Şimdi Ara

Ram Alacağım Anakart ile Uyumu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar konuma göz attığınız için sağ olun.
    Benim aklımda 8 gb ram almak vardı ve alaacağım ram'e karar verdim kimgston hyperx 8gb 1600mhz cl9 ram...Ve anakartım desteklermi diye baktım en fazla 8 gb destekliyormuş tamam sorun yok dedim rahatladım ama ghz desteklerine bakınca 1333 mhz ilerisindeki mhz'lerin yanında o.c yazıyordu yani overclock ile oluyor herhalde.. Demekki doğal yollarla alaacağım ramin mhz'sini desteklemiyor yani illaki overclock lazım..Ne zaman parça almaya kalksam hep sorun çıkıyor zaten ...Şimdi ben rami alsam 1600 mhzyi o.c ile yaparım ama ram'in ömrü çok kısalırmı..Yada başka bir sorun olurmu?

Birde sistemimi vereyim işlemciyle de bağlantısı varmış ram'ın desteklemez ise söylerseniz çok makbule geçer .
    -Anakart--->Asus M4A78LT-M-LE-Özellliklerine burdan bakabilirsinizhttps://www.asus.com/tr/Motherboards/M4A78LTM_LE/specifications/
    -Ekran kartı--->Asus amd radeon HD 7850-1gb-256bit-gddr5
    -İşlemci--->Amd phenom ll X4 955 3.2 ghz
    - Şu anki ram'ım--->Kingston 4gb ddr3-1333mhz
    -Power--->ZALMAN ZM700-GLX 80plus 700w

Alacağım ram-
    www.vatanbilgisayar.com
    Kingston 8gb Hyperx Savage Red Ddr3 1600mhz Cl9 Pc Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-8gb-hyperx-savage-red-ddr3-1600mhz-cl9-pc-ram.html

Ram Alacağım Anakart ile Uyumu Yardım

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim..Hadi sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollum61 -- 15 Temmuz 2015; 1:54:17 >

• ddr3 herhangi bir ram alın yeter
    oc yapmanıza gerek yok yapsanız da voltaj değiştirmedikçe sıkıntı olmaz
    4x2 alırsanız daha iyi olur
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim)(bu arada yorumunuzu galiba yanlislikla -1 yaptim kusura bakmayin) .. Evet ddr3 alicam zaten alacagim ramin linkini atmistim ddr3... Bende 4x2 almak isterdim ama 2 tane ram slotum var 1 tanesi bozuk o yuzden bunu almam gerek. Daha ayrintili cevap lazım bana yardimci olabilecek baska kisiler varmi? Tekrardan cevabiniz icin tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollum61 -- 15 Temmuz 2015; 15:10:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up yardım lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun nedir herhangi bir ddr3 ram alın çalışır
    Sorun nedir derken? Basta tum problemimi aktardım almak istediğim raminde linkini ve ozelliklerini verdim... Yinede burdan tekrardan soyluyorum sorunum şu benim alacagim ramin mhzsi 1600 ama anakartim 1600 mhzyi sanirsam ancak overclockla çalıştırabiliyor bu ayarlarda sanirsam biostan yapiliyor.. Yani bunlari yaparsam ram'e cok zarar gelirmi yada ömrü cok kisalirmi. Ve alacağım ram'in sistemimle arasinda uyumsuzluk varmı. Sorunlarim bunlar bilginiz yoksa zorlamanıza gerek yok. İlginiz icin tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollum61 -- 17 Temmuz 2015; 5:04:09 >
  • Hayir siz ayari kacirip yakmaya calismazsaniz zarar gelmez
    Takin o 1600e takilmayin uygun frekansta çalışır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :)... Baskalarininda gorusunu almak istiyorum 230 lira sakata gitmesin. Yani daha ayrıntılı cevaplar ariyorum. Hayırlı bayramlar.

• herhangi bir ram alırsanız olmaz.

istediginiz ram qvl listesinde yok. muhtemelen sorun yaşatabilir.

o yüzden aşagıdaki linkten qvl listesine açıp bakın. oradaki kodlara sahip ramlerden birini almanız gerekiyor.

https://www.asus.com/tr/Motherboards/M4A78LTM_LE/HelpDesk_QVL/

buradaki 1600 mhzlerden bulabilirseniz alın yoksa 1333 almanız lazım.

mesela şu olabilir. 1333 mhz fakat destek listesinde kodu mevcut ve bulması kolay.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-8gb-value-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-ram.html

• Merhaba;

Anakartınız'da kaç tane bellek slotu var? Eğer 4 adet varsa ve toplamda 8 gb destekliyor ise 4x2 kullanmanız gerek... Yani bu ne demek; modül başına 2gblik totalde 8 gblik bellek kullanabilirsiniz. Eğer 2 adet bellek yuvanız var ise ve toplamda 8 gb bellek kullanıraınız diyorsa kanal başına 4 gb verir bu yüzden 2x4 gbkit kitler kullanabilirsiniz. Burda bir püf nokta var! Küçükte olsa bir ihtimal bazı anakartlar ram seçebilir bellek frekanslarındaki adresleme algoritmaları uymadığında mavi ekran sorunu almaya başlayabilirsiniz! Eğer anakartınız'da 2 kanal var ise ve kanal başına 8 gb diyorsa totalde 16gb ram kullanabilirsiniz...

