kimi ram timinglerini düşürünce daha performanslı olur diyor. kimi artırınca. cpu yu oc için fsb hızını artırınca ram mhz leri de yükseliyor ama 800 mhz lik ram max kaç mhz de çalışır. 800 de çalışan cl 5 ramler mi daha performanslı 900 de çalışan cl 6 mı ya da cl 4 mü?
gördüğünüz gibi ram işini anlamadım gerek dh yi gerekse diğer forumları kurcaladım ama yeterince açık bilgi elde edemedim. bu işi bana basit bir şekilde anlatacak arkadaşlar var mı? ya da başka sitelerde bu konu ile ilgili linkte verebilirsiniz. birşeyi iyi anlamadan yapmak saçma geldiği için oc yi tam anlamadan bu işe girmek istemiyorum... teşekkürler
aynı şekilde cpu yu anladımda şu ram i anlamadım 800 mhz ddr cl5 ramin mhz nin artması sorun olurmu yoksa ne zaman olur yada timingleri arttırcaz mıa voltaj vermeden oc yapcağım bu arada ona göre cvp verin
anlaşılan burda da bilinmiyor...
quote:
Orjinalden alıntı: B@R!$
kimi ram timinglerini düşürünce daha performanslı olur diyor. kimi artırınca. cpu yu oc için fsb hızını artırınca ram mhz leri de yükseliyor ama 800 mhz lik ram max kaç mhz de çalışır. 800 de çalışan cl 5 ramler mi daha performanslı 900 de çalışan cl 6 mı ya da cl 4 mü?
gördüğünüz gibi ram işini anlamadım gerek dh yi gerekse diğer forumları kurcaladım ama yeterince açık bilgi elde edemedim. bu işi bana basit bir şekilde anlatacak arkadaşlar var mı? ya da başka sitelerde bu konu ile ilgili linkte verebilirsiniz. birşeyi iyi anlamadan yapmak saçma geldiği için oc yi tam anlamadan bu işe girmek istemiyorum... teşekkürler
fsb arttırıca rem mhzleride yükseliyor bu doğru
remi en fazla kaç mhz arttırırsan(bu da remi oc yapıyorsun demektir) fsb de arttığı için sistemin o kadar hızlı olur
bu kadar basit tabi bu da kullandığın donanıma bağlı şeyler
bu testte rem 1100 mhz de çalışıyor
Kardeş cl4 800 çalışan bi ram cl5 1000 çalışanla aşagı yukarı aynı çalışır hatta cl4 olan birazdaha performanslı olabilir niye diye soracak olursan sana şöyle basit bi örnek verim. Bir veriyi cl4 800 çalışan ram 800Mhz hızla 4 seferde taşıyor cl5 1000 çalışan ram ise 1000Mhz hızla 5 seferde taşıyor bu şekilde düşün. İkinci soruna gelince de ben 900 Mhz ram lerimi 1250 de çalıştırdım bu durum ram lerin kalitesi ve oc potansiyeline göre degişir