Şimdi Ara

RAM Seçerken Frekans Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstediğim oyunu oynayabilmek için dizüstü bilgisayarımın RAM'ini artırmayı planlıyorum. Ürün kataloğuna göre bilgisayarım maksimum 8GB 2133 Mhz DDR4 SDRAM (Tek kanal desteği)'ne kadar yükseltilebiliyor.
    CPU-Z programını kullanarak donanım bilgilerimi incelediğimde bilgisayarımda şu anda 4 GB 1333 Mhz DDR4 bellek olduğunu ve kalan 1 slotun boş olduğunu gördüm.

Sormak istediğim şu:
    RAM seçerken 1333 Mhz ile 2133 Mhz arasında oyun performansı açısından gözle görülür fark var mıdır? Bu durumda mevcut RAM'i koruyup diğer slota 2133 Mhz'lik RAM taktırmak mı yoksa ikinci bir 1333 Mhz'lik RAM taktırıp Dual-RAM yaptırmak mı daha mantıklıdır?
    Başka forumlarda 1333 Mhz ve 2133 Mhz arasındaki farkın FPS'te değil, Benchmark'larda belirginleşeceği yazılmış. Bu ne anlama geliyor?

Detay:
    RAM yükseltme işlemini Yetkili Serviste yaptırmak istiyorum lakin burada bahsettiğim RAM frekans farkları için bana seçme hakkı tanıyıp tanımayacaklarını bilmiyorum.

CPU-Z programının RAM ile ilgili verilerini içeren ekran görüntüsü ve dizüstü bilgisayar ürün kataloğu ektedir:

• Samsung 4 GB 2666MHz DDR4 SO-DIMM RAM

Ürün kodu: M471A5244CB0-CTD

Detaylı ürün özellikleri:
    https://www.samsung.com/semiconductor/dram/module/M471A5244CB0-CTD/

---

Sahibinden.com'da aynı modelden satılıyor.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Neden 2666 Mhz diyor?
  • DDR yani Double Data Rate bellek olduğu için 1333 MHz değerini 2 ile çarpmanız gerekiyor.

Üstteki mesajımda yazdığım gibi cihazda Samsung marka 4 GB 2666 MHz DDR4 RAM takılıdır. Aynısından bir tane alırsanız servis takar.
  • Oradaki değeri ikiyle çarpacaksınız hocam, 2666mhz takılı cihazınızda. Zaten 1333mhz ddr4 ram yok. Diğer sorularınıza gelirsek frekans farkı oyun performansınıza bir etki etmez belleğin miktarı daha önemlidir. Artık GTA5'te bile 8gb üstünde bir ram kullanımı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.