verecekseniz fazla masrafa gerek yok.1 gb yanına almanız yeterli.Şuanda sizde bulunan ram'in üzerinde kac mhz ve cl hızında calıştığına baktıktan sonra yanina bir kardeş ram tercih edilebilir.Sizdeki ram'i 667 mhz ya da 800 mhz olarak tahmin ediyorum.Vatan computer'da iki ram'de bulunmakta ve kingston marka.Ramlar takıldıktan sonra win7 lite yada ultimate sürümü kurulup başlangıcta gereksiz calısan programlar kapatılmalı Ram mümkün oldugu kadar minimum seviyede kullanılmalıdır.Onun haricinde piyasada windows xp nin lite ve görselli versionları bulunup cok cok az ram harcamaktalar.

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-ram-bellek/?opf=p1125196,p1125199
    | Gigabyte 880GAUD3H - Amd x6 1090T 4 GHz - Kingston 4 GB 1333mhz cl7 - Xfx oc HD6850 Çift Fan - Corsair Neutron GTX 120 GB - Seagate St31000524AS - Seasonic 850W 80+ Bronze - Samsung SyncMaster B2230 21.5 Full HD - A4tech xl-747H |

• quote:

Orijinalden alıntı: Joévin

quote:

quote:

quote:

ilk önce o bilgisayarciya selam söle.Sana extra masraf uygulatma cabalarında.Şuanda 1gb raminiz bulunmakta ve win7 kesınlıkle darbogaz yapacaktir.Anakartinizi inceledim DDR2 slot olarak en fazla 1066(O.C) desteklemekte.Kendiniz kullanmayıp baskasına verecekseniz fazla masrafa gerek yok.1 gb yanına almanız yeterli.Şuanda sizde bulunan ram'in üzerinde kac mhz ve cl hızında calıştığına baktıktan sonra yanina bir kardeş ram tercih edilebilir.Sizdeki ram'i 667 mhz ya da 800 mhz olarak tahmin ediyorum.Vatan computer'da iki ram'de bulunmakta ve kingston marka.Ramlar takıldıktan sonra win7 lite yada ultimate sürümü kurulup başlangıcta gereksiz calısan programlar kapatılmalı Ram mümkün oldugu kadar minimum seviyede kullanılmalıdır.Onun haricinde piyasada windows xp nin lite ve görselli versionları bulunup cok cok az ram harcamaktalar.

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-ram-bellek/?opf=p1125196,p1125199

peki ben şimdi ram alırsam işlemciye bakmam gerekiyormu normalde anakart 4 gb destekliyor ama 1 gb ram zaten üzerinde takılı olduğundan ya 1 gb yada 2 gb almalıydım ama bilgisayarcı 1 gbyı bile desteklemez dedi senin işlemcin benim kafamı kurcalayan anakartta 4 gb desteği varsa 775pin işlemcilerin hepsinde olması gerekmezmi diğer pcmde e5300 var onunda ramini arttıracağım 2x2 ama hangi bilgisayarcıya gitsem sizin dediğiniz gibi masraf çıkarıyorlar işlemcinin desteklemediğini söyleyip hemen anakart+işlemci+ram listesi veriyorlar elime
    bazı bilgisayarcılarda anakarta bakma sen istersen 8 istersen 16 gb ram bile takarsın ama işlemcin yavaşlar dedi valla ya ben bişey bilmiyorum yada bilgisayarcılar şimdi anakartamı bakacaz ram alırken işlemciyemi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram Sorunum
    13 yıl önce açıldı
    ram sorunu
    23 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dedigim gibi bak kendılerıde söylemiş amacları yeni sistem kurdutmak.illaki ram ile cpu arasında ilişki vardir.Voltaj ilişkisi ve hız ilişkisi vardir.cpu ve ram sistemin verdiği çarpan değerlerine göre hızlarını alır.ikiside sizin verdiğin carpan değerine göre carpılıp o değerde calısır.Atıyorum bende ram 200(sistem) x 8(carpan değeri) = 1600mhz , islemci 200 x 18 = 3.600 mhz olarak bios'da yer almaktadir.Görüldüğü gibi bu sistemin verdiği 200 sabit ( ve ya artirilabilir ) diğer carpanlarla islemci ve ram hızlarıyla oynayabiliyoruz.Bunu bios'tan yapıyoruz.Kısaca bu overclock oluyor.Sizdeki mevcut ram ve alacağınız ramlerın ortak özellıklerı olması gerek.Örn Ram voltajı gibi örnegın 2.2v ile calısıyorsa yanına 2.2 v almak mantıklı.Mhz olayi aşırı önemli değil sizdeki 667 mhz ise alacağınız 800mhz ise ikisini aynı anda kullandıgınızda en düsük değere göre calısacaktir.Alacağınız ram anakartınız ile uyumlumu değilmi bir kontrol edin öyle alın.sizin sistem 2x2 bile destekler lakin islemci hafif darbogaz yapabilir ama kesinlikle hız artışı olacaktir.Sen kafanı yorma kardeşım e5300 o kadar ezik bir islemci değilki 2 yada 4 gb rami kaldırmayacak.Adamların pentium4 de 2 gb ram kullandıklarını hatırlıyorum ben.

