Şimdi Ara

Ram değiştiricem, yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Evde kullandığım masaüstü bilgisayarımın ramini değiştirmek istiyorum. Anladığım kadarıyla ddr2 ve 800mhz(?). Ben buna ddr3 1600mhz ram takarsam bu yine 1066 mı görecek? Anakartı mı değiştirmem gerekir?
    Yardımlarınız için teşekkürler.


    http://img842.imageshack.us/img842/4356/adszwej.jpg
    http://img341.imageshack.us/img341/8296/adsz1nt.jpg
    http://img408.imageshack.us/img408/5484/adsz2sx.jpg
    http://img706.imageshack.us/img706/5275/adsz3et.jpg







  • ddr2 ye ddr3 takamazsiniz. ddr2 alacaksiniz mecburen.
  • arkadaşnda söyledigi gibi anakartınız ddr2 destekli onun için ddr2 alıcaksınz mhzı ne kadar yüksek olursa ram o kadar hızlı çalışır
  • Cevap verdiğiniz için teşekkürler. DDR3 için anakartı mı değiştirmem gerekir? DDR3 olacak diye anakartı değiştirmeye gerek var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volksdeutsche -- 13 Ocak 2012; 17:49:12 >
  • malesef gerek var. kullandiginiz islemci e5200 yani fsb si 800 olan bir islemci. ddr3 alsanizda forumdaki bir cok arkadas gibi bu ddr3 u anca 800 mhz de kullanabilirsiniz. bilginiz olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    malesef gerek var. kullandiginiz islemci e5200 yani fsb si 800 olan bir islemci. ddr3 alsanizda forumdaki bir cok arkadas gibi bu ddr3 u anca 800 mhz de kullanabilirsiniz. bilginiz olsun.

    Yardımınız için teşekkür ederim.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p5g41t-m-lx-p5g41t-m-lx-intel-g41-ddr3-1333-(oc)-1333fsb-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=42247
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl9d-8gbsr-8gb-(2x4gb)-sniper-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53563

    Arkadaşlar bir de yukarıdaki linkteki ram ve anakartları inceleyebilir misiniz? Genellikle ev kullanıcısıyım ama arada sırada fazla grafik gerektirmeyen oyun da oynarım. Linkteki ürünler benim işimi görür mü? Veya tavsiyeleriniz var mı? Teşekkür ederim.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer "Beni uzun bir süre (~3 yıl) idare etsin" diyorsan i3-i5 neslini destekleyen anakart modellerine bakmanı tavsiye ederim.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhelk -- 13 Ocak 2012; 18:41:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhelk

    Eğer "Beni uzun bir süre (~3 yıl) idare etsin" diyorsan i3-i5 neslini destekleyen anakart modellerine bakmanı tavsiye ederim.

    Edit: İmla.

    Hocam kusura bakmayın, ben donanımdan pek anlamam. O yüzden tekrar size soruyorum.

    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/gigabyte-ga-h61m-s2-b3-h61m-s2-b3--intel-h61-soket-1155-ddr3-1333mhz-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56434

    Bu linkteki anakart hem şimdi (Pentium işlemci) hem de ileride i'li işlemci aldığımda beni idare eder mi? Bir de bu fiyat uygun mu?
    Ram konusunda ne düşünüyorsunuz?
    Teşekkürler.




  • o anakarti aldiginizda islemciniz degiscek.. sadece anakart ram ile kalmayacak
    775 sokete uygun bir anakart degil. evet uyumlular ama ben sizin yerinize olsam elimdekileri cikarir yeni bir sistem bakarim. 1200gs nin basina geldi ddr3 + g41 anakart + E6300 ile sıkıntı yasadi. sizinde yasama ihtimalinize karsi tavsiye etmiyorum. uyumlular fakat sorun cikarabilirler. bunu bilerek alin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    o anakarti aldiginizda islemciniz degiscek.. sadece anakart ram ile kalmayacak
    775 sokete uygun bir anakart degil. evet uyumlular ama ben sizin yerinize olsam elimdekileri cikarir yeni bir sistem bakarim. 1200gs nin basina geldi ddr3 + g41 anakart + E6300 ile sıkıntı yasadi. sizinde yasama ihtimalinize karsi tavsiye etmiyorum. uyumlular fakat sorun cikarabilirler. bunu bilerek alin.

    Yani i'li işlemci+ram+anakart değişirse herhangi bir sorun çıkmaz ama bu durumda sorun çıkma ihtimali var. Doğru mu anladım hocam?
    İ7'li laptop'um var, masaüstüne de i'li işlemci almak istemiyorum açıkçası.
  • olabilir cunku oldu. bir cok arkadas uyum sıkıntısından bahsetmis. gecis donemlerinde her ureticide boyle sıkıntılar cikiyor ozellikle geriye donuk uygulamalarda.
    i serisi yerine amd al. sistem tavsiyelerine yazabilirsiniz.. dusuk sistem istediginizi ozellikle yazin. orada ki arkadaslar abartabilirler cunku(400 tl anakart 500 tl islemci tavsiyesi verebilirler)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    olabilir cunku oldu. bir cok arkadas uyum sıkıntısından bahsetmis. gecis donemlerinde her ureticide boyle sıkıntılar cikiyor ozellikle geriye donuk uygulamalarda.
    i serisi yerine amd al. sistem tavsiyelerine yazabilirsiniz.. dusuk sistem istediginizi ozellikle yazin. orada ki arkadaslar abartabilirler cunku(400 tl anakart 500 tl islemci tavsiyesi verebilirler)

    Hocam çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
    Son bir sorum daha var. Diyelim ki ben amd işlemci aldım, amd uyumlu bir de anakart. Bilgisayarın diğer parçaları bunlara uyar mı? Örneğin, ekran kartı bvidia 9400gt. Anakartla işlemci amd olduğu zaman diğerlerinde sorun çıkar mı?
  • pci-e slottur sıkıntı olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    pci-e slottur sıkıntı olmaz.

    Teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.