Şimdi Ara

RAM Desteği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, işyerimde kullandığım Lenovo V410z AIO pc'ye RAM takviyesi yapmak istediğimde maalesef makinanın 2. RAM slotunun çalışmadığını gördüm. Cihaz fabrika çıkışlı olarak 8gb 2400mhz DDR4 Ram ile geliyor, sitesinde ve internette yaptığım kontrolerde 16Gb'a kadar desteklediğini öğrendim. Boş olan RAM slotuna fabrika çıkışlı RAM'i de kendi aldığım RAM'i de taksam anakarttan hata alıyorum ve bilgisayar açılmıyor.

Şimdi maalesef yeni aldığım RAM elimde patlamış oldu, bu noktada şunu yapmak istiyorum; 16gb tek kanal RAM takabilir miyim çalışan slota? Maksimum RAM sınırına illa dual channel kullanarak mı çıkmamız lazım, slotlardan birine hiç RAM takmadan çalışan slot üzerinde de maksimum RAM sınırına çıkabilir miyiz?

Asus Rog Strix x570-E Gaming Wifi Anakart---AMD Ryzen 9 3900X İşlemci---NZXT Kraken X62 Sıvı İşlemci Soğutucusu---Gigabyte RTX 3070 Eagle OC Ekran Kartı---GSkill Trident Z Neo RGB 2X16Gb 3600Mhz CL16 RAM---ADATA XPG Gammix S50 1TB PCI-E 4.0 SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---Creative Sound Blaster AE-7 Ses Kartı---Seasonic Focus Plus 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı---Asus TUF Gaming GT501 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 32GK850G Gaming Monitör---Razer Blacwidow Elite Klavye---Razer Deathadder Elite Fare
  • Lenovo'nun resmi sitesinde bu konu hakkında bi bilgi bulamadım ama ram satan yabancı siteler, lenovonun bu modeli için hep 4gb ve 8gb ram satıyor:

Crucial
    RAM & SSD Upgrades | Lenovo Lenovo V410z AIO | Crucial.com
    https://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Lenovo/lenovo-v410z-aio

Yani muhtemelen bilgisayar 16gb tek kanal desteklemiyor ama kesin bilgi almak isterseniz lenovo yetkili servisini arayabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift Kanal Ram Hakkında
    7 yıl önce açıldı
    HDCP Desteği ile ilgili yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.