Şimdi Ara

Ram'de Timing ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ram alırken 333 ya da 400 olmasının yanında Timing değerlerine de mi dikkat etmemiz gerekir? Mesela bende 333'lük bir Spectec ve 400'lük bir Twinmos var ama timing değerleri farklı. Anlayan arkadaşlar bi yorumlama yapabilirler mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

RAM'de Timing Ne Demek?

RAM'de timing, belleğin veri isteklerine yanıt vermesi ve veri aktarması için geçen süreyi ifade eder. Bellek zamanlamaları genellikle "CL-(CAS Latency)-tRCD-tRP-tRAS" şeklinde gösterilir. Bu değerler, aşağıdaki anlamlara gelir:

• CAS Latency (CL): Belleğin, bir satır verisini okumak veya yazmak için gereken gecikmedir.
    • tRCD (Row Address to Column Address Delay): Belleğin, yeni bir satır verisine geçmesinden column verilerine erişmesine kadar geçen süredir.
    • tRP (Row Precharge Time): Belleğin, bir satır verisini kapatmasından yeni bir satır verisini açmasına kadar geçen süredir.
    • tRAS (Row Active Time): Belleğin, bir satır verisinin aktif kalabileceği süreyi ifade eder.

Düşük bellek zamanlamaları, daha hızlı bellek performansı anlamına gelir. Örneğin, CL16'ya sahip bir bellek modülü, CL18'e sahip bir bellek modülünden daha hızlıdır. Bununla birlikte, daha düşük bellek zamanlamalarına sahip bellekler genellikle daha pahalıdır.

RAM'de timing, sistem performansını önemli ölçüde etkileyebilir. Özellikle oyun ve video düzenleme gibi yüksek bellek bant genişliği gerektiren uygulamalarda daha düşük bellek zamanlamaları fark edilir bir iyileşme sağlayabilir.

Sisteminin en uygun bellek zamanlamalarını belirlemek için üreticinin önerilerine başvurmanı veya çevrimiçi kaynaklara danışmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet bende bunu merak ediyorum.. Anlayan bilen varmı??
  • timing demek zamanlama demek yani ram timing ram zamanlaması veya bellek zamanlaması demek oluyor.Senin ikinci resimdekinin zamanlamaları benim ki ile aynı bunu belirteyim bide zamanlamayı demişsin tabi ne kadar düşük olursa b değerler o kadar çabuk erişim süresi demek ok???
  • sağolasın bende teşekkür ederim.. öğrendiüim iyi oldu
  • Peki kaliteli ve de hızlı bir ram'de olması gereken Timing değerleri nelerdir?
  • en iyisi 2-2-2-5-1T

ama benimkiler(twinmos sp) 2.5-3-3-8(@225mhz) fena değil ama bundan ötesi de kötü yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adoniss

timing demek zamanlama demek yani ram timing ram zamanlaması veya bellek zamanlaması demek oluyor.Senin ikinci resimdekinin zamanlamaları benim ki ile aynı bunu belirteyim bide zamanlamayı demişsin tabi ne kadar düşük olursa b değerler o kadar çabuk erişim süresi demek ok???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman bu değerlelrin düşmesi daha performanslı olmalarını gösterir ram'lerin. Peki Mhz değerinin artması ile bir paralellik taşıyor mu? Yani 533Mhz ramlerin timingleri daha düşüktür diyebilir miyiz yoksa ikisi birbirinden bağımsız mı? Ya da markadan markaya değişiyor mu?
  • Benim RAM bu resimdeki.Şimdi ben bunun yanına bir ram daha alsam timing değierleri ne olmalı ?
    Gidip herhangi timing değerlerine sahip ram alsam olur mu ?Yani ram alırken nelere dikkat etmeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 29 Eylül 2005, 23:52:48 >
  • internetten baktım iyi bi bellek zamanlaması vese arkadaşın dediği gibiymiş en iyisi 2-2-2-5-1T yani buna yakın veya bu değerli bulabiliyorsanız ne ala.
  • @comet
    ramlerin saat hızı(mhz) arttıkça iyi zamanlamalar vermeleri zorlaşır
    yani yüksek mhz iyi timing demek değil
    ayrıca ddr533 ramler 266mhz de çalışır.
    mesela benim ddr400 ler 200mhz de çalışır normalde(2-3-3-7 ile)
    ama ben 225mhz de (2.5,3,3,8) çalıştırıyorum

@silicon
    iki ram takarsanız kötü olanın hızında çalışır sistem, bu yüzden benzer özellikte bi ram alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 30 Eylül 2005, 0:08:28 >
  • bu ayarlarla sistemin stabilitesi için hiç oynamayın pek bişi farkedemezsiniz çünkü.
  • Cevaplar için teşekkürler
  • ne kaa ekmek o kaa köfte gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.