• quote:

Dedigim gibi bak kendılerıde söylemiş amacları yeni sistem kurdutmak.illaki ram ile cpu arasında ilişki vardir.Voltaj ilişkisi ve hız ilişkisi vardir.cpu ve ram sistemin verdiği çarpan değerlerine göre hızlarını alır.ikiside sizin verdiğin carpan değerine göre carpılıp o değerde calısır.Atıyorum bende ram 200(sistem) x 8(carpan değeri) = 1600mhz , islemci 200 x 18 = 3.600 mhz olarak bios'da yer almaktadir.Görüldüğü gibi bu sistemin verdiği 200 sabit ( ve ya artirilabilir ) diğer carpanlarla islemci ve ram hızlarıyla oynayabiliyoruz.Bunu bios'tan yapıyoruz.Kısaca bu overclock oluyor.Sizdeki mevcut ram ve alacağınız ramlerın ortak özellıklerı olması gerek.Örn Ram voltajı gibi örnegın 2.2v ile calısıyorsa yanına 2.2 v almak mantıklı.Mhz olayi aşırı önemli değil sizdeki 667 mhz ise alacağınız 800mhz ise ikisini aynı anda kullandıgınızda en düsük değere göre calısacaktir.Alacağınız ram anakartınız ile uyumlumu değilmi bir kontrol edin öyle alın.sizin sistem 2x2 bile destekler lakin islemci hafif darbogaz yapabilir ama kesinlikle hız artışı olacaktir.Sen kafanı yorma kardeşım e5300 o kadar ezik bir islemci değilki 2 yada 4 gb rami kaldırmayacak.Adamların pentium4 de 2 gb ram kullandıklarını hatırlıyorum ben.

ramler 800 mhzlik kingston cl kaç veya kaç v ile çalıştıkları hakkında bilgim yok bayramdan sonra götüreyim bakayım bilgisayarcı hem boşa para harcamanı istemem diyor para kazanmak için satarım felan diyor ben ama bayramdan sonra gel 1000-1200 e yeni nesil bi sistem toparlarız diyor

• quote:

quote:

Dedigim gibi bak kendılerıde söylemiş amacları yeni sistem kurdutmak.illaki ram ile cpu arasında ilişki vardir.Voltaj ilişkisi ve hız ilişkisi vardir.cpu ve ram sistemin verdiği çarpan değerlerine göre hızlarını alır.ikiside sizin verdiğin carpan değerine göre carpılıp o değerde calısır.Atıyorum bende ram 200(sistem) x 8(carpan değeri) = 1600mhz , islemci 200 x 18 = 3.600 mhz olarak bios'da yer almaktadir.Görüldüğü gibi bu sistemin verdiği 200 sabit ( ve ya artirilabilir ) diğer carpanlarla islemci ve ram hızlarıyla oynayabiliyoruz.Bunu bios'tan yapıyoruz.Kısaca bu overclock oluyor.Sizdeki mevcut ram ve alacağınız ramlerın ortak özellıklerı olması gerek.Örn Ram voltajı gibi örnegın 2.2v ile calısıyorsa yanına 2.2 v almak mantıklı.Mhz olayi aşırı önemli değil sizdeki 667 mhz ise alacağınız 800mhz ise ikisini aynı anda kullandıgınızda en düsük değere göre calısacaktir.Alacağınız ram anakartınız ile uyumlumu değilmi bir kontrol edin öyle alın.sizin sistem 2x2 bile destekler lakin islemci hafif darbogaz yapabilir ama kesinlikle hız artışı olacaktir.Sen kafanı yorma kardeşım e5300 o kadar ezik bir islemci değilki 2 yada 4 gb rami kaldırmayacak.Adamların pentium4 de 2 gb ram kullandıklarını hatırlıyorum ben.

ramler 800 mhzlik kingston cl kaç veya kaç v ile çalıştıkları hakkında bilgim yok bayramdan sonra götüreyim bakayım bilgisayarcı hem boşa para harcamanı istemem diyor para kazanmak için satarım felan diyor ben ama bayramdan sonra gel 1000-1200 e yeni nesil bi sistem toparlarız diyor

Ahaha ah yokmu şu bilgisayarcilar.Bir olayi memleket meselesi yapmayi ne kadar cok severler :) Kardesım sen bilen bi arkadaşına elindeki rami göster o sana koduna bakarak ona yakışır bir ram tavsiye etsin.En mantıklısı bu.Sonra bilgisayarci ile işin olmasın vatan computer gold bilgisayar gibi bi yerden belirlenen modeli kap tak bilgisayarin bitsin bu işgence :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.