Bir püf nokta'da şudur; eski anakartlarda xmp ve dual kanal desteği bulunmayabilir ve bu yüzden 2li kit bellek alırsanız performansla kullanamazsınız! Bu şu demektir dual kanal bellek 4 yollu bir otobandır 2 gidiş 2 geliş dual kanal destekli bir anakartınız (işlemcide desteklemelidir) var ise bu otobanı veri yazarken ve okurken tam performansında kullanırsınız. Ama eğer dual kanal desteği olmayan bir sisteminiz var ise bu otobanın sadece sağ şeritlerini kullanırsınız. Dual kanal olmayan sistemlerde dual kanal bellek kiti kullanmanın 1 eksik noktası ise şudur; örneğin 2x4 toplamda 8 gb belleğiniz var ve sisteminiz yük altında yada oyun oynarken ve/veya program vs.. kullanırken en yüksek 3 3.5 gb ram tüketiyodur siz sadece belleğin birini kullanırsınız ve diğer belleğiniz sadece görüntü olarak sistemde durur taaki 4gbnin üstüne çıkana dek. Peki 4 gbyi aşunca ne olur doğal olarak diğer belleğe veri yazılmaya başlar ve bu bellekteki yazılan verinin bir kısmıda diğer bellekte kalır ve haliyle performansınız düşer. Dual kanal belleğin bu aşamadaki performans farkı tıpkı sabit disklerdeki raid0 yapısına benzer yani belleğin içindeki 1 gb veri aslında 500/500 olarak bölünür aynı anda 2 belleğe yazılır ve performans 2ye katlandığı gibi genel sistem performansı/okuma yazma oranıda 2ye katlanır.

Ram seçimi zordur ve mevcut sisteminize ram takviyesi yapıp 1 2 sene ömrünü uzatmak istiyorsanız value tipi oem ramlar en idealleridir. Bu aşamada size önerebileceğim bellek kingaton ddr3 1333mhz 8gblik kel parça ram modülüdür. Kullanışlı ve sağlam bellektir...

Benden bu kadar. Eğer aklınıza takılan bir nokta olursa buyrun sorun seve seve yanıtlarım.

Kendinize iyi bakın.
    Trabzon'dan selamlar.

İyi bayramlar

Yavuz Can!

• Bambiyotik kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu ayrıntılı uğraşlı cevabınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Sonuc olarak burda sadece bana yardım etmiş değil bu konuya ihtiyacı olan herkesede yardımcı oldunuz... Tebrik ederim :).
    Ne yazıkki 2 tane ram slotum var ve ne yazıkki 1 tanesi çalışıyor o yüzden tek 8 lik almak zorundayım.. Bu arada diyeyim daha çok ramı oyun amacında kullanıyorum bilesin.
    Aklımda 1600 mhz almak vardı dediğim gibi ama o.c ile yapılıyor biliyordunuz.. Ben 1600 e o.c ladımmı ram için çok kötü olurmu ömrü fazla kısalırmı..Ne kadar 1600 mhz almak istesemde bilgili olan sizsiniz soyleyin önerdiginiz tarzda yani 1333 mu alayim, 1600 ile aralarında ciddi fark yoktur herhalde... Bu arada, yani ramlerin islemciler ile arasındaki uyumsuzluğu söz konusu öylemi.. Önereceğiniz ram'de böyle bi sorun olmaz değilmi hocam.
    Selamınız uzak değil bende trabzonluyum :)
    Yardımcı olduğunuz için çok minnettarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollum61 -- 18 Temmuz 2015; 1:41:53 >

• FREEMAN kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için sağ olun :) ... Tamam bu çok işe yarar gibi görünüyor bakacağım.. Benim alacağım ram'in listede olmaması üzücü ona çok heveslenmiştim :D .. Yardımcı oladuğunuz tekrardan teşekkür ederim.

• Tekrardan merhaba;

Eğer anakartınızın kutusunda yada kılavuzunda 1600mhz desteği var yazıyorsa ( o.c. ile bile olsada ) 1600mhzlik bellek alırsanız sadece anakartın ram veri yoluna oc yapmış oluyorsunuz. Bu ram belleğin değil anakartın ömrünü azaltır... Ne kadar diye sorarsanız bahsi geçecek kadar bile değil.

Bende trabzonluyum ve trabzondayım. Tanışalım bir ara... Bu arada insanlar bilmedikleri konulara çok vakıf gibi konuşurlar buda insanları yanlış bilgilendirmeye eş değerdir... Bilgi paylaştıkca çoğalır. Bu yüzden bende size teşekkür ederim.

Takıldığınız her soruda PM atabilirsiniz...

İyi geceler.

Yavuz Can!

• Bambiyotik kullanıcısına yanıt
    Kılavuza gerek yok attığım linkte zaten 1600 mhz'i desteklediğini yazıyordu resminide attım ama o.c gerekiyor iste... Tamam o zaman o.c yapmamda bir problem olmıyacaksa sence benim seçtiğim ram'i alıp o.c ile kullanayım mı?
    Sence ne yapmalıyım?
    Ben 17 yaşındayım bu senin için sorun olmaz ise evet görüşürüz.. Görüşemezsek de sorun değil :)..

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.