Bildirim
RAM'de Subtiminglerin CPU Oyun Performansına Etki (21. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
öncelikle taiphoon burner ile raminizin zarını öğrenmeniz gerek
https://web.archive.org/web/20190813213830/http://www.softnology.biz/files/thphn160.zip
https://forum.donanimhaber.com/ryzen2-icin-dram-calculator-kullanimi--142868261
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 21 Temmuz 2020; 12:28:33 > -
2k çözünürlükte en yüksek ayarlarda oyunlarda getirisini test eden varmı acaba rastlayamadım konu içerisinde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne yazık ki elimdeki ekran kartı gtx 1080, 1440p test yapmaya kalksam zaten ağır gpu bound olurum, pek fps fark etmezquote:
Orijinalden alıntı: FoxPark
2k çözünürlükte en yüksek ayarlarda oyunlarda getirisini test eden varmı acaba rastlayamadım konu içerisinde
1080pye kılpayı yeten bir gpu haline dönüştü
ama çok güçlü bir gpu ile 1440pde ram oc iş yapabilir (2080ti/2080 super) -
-
Bir şey soracağım,
tRFC değerleriyle ilgili program sadece tRFC1 değerini hesaplıyor. Sadece bunu girip 2 ve 4'ü otomatikte bırakmak mı mantıklı? Programın kendi içinden hesaplatmak için tRFC ns değerini istiyor ancak program onu hesaplayıp göstermiyor, o yüzden 2 ve 4 değerlerini net olarak hesaplatamadım. Ne yapmak mantıklı? 2 ve 4'ü otoda bırakmak mı, manuel girmek mi? -
geardown mode kullanıyorsan tRFC değerlerini elle girmek önemli
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1A7G97QOL0dNMwJZa9SYEq2RElJ5T6Hcx9WdReTsnIWw/edit?
bunu kullanıp 2 ve 4ü hesaplatabilirsin
tRC'nin katsayısı bir tRFC değeriyle başlarsan hesaplamalara işin daha kolay olur böylece tRC değeri üzerinden hesaplatabilirsin -
1080p için cl değerleri mi daha önemli olur yoksa mhz değerleri mi? Yoksa çözünürlükten bağımsız sürekli biri diğerinden daha mı üstün?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
oyundan oyuna değişmekle beraber genellikle mhz değeri daha önemliquote:
Orijinalden alıntı: ordinary_person
1080p için cl değerleri mi daha önemli olur yoksa mhz değerleri mi? Yoksa çözünürlükten bağımsız sürekli biri diğerinden daha mı üstün?
ama en önemlisi subtiminglerdir (cpu bound birçok oyun için)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Temmuz 2020; 17:2:39 > -
Cevap için teşekkür ederim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
tRC değerini programın verdiği değere göre girmiştim ama bahsettiğiniz şekilde katsayısı olmuyor. Neyi baz alarak hareket edeceğim ben bu durumda?
3800mhz
tRC değerini 60 veriyor Ryzen Dram Calculator ama tRFC değerini 554 vermiş mesela. -
eğer katsayı tRC kullanmıyorsak farklı formüller lazım
o durumda ns cinsinden hesaplayıp ryzen dram calc'a girebilirsin
formül;
(tRFC*2000)/RAM Hızı
örnek;
(554*2000)/3600 MHz = 307.7 ns
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Temmuz 2020; 17:10:12 > -
Çok teşekkürler, hemen bu şekilde ayarlayıp değerleri giriyorum. Hızlı cevabınız ve ilginiz için ayrıca teşekkürler. -
-
-
-
Elinize sağlık 10 numara
Fırsat bulmuşken bir sorum olacak, benim gskill Ripjaws V F4-3200C16D-16GVKB ramler hynix m die imiş.reddit link
Ama typhoon burner bana samsung b die diyor.
Typhoon ekran görüntüsü linki
Bunun sebebi ne olabilir? Bunları 6 ay kadar önce gittigidiyor gamers arena dükkanından almıştım.
-
farklılıklar var baktığınız ramin kodu ile sizinki birebir aynı değil, muhtemelen 16 gblık bi kit
bir sayı bile çok fark edebiliyo
sizdeki samsung b die ama orta kalite denebilir
sadece voltaj vererek 3600 mhz görebilir bi ihtimal (3000 serisi ise). 2000 serisi işlemciler için 3466 görebilir aynı timinglerle voltajı 1.4 yapsanız yeterli -
typhoon burner doğru -
O zaman bu redditteki bilgiler 1 tane 16 gblık stick için mi? Benim aldığım 2x8 kit çünkü ve voltajı değişmeden mesela 3333 16-18-18-38 gerisi auto denesem (stock 3200 16-18-18-38) pc açılmıyor. Bu da bende kalitelerinin çok kötü olduğu izlenimini bırakmıştı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X