arkadaşlar photoshopautocad gibi programları çok kullanıyorum. ram im 4 gb idi. ram göstergesi masaüstünde 50 fln photoshop autocadde fln %70 %75 oluyordu. bir 4 lük daha aldım bugün ancak masaüstünde iken %35 gösteriyor o ibre. yani 2,8 gb rami kullanıor mu durup dururken
yoksa o göstergenin gösterdiği şey farklı mı
Öyle yüzdeyle gösterdiği CPU, işlemci gücüdür, RAM olduğunu sanmam. CTRL+ALT+DELETE yapıp, ya da araç çubuğuna sağ tık Görev Yöneticisi'ni açıp işlemci ve RAM kullanım değerlerini tam olarak görebilirsiniz. Hatta çalışan işlemlerden hangi programın ne kadarı kullandığı da anlaşılır.
quote:
Orijinalden alıntı: mselcuks
Öyle yüzdeyle gösterdiği CPU, işlemci gücüdür, RAM olduğunu sanmam. CTRL+ALT+DELETE yapıp, ya da araç çubuğuna sağ tık Görev Yöneticisi'ni açıp işlemci ve RAM kullanım değerlerini tam olarak görebilirsiniz. Hatta çalışan işlemlerden hangi programın ne kadarı kullandığı da anlaşılır.
adamlar yalan mı söyliycek hocam
şaka bir yana üzerine gelince ram diyor. alttaki işlemci.
Siz Görev Yöneticisi'ni açıp baktınız mı? Oradan hangi programın/işlemin %35-70 kullandığını açıkça görebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: mselcuks
Siz Görev Yöneticisi'ni açıp baktınız mı? Oradan hangi programın/işlemin %35-70 kullandığını açıkça görebilirsiniz.
öyle tek bir program kullanmıyor %35i.
ama görev yöneticisi de %32 demiş. anlamıyorum %35 demek 2,8 gb demek. sanırım en sonunda üşenmeden toplıycam tek tek
En çok Chrome kullanıyor gibi gözüküyor. Bir çok eklenti varsa, DH gibi siteler de flash reklamlarla dolu olunca her sekme/pencere 100MB'dan fazla RAM'i kullanabiliyor, benim şu an yanıt yazarken bu sayfada 115MB.
Bana göre epey ıvır zıvır kullanıyor gibisiniz, toplam 41 işlem var bende. Çalışan programlara bakıp tek tek gereksizleri kapatıp/ varsa uninstall'la Windows'dan kaldırabilirsiniz, yararı olur.