Şimdi Ara

Ram Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2 Adet CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz ram var. Biri single diğeri dual Ram. İkisini birlikte takınca açılıyor normal çalışıyor fakat oyuna girdiğimde ya oyundan atıyor yada ekran kararıyor.Bir kaç defa mavi ekranda verdi. Dual ramin bozuk olduğunu düşünüyorum çünkü onu tek taktığımda da sorunlar devam ediyor. Single ram tek taktığımda sorun yok gayet sağlıklı sıkıntısız oyun oynuyorum. Sorun şu garantiye gönderdim Dual rami Penta Teknolojiye bakıyormuş garantiye her neyse üründe sorun olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Bende düzelmiştir belki deyip sisteme taktım ama yine aynı sorunlar pubgye girdim crash yedim oyundan attı. Forzaya girdim oyun kapandı söktüm single ram ile tekrar oyunlara girdim ve oyunlar sorunsuz çalıştı. Şimdi ben bu ram ile ne yapacağım garanti sorun yok sağlam diyor. Ama sisteme takınca sorunlar baş gösteriyor. Bir yol gösterir misiniz üstadlar..

    İşlemci : ryzen 5 3600
    Anakart : b450 gaming plus msi







  • Takipteyim bende de aynı işlemci, anakart ve dual 8gb 2400mhz corsair bellek var. 2400Mhzde çalışmıyor mavi ekran veriyor veya sistem kilitleniyor oyunun ortasında, memory try it ile 2133Mhz Cl12 kullanıyorum pubgde fps dropları yapabiliyor bios güncel, yeni bellek alacağım ne alacağıma karar veremedim.
  • emrekokk E kullanıcısına yanıt
    Valla hocam sorun tam ney onu anlamadım anakart ile uyumsuz desem diğer ram ile neden sorun olmuyor. Single olan ramde sorun yok dual ram sorunlu onu takınca oyunlara giremiyorum atiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ahmetqzl01 kullanıcısına yanıt
    Anakartla tam uymuyor olabilir benimki gibi, 2133de dene birde dual bellekleri
  • emrekokk E kullanıcısına yanıt
    valla çıkardım diğer belleği pcyi 10 saat kapatamam şuan harici bozulmuştu ondaki resimleri kurtarıyorum. yarın denerim. Sende 2133de sorun oluyor mu peki ?
  • O işlemciye 3000 Mhz altı ram önerilmiyor. Ayrıca 2 bellek modeli de aynı olması gerek dual ve sorunsuz çalışabilmesi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama ben bu ramleri daha önce intel işlemcide kullanıyordum sorun yoktu. Yeni sistemde sorunlar başladı olmazsa ramleri yenilerim ilk fırsatta. Şu memtest+ ile test edeceğim ilk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmetqzl01

    Ama ben bu ramleri daha önce intel işlemcide kullanıyordum sorun yoktu. Yeni sistemde sorunlar başladı olmazsa ramleri yenilerim ilk fırsatta. Şu memtest+ ile test edeceğim ilk.
    Hocam bence o ramleri satın 3000 üstü 2 ram alın toplam 16 gb olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmetqzl01 kullanıcısına yanıt
    Genel olarak sorun gözlemlemiyorum, Pubg'de anlık droplar olabiliyor; Rainbow ve Forza H4 sorunsuz çalışıyor. Bence de ilk fırsatta 3000Mhz ve üstüne geçilmeli bende karar verdiğim an alacağım.
  • emrekokk E kullanıcısına yanıt
    Aynen pubg çok sorun oluyor oynamıyorum bayadir tek ramle takılmalar ara sıra nadir oluyor diğer Rami takınca oyuna girmiyor. Forza da öyle oyundan atıyor. O Rami çıkarınca forza cıncık gibi sorun yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrekokk E kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer alırsan buraya yaz sorunun çözülürse. Ben alırsam sorun çözülürse yazarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.