Şimdi Ara

RAM hız aşırtması hakkında sorular.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu ram'i en az 1600mhz'ye overclock etmek istediğime karar verdim. neyin işe yarayabileceğine dair bir fikir edinip edinemeyeceğimi görmek için çeşitli ayarlar denedim. 1600mhz, 9-nine-9-28 denedim (bir arkadaşımda bu özelliklerde ram olduğu için bu numaraları seçtim) ve voltajı 1.55v'a yükselttim


    memtest86'yı eight saat boyunca sıfır hatayla çalıştırdıktan sonra, kararlı olma olasılığının biraz yüksek olduğunu düşündüm. dota 2'yi başlatıyorum ve 20 dakika içinde bilgisayarım yeniden başlıyor.


    bir kaç şey merak ediyorum... öncelikle bu ram için uygulayabileceğim maksimum "güvenli" voltaj nedir? güvenli derken, ram'in ömrünü önemli ölçüde azaltmadığını kastediyorum. (ramın ömrü normalde 10 yıl ise örnek olarak en az 6 yıl sürmesini isterim.) hava akışı çadequate iyi olan bir antec 900 kasam var eğer bu bir faktörse.


    ikincisi, gecikmeleri seçmenin en iyi yolu nedir? bir cpu'nun aksine, işi tamamlamak için dört gecikme artworkı ince ayar sıklığı vardır. tahmin etmeye çalıştım. gecikmeleri gevşetmenin ve voltajı yükseltmenin 1600 mhz için yeterli olacağını düşündüm, ama belli ki yanılmışım.


    8 saatlik memtest86, ayarların uzaktan bil

    xender.vip
    Xender – Download Xender App for Android, iOS, PC & Mac 2019
    https://xender.pro/

    e kararlı olup olmadığı konusunda bana en ufak bir fikir veremezse, bu oldukça sıokayıcı bir iş olabilir gibi görünüyor, bu yüzden gecikmelerinize karar vermek için en uygun prosedürü bilmek istiyorum. .


    herhangi bir yardım büyüok, teşekkürler duyacağız.

    Nox
    Nox - Download Nox Player for Windows PC & macOS
    https://nox.tips



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belykoral -- 20 Aralık 2021; 18:16:37 >







  • ddr3 ram için 1.65v max güvenli voltajdı. çoğu xpm profile ramlerde bu voltaj vardı. 1600mhz 9-9-9-28 1.65v dene bence.


    ram test işide zor iş çok zaman alıyor, testmem5 ve HCI memtest vardı windowsdan kullanılabilen. 4-5 saat yapılsa yeter bence sonra oyunlarda denersin.


    son olarak bazı eski nesil işlemcilerde ram voltajı işlemciye zarar veriyor diyolardı ben ondan yapmamıştım overclock.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.