Şimdi Ara

Ram - Anakart Uyumluluk(acil yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar detaylı bir şekilde arama yaptım soruma tam bir yanıt bulamadım..Şu an elimde 2000 yılından kalma masaüstü var p3 550(800 e kadar destklyr) 128mb ram vs ANAKART:Jetway 993AN/AS (1 ISA, 4 PCI, 1 AGP, 3 DIMM)... Sorun pc'nin nette sayfa açışlarda veya bi programı açarken çok zorlanması bu yüzden sanırım ram'e ihtiyacım var netten sipariş vercem fakat uyumszlk olup da boşu boşuna sipariş vermek istemyrmm...512 mb sdram acaba pc'me uyar mı???
    Ayrıca şu an bu pc'yi kullanmak zorundayım en azından bi kaç ay vye dha fazla ,lütfen makineyi deiştir tarzı cevaplar yazmayın...
    Soruma bu ayrıntılarla cvp bulamzsam ne gbi ayrıntıları nasıl sunmam lazım bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_dyy -- 9 Nisan 2008; 0:40:42 >

• muhtemelen destekler, cpuz programını indir anakart marka model ögren ona göre davran, heryerde bulabilecegin birparçayı neden netten alıyorsun, şunun için herhangi bir sorunda degiştirmen çok daha kolay olur
  • everest programını indirdim ordan da her şeyi görebiliyorum fakat tam olarak nereden bakılıyor bilmiyorum nerden bakmalıyım??...Netten alma nedenm de dha uygun fiyata bulablmem bundan önce de aldığm için güven sorunu da yok..Ayrıca bi kaç hafta önce airties rt205 modemi 110'a aldım nette 75 ytl idi
  • http://www.cpuid.com/download/cpuz_144.zip

bunu indir mainboard kısmından marka model ögren, everestte ne kadar destekledigi sanmıyorum yazsın sen anakart markasını ögrenip sitesinden kontrol etmelisin, yani sd ram ama 512 destegi için söylüyorum ki muhtemelen destekler
  • 693-596-ITE8661 jetway öğrendiğim bunlar ve bende bulunan sd ram 128mb pc100...bu şekilde anakartıma uyumlu ram'i bulmaya çalıştım fakat web adresini bulamadm dha doğrusu kullanımda değil..Bir de alacağım ram'in 16 veya 8 chipli olması arasında ne fark var ve 128'in yanına 512'yi ekleyeblr mym yoksa tek başına mı kullanmam uygundur..biliyorum çok sordum fakat pek de bilgim olmadığı için başka şekilde öğrenemiyorum.verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim
  • Aradığınız RAM eski tiptir ve piyasadan çekileli uzun bir zaman oldu. fakat genede bulunabilir. (eski 2. el almanızı öneririm, daha ucuz olur. Anakartınızın marka ve modeline göre desteklediği ramları ilgili (imalat destek) sitesinde öğrenilebilir. Bu eski anakartlar ençok 256 Mb falan destekler, zaten 512 lik bir imalatta olmadı "bildiğim kadarıyla"
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=3999 256 MB PC 133 MHZ SDRAM 8 CHIP
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=13896 256 MB PC 133 MHZ SDRAM 16 CHIP

• netten bu tarz ürünleri satan sitelerden arama yaptım ve orda 512mb sd ram'in 8 ve 16 chiplisi vardı ayrıca everest programında 133 ve 100 lük sd ram'leri desteklediğini gösteriyrdu...peki her şey tamam olduğunda yani 512 mb sd ram mknye uyarsa bu sayfa geçiş ve program açışlardaki kitlenmelerden tam olmasa da kurtulabilcek miym?? cvbn için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım o sistemden çok fazla birşey bekleme. Belki biraz hızlanır ama yinede tatmin edici düzeyde olacağını sanmıyorum.
  • Sevgili arkadasım ben her ıhtımale karsı 2x 256 tavsiye ederim.
    Birde mumkun oldugunca gorsel ogelerden kısmalısın bilgisayarım ozellıkler gelısmıs performans kısmından bu kısımları ayarlıyabılırsın.

