Şimdi Ara

Rally pilotu olmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu andaki hedefim her ne kadar bilgisayar mühendisliği olsada ben rally pilotu olmak istiyorum. Çocukluğumdan beri bir merak göstermişimdir rally yarışlarına. Kendimide araba sürerken yetenekli görüyorum. Çabuk karar verip sonrasında ne olabileceğini kestirebiliyorum. Sizce böyle birşey mümkünmü. Mümkün ise nereden başlamalıyım. Varmı bir bilgisi olan. Lütfen dalga geçilmesin 20 yaşındayım 12 yaşında değilim hayal falan değil yani istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sözleşme Okumayan Adam -- 26 Nisan 2013; 14:52:17 >

• Bunun eğitimlerini veren bazı kurumlar var mesela Volkan Işık Akademi. Önce orada kendini geliştirip daha sonra ufaktan bu işlere girebilirsiniz ama şunuda söyleyim ya ciddi bir sponsor bulmanız lazım ya da çok paranızın olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Bunun eğitimlerini veren bazı kurumlar var mesela Volkan Işık Akademi. Önce orada kendini geliştirip daha sonra ufaktan bu işlere girebilirsiniz ama şunuda söyleyim ya ciddi bir sponsor bulmanız lazım ya da çok paranızın olması lazım

hmm yalan olduk desenize
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Bunun eğitimlerini veren bazı kurumlar var mesela Volkan Işık Akademi. Önce orada kendini geliştirip daha sonra ufaktan bu işlere girebilirsiniz ama şunuda söyleyim ya ciddi bir sponsor bulmanız lazım ya da çok paranızın olması lazım

+1 Rally camiasında maalesef kendiliğinden bir yere gelen yok, muhakkak birinin elinizden tutması yada paraya acımayıp bir şekilde kendiniz yarışlara amatör girip keşfedileceksiniz. Okullara da iyi para bayılıp kendinizi ispatlarsanız olabilir fakat oda yurt içinde sınırlı kalır.
  • Canli var mi canli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda araç kullanıyorsan zaten ralli pilotu sayılırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

İstanbulda araç kullanıyorsan zaten ralli pilotu sayılırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pilot olmak için göz
    12 yıl önce açıldı
    Nasıl Formula 1 Pilotu olunur?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de bu konuya gençken bayağı kafa yormuştum da bayağı para gerekiyor arkadaşların dediği gibi. Ayrıca ülkemizde motor sporları için altyapı neredeyse yok denecek kadar az. Yurtdışındaki kurslara gitmeyi düşünseniz daha iyi olur. Finlandiya'da aradığınızı bulacağınızı düşünüyorum.
  • Para varsa her türlü olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sözleşme Okumayan Adam

Arkadaşlar şu andaki hedefim her ne kadar bilgisayar mühendisliği olsada ben rally pilotu olmak istiyorum. Çocukluğumdan beri bir merak göstermişimdir rally yarışlarına. Kendimide araba sürerken yetenekli görüyorum. Çabuk karar verip sonrasında ne olabileceğini kestirebiliyorum. Sizce böyle birşey mümkünmü. Mümkün ise nereden başlamalıyım. Varmı bir bilgisi olan. Lütfen dalga geçilmesin 20 yaşındayım 12 yaşında değilim hayal falan değil yani istiyorum.

bu işe başlamak için yaşın çok geç 12 yaşında olsaydın olurdu ama 20 çok geç..
  • Biri paylaşmıştı boyle konuyu

Sponsor yoksa 300 bin dolara araç falan alıyormuşsunuz ayrıca sertifika falan

• Go kart candır

• Artık çok geç. Vettel, alonso, raikkonen bu adamların hepsi 6 yaşlarından beri bu sporla halır neşirler. Küçükken gokartla başladılar şimdi de buralara geldiler.

Ben de isterdim pilot olmak, ama işte küçüklükten başlamak lazım...

• Burada küçükken bu işi istemeyen kişi çok azdır herhalde.Ama 20 yaş çok geç, çekirdekten yetişmek gerekiyor.

Şu durumda en mantıklısı ilerde güzel bir go-kart alıp ara sıra piste çıkmak olur.Yüzlerce kiloya değil en fazla kendiniz + 80-90 kilo neyse bir ağırlığa hükmediyorsunuz.Çok daha zevkli bir olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar Frisch

Artık çok geç. Vettel, alonso, raikkonen bu adamların hepsi 6 yaşlarından beri bu sporla halır neşirler. Küçükken gokartla başladılar şimdi de buralara geldiler.

Ben de isterdim pilot olmak, ama işte küçüklükten başlamak lazım...

F1 ile Ralli'yi birbirine karıştırmamak lazım.

5-6'lı yaşlar F1 yoluna başlamak için ideal yaşlar.Sonuçta go-kart bazında bir spor ve eğitimler de go-kart ile başlıyor zaten.

Ralli için 5-6 yaş erken değil ama 5-6 yaşından sonra başlanmaz diye bir kural yok.Ama F1 için 7-8 yaşını geçince artık geçmiş olsun denir direkt.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.