Şimdi Ara

RAM 512 MB + 256 MBx2[Güzel Bir...]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Şimdi benim 256MBX2 Oem RAM'im Vardi.Ben Gittim Ömür Boyu Garantili 512 MB Twinmos RAM Aldım.Hepsini taktım etti =) 1024 MB RAM , 128 Ekran Kartı var Nvidia Yonga setli.Olay şu sanki pcde bazı yerlerde yavaşlık hissediyorum gibi nasıl diyim bir menüye tıkladığımda beklememesi gereken bir yerde birkaç saniye beklemesi beni rahatsız ediyor.WinXP kurulu ve açılışta geçen çizgiler hiç saydınız mı ? Bende bazı programları yüklemeden önce 2 tane geçiyordu şimdi ise 6ncıda anca bitiyor.Biraz yorum yapın. ( Bilgisi Olmayan Lütfen Cevaplamasın.Acil Biraz. )

• Ayrıca Objectif Olursanız Sevinirim
  • Windows u yeniden kur hata verirse anlaki ramlerden kaynaklanıyo 1. 2. si ram zamanlamaları uymuyodur sistemini komple yazarsan daha cok yardımcı olunacağına inanıyorum ben 2x256 veritech ve 512 twinmosu stabil çalıştırmak için k.çmdan terler aktı ama büyük ölçüde ram zamanlamalarıdır. Ayrıca ehhe windows un 2 tane geçen önceki çizgisini bootvizlede yapablirsin onuda eklym (:
  • Twinmosların zaman aşımı 2,5 iken oem 256 ramlerimin zaman aşımı 3,0 diyim + Windowsu yeni kurdum.Üstelik hata vermiyor.Mesajda dediğim gibi biraz kıl oldum denebilir.Yapmaması gereken yerlerde ufakta olsa takıntılar oluyor.
  • Taktığın ramler aynı marka,aynı kapasite ve aynı hızda olsa daha iyi olur.
    Çizgiler normal.Hızlı bilgisayarı olup da 12 çizgi görenler de var.Internet kalıntılarını temizleyip disk birleştirme yaparsan hızlanır.http://www.pctools.com/registry-mechanic/ adresinde registry mechanic,http://www.neoimagic.com/windows-internet-cleaner/ adresinde windows and internet cleaner pro programlarını indir ve kur.http://www.theorica.net/gamexp.htm adresinde gamexp programını da indirmelisin. gamexp ücretsizdir.Diğerlerini demo olarak kullanırsın ama işini görür.

• Sistemide yazıyım.

ATX KASA
    450W Power
    INTEL P4 2.8 CPU
    ASUS P4P8X SE MotherBoard
    80 GB Samsung 7200 RPM HDD ( Sıfır , IDE - Sata Almayın Tavsiyem Değil.Kullandım ve Gördüm ;] )
    512 MB Twinmos RAM ( Zaman Aşımı 2.5 ) , 256MBX2 Oem RAM ( Zaman Aşımı 3.0 ) = 1024 MB RAM
    Fly 128 MB Ekran Kartı FX 5200 ( Oyun Demeyin.Fazla Oynamıyorum :] )
    Combo + MSI CD-ROM 52X

Soğutma konusunda problem olacağını sanmıyorum.Harici FAN Taktım + İşlemci ve Ekran Kartı Üzerindeki Fanları Kendi Tercihlerime Göre Değiştirdim.Donanım Biraz Gereksiz Bilgi İçeriyor.Farkındayım...

Respect...

NOT : Windows XP Professional Kullanıyorum ve Az Önce Kurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorLex -- 8 Aralık 2005, 0:51:41 >

• Uyumak üzereyim yok mu bir cevap ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    128 GB FLASH BELLEK Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sadece gamexp'yi kullanman yeterli.Options menude aşağıdaki ayarları yap yeter.İşlemi geri çevirme-geri yükleme seçeneği de var.Program işlem başlamadan yedek alıp,istendiğinde geri yüklüyor.

• İyi ama ekran kartımla sorunum yok ki.Büyük ihtimalle ramler bu batağa sürüklüyor ?!
  • Ayrıca GameXP windows ayarlarını basitleştirerek performans artışı gerçekleştiren bir program gibi geldi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qbert

Windows u yeniden kur hata verirse anlaki ramlerden kaynaklanıyo 1. 2. si ram zamanlamaları uymuyodur sistemini komple yazarsan daha cok yardımcı olunacağına inanıyorum ben 2x256 veritech ve 512 twinmosu stabil çalıştırmak için k.çmdan terler aktı ama büyük ölçüde ram zamanlamalarıdır. Ayrıca ehhe windows un 2 tane geçen önceki çizgisini bootvizlede yapablirsin onuda eklym (:

Donanımı da yazdım ortada sen yoksun :]
  • Ram zamanlamaları die düşündüğümü belirttim (: benim başıma çok geldi Eyer işlemcinle oynadınsa fbs ıkardınsa ramler yemiyodur. hata verip kendini resetlemeye bile gider. yalnız biri 2,5 biri 3 cl kesinlikle bundan birde ramlerin slotlarını deiştir bir dene ve sonucu buraya yaz. (:
  • Slot farketmiyor.İşlemciyle de hiç oynamadım.Bari 256lıkları söküyüm 512lik Twinmos daha alırım
  • en olumlusu dual ddr destei varsa boardun 2x512 al ozaman canavar gibi çalışır. xp ama boşta olan 512 de koyuyo adam başıma gelmedi deil heh.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qbert
    Ram zamanlamaları die düşündüğümü belirttim (: benim başıma çok geldi Eyer işlemcinle oynadınsa fbs ıkardınsa ramler yemiyodur. hata verip kendini resetlemeye bile gider. yalnız biri 2,5 biri 3 cl kesinlikle bundan birde ramlerin slotlarını deiştir bir dene ve sonucu buraya yaz. (:

Sağ Ol Kardeş.Başka fikri olan varsa yine belirtsin.Biraz fikir ediniriz..
  • biostan ram ayarları var,hiç denedinmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

biostan ram ayarları var,hiç denedinmi?

Denemedim ?! Zaten Biostada RAM İle İlgili Bir Şey Geçmiyor :]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorLex -- 8 Aralık 2005, 8:53:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.