Şimdi Ara

RAM AYARINI BİR TÜRLÜ YAPAMADIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bende gigabyte 990fxa-ud5 v.1x anakart var ve üzerinde corsair 1866mhz 9-10-9-27 1.5v 4x2G ram takılı.
    işlemcim AMD FX X8 8150 SOKET AM3+ 3.6GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI

sorun şu sistem açıldığınıda ramleri 1333 mhz görüyor. bios ayarlarında maunel olarak denedim ama bir türlü yapamadım.
    manuel ram ayarlarında anlayan biri varsa bana yardımcı olabilir mi ?

• Teamviewer ile bağlanma şansım yokki nasıl yapayım
    Aynı durum benimde başıma geldi fakat ben başardım yapmayı.Benim anakartta manuel ayar menüsüne girince sağ tarafta Auto başlığı altında tüm değerler yazıyor.Tek yaptığım o değerleri elle girmek ve frekansı 1600 olarak ayarlamak.Bu kadar.Tabi sizde 1866 olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manuel var evet ama bir sürü seceneği var ayarladım ama yine sistem açıldığında hata veriyor...
  •  RAM AYARINI BİR TÜRLÜ YAPAMADIM

DRAM E.O.C.P MENÜSÜNE GİRDİĞİMDE DD1866 PROFİLİ VAR ONU SEÇTİĞİMDE BÜTÜN AYARLARI KENDİSİ YAPMAKTA AMA YENİDEN BAŞLATINCA AYNI SORUN VERİYOR
    İSTERSENİZ VİDEO ÇEKİP ATABİLİRİM...

• murtazafirat M kullanıcısına yanıt
    RAMLARIN 4X2 OLDUĞUİÇİN BÖYLE OLUYOR BU ANAKARTLARDA RAM LARI OC ETMEK İÇİN RAM YUVASI 3 VE 4 DE 2 ADET RAM TAKMAN LAZIM ..BENDEDE AYNI SORUN VAR.
  • 2 ADET DAHA AYNI RAMLERDEN ALMAM LAZIM... ÖYLEMİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: murtazafirat

arkadaşlar merhabalar
    bende gigabyte 990fxa-ud5 v.1x anakart var ve üzerinde corsair 1866mhz 9-10-9-27 1.5v 4x2G ram takılı.
    işlemcim AMD FX X8 8150 SOKET AM3+ 3.6GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI

sorun şu sistem açıldığınıda ramleri 1333 mhz görüyor. bios ayarlarında maunel olarak denedim ama bir türlü yapamadım.
    manuel ram ayarlarında anlayan biri varsa bana yardımcı olabilir mi ?

direk ramleri 1866 yapmakla olmaz voltaj vermen lazim ramlarin resmi siteye gir ve timing ve voltaj degerlerine bak

bendede corsair 1600 ramler 1333 de calisiyor cok dert degil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***BİOS NEDİR VE AYARLARI***
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    alakası yok... oc yapmak için ekstra ram'e ihtiyacın yok...
  • 1.5volt ram yazmış arkadaş; niye ekstra voltaj versin ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

1.5volt ram yazmış arkadaş; niye ekstra voltaj versin ki?

bu 1.5 deger default olarakmi gelmis yoksa voltaji kendimi vermiş onu bir belirtsin yada ben göremedim

benim ramlerde default değer 1.2 dir bunu 1.5 yapmadan 1600 yapmana bios izin verir ama windows açılmaz

kaldiki arkadad 1866 ram takmis resmi sitede verilen degerlere gore voltaj ust sinirinda sorun olmaz belki istedigi deger daha fazla

birazdan masaustune gecince bakarım

• 1.5 MANUEL VOLTAJ RAMLERİN ÜZERİNDE DE 1.5 V YAZIYOR. BEN 1.6 V VERDİM SİSTEM AÇILMADI
    ikinci resimde "set memory clock" değerini "manuel" yap, altta "memory clock" değeri değiştirilebilir hale gelecek. çarpanının sonucu 1866mhz olacak şekilde değiştir. daha sonra "DDR3 Timing Items" kısmını da "manuel" yap; aşağıya sırası ile 2T-9T-10T-9T-27T yap diğerlerini "auto" bırak... daha sonra sistemini yeniden başlat.
    4X2 G RAM VAR DEYİNCE BEN 4 ADET 2 GB RAM VAR ZANNETTİM RESİME BAKINCA 2 ADET 4 GB RAM VAR ANLAŞILAN GİGABYTENİN SAYFASINA GİRERSEN SADECE (To support a DDR3 1866 MHz (and above) memory, you must install an AMD AM3+ CPU first.DDR3 1.866 MHz (ve üzeri) bellek desteği için, AMD AM3 + işlemci ilk yüklemeniz gerekir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarbooss -- 24 Ekim 2013; 1:40:24 >
  • quote:

ikinci resimde "set memory clock" değerini "manuel" yap, altta "memory clock" değeri değiştirilebilir hale gelecek. çarpanının sonucu 1866mhz olacak şekilde değiştir. daha sonra "DDR3 Timing Items" kısmını da "manuel" yap; aşağıya sırası ile 2T-9T-10T-9T-27T yap diğerlerini "auto" bırak... daha sonra sistemini yeniden başlat.

denedim olmadı
    1600mhz'e çek; 2T-9T-9T-9T-24T dene?
  • quote:

1600mhz'e çek; 2T-9T-9T-9T-24T dene?

bu şekilde denedim oldu...
    peki 1866 neden olmuyor bir yerde bir şey mi atlıyorum acaba...
    bir çözüm buldum sanki...

1) Ramlerin hızını 1866mhz'e çek.
    2) CPU-NB (HT Hızı olarak da geçer) hızını 2800mhz yap.
    3) Ram zamanlamalarını 2T-9T-10T-9T-27T yap
    4) Ram voltajı 1.50v kalsın
    5) CPU-NB voltajını +0.10v olarak arttır... (Senin anakartın için gördüğüm kadarı ile 1.32v'a çeksen işini görür.)

yukarıdakileri yapıp restart et; işe yaraması lazım... yalnız sorumluluk kabul etmiyorum bişey olursa; bunları yapıp çalıştıranlar var... ama ben denemedim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.