suruculeride 2 haftada 1 birlestirirsin makıne senı bi 3-4 ay daha ıdare eder.
  • http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=993AN&pl=jetway&cat=ram

bu anasayfadanda her tür marka model için arama yapabilirsiniz

http://www.crucial.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 9 Nisan 2008; 10:01:35 >
  • Anakartınız tek slot için max 512MB bellek kullanımına izin veriyor. Toplamda 1.5GB bellek kullanılabilir. (3x512MB)
  • yardımlarınız için teşekkrler zaten bu pc'yi en başta da söledğm gbi 3-5 aylığna idaretn kullanyrm ama bu zaman içinde de nette sayfa açarken kitlenmelrle özellikle limewire açıkken problem yaşamak istemiyorum..netten ram baktığımda 512 mb sd ram'i satan p3 1000 altı maknlrde 256mb olarak görür die bi ibare eklemiş ancak bazı istsna anakartların 512 görebilceğini sölemiş bunu da bugn gördm... 512 göremedği takdrde 2 x 256 sd ram'i görceği kesn mi???
    bi de pc'de çok fasla program yüklü onlar da belleği bya yiyr mastery bu arada o dediklerini bugn bi yapiym umarm az da olsa sorunuma çare olur yardımn için saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_dyy -- 9 Nisan 2008; 16:25:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=993AN&pl=jetway&cat=ram

bu anasayfadanda her tür marka model için arama yapabilirsiniz

http://www.crucial.com/

Şimdi söledğn sitede baktm da anakart uyumluluk konusunda en sonunda doğru bilgilere ulaşabldm bulut_tacirinin'de dediği gbi her slotta 512 toplamda da 1.5 gb bellek kaldırablyrmş emeğnze sağlkk...ancak bios 2000den beri update edilmemş bu bi sorun teşkil eder mi??

• bulacağınız ramin iki tarafında da çip olan sdram lerden oması gerekli yani 256*2 şeklinde..aksi taktrde ram i tam görmez..bios update yapsanız tabi iyi olur ama bulabilirseniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

bulacağınız ramin iki tarafında da çip olan sdram lerden oması gerekli yani 256*2 şeklinde..aksi taktrde ram i tam görmez..bios update yapsanız tabi iyi olur ama bulabilirseniz

sipariş verdiğim yer tek olarak 512 sd rami göremeyeceğini söyledi ancak anakartın modeliyle dediğinz sitede arama yaptrdğmda her slotun 512 görebilceğini yazıyor açıkçası kafam karıştı ..sölediğin ram 256*2 demişn bu 16 chipli olan mı yoksa 2 adet 256 mı demek istedin?? her şey bi yana bu kasma problemlerine ne kadar çare olabilir örn. 2 adet 256 ve 1 adet 128mb ram olduğunda
  • Hangi işletim sistemini kullanıyosun bilemiyorum ama xp için minimum gereksinim zaten 128 haliyle kasma büyük olasılık büyük oranda ortadan kalkar.
    + 2000lerde yapılan kartlar 512 den fazla ram destekler zaten satın aldığın yerde bi problem olsa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Hangi işletim sistemini kullanıyosun bilemiyorum ama xp için minimum gereksinim zaten 128 haliyle kasma büyük olasılık büyük oranda ortadan kalkar.
    + 2000lerde yapılan kartlar 512 den fazla ram destekler zaten satın aldığın yerde bi problem olsa gerek.

dha satın almadım xp kullanyrm xp'nin de ram'i en azından bndeki ram'i bya yediğni bilyorm dorusn.yani bu sorunun işlemci vb. şeylerle çok fazla ilgisi olmadğnı düşünüyorm ondan ram almak istiyorum yannş düşünmüyormdr umarm..web adresi vermemde bi sakınca var mı bilmyrm ama gittigdyrdn baktm ordaki satıcıya da anakart'ın modelini ve markasını yolladım tek olarak 512'nin uymayacağını söyledi fakat nette anakartın bilgilerini girdiğimde 512yi her slotun destekledği yazıyor..2 adet 256 almayı pek istemiyorum ama en iisi garantiye alıp sorun yaşamamk yardımın için saoll...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.