Şimdi Ara

Ram mhz problemi(Lütfen bir bakın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen vatandan şu corsair ram'ini aldım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmx4gx3m2a1600c8-4gb-%282*2gb%29-xms3-1600mhz-cl8-ddr3-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=50061

Bu arada anakartımda şu model:http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-870a-ud3-ga-870a-ud3-am3-amd-870sb850-ddr3-2000mhz-%28o.c.%29-usb-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=48401

Sonra speccy programından ramlerin mhz'ine bakınca şu tabloyla karşılaştım.

http://www.resimupload.com/ds940655209_adsiz.html
    İlk başta 667 mhzdi burada biraz araştırınca bios'tan 800 yaptım.Ayrıca bir kaç voltaj ayarlarını yükselltim.Ama bios'dan tam anlamadığım için doğru mu yaptım bilmiyorum.Sizin yorumlarınızı bekliyorum.Ekstra bir şeyler yapmama gerek var mı yoksa bu maksimum mu?

• Biosdan uygun voltaj ve zamanlamaları verdikten sonra sorun olmaz.

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • Peki bu uygun voltaj kaç oluyor ve birde zamanlama verme kısmını göremedim.Biraz daha açabilir misiniz?
  • O RAMler 1.65 volt diye biliyorum. Zamanlamaları ise 8-8-8-24 1T olarak ayarlayın BIOStan hatta daha da iyi değerlerde kullanmayı deneyin. Eğer RAMleriniz esnekse 7-7-7-21 deneyin olmazsa tekrar 8-8-8-24e getirirsiniz.

Orijinalden alıntı: egemenism

O RAMler 1.65 volt diye biliyorum. Zamanlamaları ise 8-8-8-24 1T olarak ayarlayın BIOStan hatta daha da iyi değerlerde kullanmayı deneyin. Eğer RAMleriniz esnekse 7-7-7-21 deneyin olmazsa tekrar 8-8-8-24e getirirsiniz.

Teşekkürler bugün bir daha deniyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

ram zamnlamaları düsük olması iyi bişeymi

Evet iyi birşeydir. Düşük zamanlamalı RAMler daha performanslı çalışır

O RAMler 1.65 volt diye biliyorum. Zamanlamaları ise 8-8-8-24 1T olarak ayarlayın BIOStan hatta daha da iyi değerlerde kullanmayı deneyin. Eğer RAMleriniz esnekse 7-7-7-21 deneyin olmazsa tekrar 8-8-8-24e getirirsiniz.

tekrar teşekküler ediyorum hocam ayarlayabildim ramleri şimdi 2 sorum var

hala resimdeki gibi ram hızını 800 mhz gösteriyor bunu yükseltebilir miyim yoksa 800* 2 = 1600 mhz olarak doğru mudur mhz hızı?

birde zamanlamayı 77721 yaparsam bunun fazla olup olmadığını nasıl anlarım?bunun ramleri yakma gbi sonucu falan olur mu?

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

tekrar teşekküler ediyorum hocam ayarlayabildim ramleri şimdi 2 sorum var

hala resimdeki gibi ram hızını 800 mhz gösteriyor bunu yükseltebilir miyim yoksa 800* 2 = 1600 mhz olarak doğru mudur mhz hızı?

birde zamanlamayı 77721 yaparsam bunun fazla olup olmadığını nasıl anlarım?bunun ramleri yakma gbi sonucu falan olur mu?

Rica ederim.

800Mhz yazıyorsa aslında 1600Mhzdir etkin saat olarak. Yani burada da problem yok.
    7-7-7-21 olarak timingleri bi değiştirin. Sonra bi test yapın bilgisayarınıza. Eğer hata vermezse bu şekilde kullanın. RAMleriniz sadece çok fazla voltaj verdiğinizde yanar o da çok düşük bir ihtimaldir. Eğer bu düşük timingleri kabul etmezse RAMiniz donma veya mavi ekran hatası verdirir. Sizde orijinal değerlerinize(8-8-8-24) dönersiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

ram zamnlamaları düsük olması iyi bişeymi

Evet iyi birşeydir. Düşük zamanlamalı RAMler daha performanslı çalışır

bende exiler marka 800mhz ram var 3 gb 5-5-5-18 miş sasirdım
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.