Şimdi Ara

ram 8gb(kullanılabilir miktar 1 gb )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benm 1 gb ram vardı bilgisayarda (işlemcim xp di bu arada) sonra çöktü bi ara tanıdık birine gönderdik. Windows 7 kurmuş ben de 7 kurmayı düşünmüştüm ama 1gb yetmez diye vazgeçmiştim ama sanırım ram takmış 8gb yazıyo sistemde ama kullanlılabilir miktar 1gb yazıyo. şu anda 1gb olsa ram kaldırmaz diye düşünüyorum windows 7yi. sanırım şu an ram i tam anlamıyla kullanmıyor bunu nasıl halledebilirm. bu arada forumda 4gb(kullanılabilir 3.50) gibi yazılara baktım 64bit önermişler ama 8gb(1gb) uçurum var hiç karıştırmasam mı yoksa 64bit mi yüklesem karar veremedm

bu arada directx e baktm orda 8192RAM görünüyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worms4c -- 8 Şubat 2012; 15:20:40 >

• Bildiğim kadarıyla işletim sisteminin de 64 bit olması lazım 3GB ve üstü bellek yönetimi için. Gördüğüm kadarı ile 32bit win7 yüklemiş çok bilen arkadaşın 64 bitlik sisteme. Eskiden (90lı yıllar) 16 bitten 32bite geçerken de benzer problemler yaşanmıştı.
    64 bit işletim sistemi kurulursa sorun ortadan kalkar.
  • dediğim gibi kendi ram koymuş galiba bde işlemcim amd athlon 64 pocessor 3200.+ anakart da eski olabilir şimdi 64bit kurarm bilgisayar kaldırmaz ondan korkuyorum yoksa 8gb rami tam kullanması süper olur. bide 32bit de en azından 3.50 gb göstermesi gerekmez mi rami direk 1gb gösteriyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: worms4c

dediğim gibi kendi ram koymuş galiba bde işlemcim amd athlon 64 pocessor 3200.+ anakart da eski olabilir şimdi 64bit kurarm bilgisayar kaldırmaz ondan korkuyorum yoksa 8gb rami tam kullanması süper olur. bide 32bit de en azından 3.50 gb göstermesi gerekmez mi rami direk 1gb gösteriyo

O konuda haklısın. 1GB banada tuhaf geldi. İşlemci ile işletim sistemi daha uyumlu çalışır diye düşünüyorum.
    Hem 3-4 sene öncesi gibi değil. Bütün destek 64bit sistemlere artık.
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.