Şimdi Ara

RAM CL değerlerinin farklı olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba HP G8 255 model laptopuma eski HP laptopumdaki 4 GB RAM'i ekledim çift kanal ve 2400 MHz hızında çalışıyorlar. Ama CL değeri olarak orjinal RAM 22 CL eski laptopumunki 17 CL. Bu fark anakartıma veya RAM slotlarıma bir zarar verir mi? Yoksa CL değeri de tıpkı MHz gibi eşitleniyor mu? 1 gündür bu şekilde kullanıyorum bir sorun oluşmadı henüz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



    _____________________________
  • CL17 ram de, CL22 olarak çalışır. Eğer mavi ekran falan alamıyorsanız sıkıntı yok. Memtest86 yapabilirsiniz. Bendeki HP G6 laptopın biosunda da memtest kısmı vardı, belki sizinkinde de vardır. Testi geçerse sorunsuz kullanırsınız. 3-5 saat sürebilir haberiniz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • cpu-z programını indirip SPD ve Memory kısımlarından resim atın. en düşük hızında çalışır ikisi de CL22 olmuştur muhtemelen. bu durum bir zarar vermez.

    _____________________________
    Wilson Fisk - .45 ACP - cyrix120

    https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Baktım 17 CL çalışıyordular.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • napolyn2000 N kullanıcısına yanıt

    zarar vemez slotlara falan ama mavi ekran alabilirsin ramin biri 22 diğeri 17 olunca ve ikisi de 17 çalışınca. biostan ayarlayabiliyorsan cl22 yap ikisini de çünkü şöyle anlatayım birini olması gerekenden overclocklu gibi kullanıyorsun. 22 yavaş 17 hızlı ikisi de 17 olunca 22 olan hata verebilir ya da o şekilde de çalışabilir deneyip kullanman lazım.

    _____________________________
    Wilson Fisk - .45 ACP - cyrix120

    https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.