Şimdi Ara

RAM İÇİN YARDIM İSTİYORUM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Asus p4pe-x anakart var bu anakartta ddr1 var. Ram için 184 pin dimm ram slotu var 3 tane. Ben bunların ikisine 2gb(toplam 4) ram takmak istiyorum. Acaba bu ram slotuna ddr2 bir 2 gb ram uyar mı ve acaba uymazsa bana ddr1(sdram) için 2gb ram(2 tane lazım) bulabilir misiniz? Şimdiden teşekkürlür, iyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: OquzCann

Arkadaşlar bende Asus p4pe-x anakart var bu anakartta ddr1 var. Ram için 184 pin dimm ram slotu var 3 tane. Ben bunların ikisine 2gb(toplam 4) ram takmak istiyorum. Acaba bu ram slotuna ddr2 bir 2 gb ram uyar mı ve acaba uymazsa bana ddr1(sdram) için 2gb ram(2 tane lazım) bulabilir misiniz? Şimdiden teşekkürlür, iyi forumlar...

anakartın çok eski 4gb ram desteklemiyor..desteklediği en yüksek hız 800mhz buna göre 1gb x 2 800mhz ram araştırın net'te bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: TİTAN-X

quote:

Arkadaşlar bende Asus p4pe-x anakart var bu anakartta ddr1 var. Ram için 184 pin dimm ram slotu var 3 tane. Ben bunların ikisine 2gb(toplam 4) ram takmak istiyorum. Acaba bu ram slotuna ddr2 bir 2 gb ram uyar mı ve acaba uymazsa bana ddr1(sdram) için 2gb ram(2 tane lazım) bulabilir misiniz? Şimdiden teşekkürlür, iyi forumlar...

anakartın çok eski 4gb ram desteklemiyor..desteklediği en yüksek hız 800mhz buna göre 1gb x 2 800mhz ram araştırın net'te bulursun

hmm yani toplam 4gb ram olmaz mı 3 slot var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hmm yani toplam 4gb ram olmaz mı 3 slot var

Asus'un sitesinden kullanım kılavuzunda yazanlara göre en yüksek 1 GB'lık DDR olmak üzere 2 GB'a kadar çıkartabiliyorsun.
    Yani 3 yuva olsa da 3x1GB takamıyorsun.
    Ayrıca tabloda gösterildiği gibi belleklerin tek yüz/çift yüz olmasına göre de kısıtlamalar var.

Şunun gibi
    http://www.exa.com.tr/hilevel/bellekler/hilevel_1-326-7508.html
    2 tane 1GB DDR 400Mhz RAM alıp 1 ve 2. yuvaya takıp kullan.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/sock478/p4pe-x/e1303_p4pe-x.pdf

3 x 184-pin DDR DIMM sockets for up to 2GB memory
    Supports PC3200*/2700/2100/1600 unbuffered non-ECC
    DDR DIMMs (*A PC3200 DIMM requires a CPU with 800MHz FSB)

1.9.1 Memory configurations
    You may install any DDR DIMMs with 64MB, 128MB, 256MB, 512MB, and 1GB
    densities into the DIMM sockets.
    1. DDR DIMM sockets 2 and 3 share the same rows, so if you install a
    double-sided DIMM into DIMM2 socket, you must leave DIMM3 socket
    empty.
    2. You may install single-sided DIMMs into DIMM2 and DIMM3 sockets at the
    same time but neither one can be 16-bit DDR module.
    3. Double-sided 16-bit DDR DIMMs are not supported on this motherboard.

Edit: Hatayla 400 yerine 800 yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 17 Nisan 2013; 12:42:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TİTAN-X

quote:

Bana da yardımcı oldun hocam sağol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.