Şimdi Ara

Railworks 2 Tren Simulatörü Çıktı ! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
215
Cevap
1
Favori
17.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşım, amacım sizleri eleştirmek değildi...Elbette yaptığınız iş kolay değil..İşin zorluğunun yanında mutlaka maddi külfetide vardır...Gerçi yazımın sonunda emeğinizin karşılığını almanızın olabileceğini belirtmiştim..Ama yinede alınmamalı demek yerine , ben olsaydım almazdım demem gerekiyordu..Aslına bakarsanız bu paranın alınmaması hususunu kendime mal etmeliyim..Sakın yanlış anlamayın, emek verilen işin karşılığı elbette para olmalıdır...Bunda tartışılacak bir taraf olamaz ve olmamalı...Dediğiniz gibi yapılan bir masraf varsa , emekte varsa zaten almayı hak ediyorsunuz, bundan doğal ne olabilirki...Ben eğer bu madelleme işini yaparsam, para alınıp alınmamalı hususunda iki arada bir derede kalacağım galiba..Eğer TCDD Modellesini yaparak ücretsiz verirsem emek verenlere haksızlık etmiş olacağım, ücret alacak olursam bu kezde Railworks sevenlere haksızlık etmiş olacağım...Ama yine de açıkça belirtiyorum Ralworks sevenlerden ücret istemek içime sinmiyor...Emek verenleride kızdırmak istemiyorum...Geriye bir tek yol kaldı..TCDD Modelleme işinden vazgeçmek...çözüm bu olacak galiba...Mertcan Doğan, için ferah olsun emeğinizin karşılığını istemek hakkınızdır...Başarılarınızı tebrik ediyor, devamını diliyorum...Saygılar..

Sami Samioğlu

• quote:

Orijinalden alıntı: Railworks 2 Yorum

Mercan Doğan,

Arkadaşım, amacım sizleri eleştirmek değildi...Elbette yaptığınız iş kolay değil..İşin zorluğunun yanında mutlaka maddi külfetide vardır...Gerçi yazımın sonunda emeğinizin karşılığını almanızın olabileceğini belirtmiştim..Ama yinede alınmamalı demek yerine , ben olsaydım almazdım demem gerekiyordu..Aslına bakarsanız bu paranın alınmaması hususunu kendime mal etmeliyim..Sakın yanlış anlamayın, emek verilen işin karşılığı elbette para olmalıdır...Bunda tartışılacak bir taraf olamaz ve olmamalı...Dediğiniz gibi yapılan bir masraf varsa , emekte varsa zaten almayı hak ediyorsunuz, bundan doğal ne olabilirki...Ben eğer bu madelleme işini yaparsam, para alınıp alınmamalı hususunda iki arada bir derede kalacağım galiba..Eğer TCDD Modellesini yaparak ücretsiz verirsem emek verenlere haksızlık etmiş olacağım, ücret alacak olursam bu kezde Railworks sevenlere haksızlık etmiş olacağım...Ama yine de açıkça belirtiyorum Ralworks sevenlerden ücret istemek içime sinmiyor...Emek verenleride kızdırmak istemiyorum...Geriye bir tek yol kaldı..TCDD Modelleme işinden vazgeçmek...çözüm bu olacak galiba...Mertcan Doğan, için ferah olsun emeğinizin karşılığını istemek hakkınızdır...Başarılarınızı tebrik ediyor, devamını diliyorum...Saygılar..

Sami Samioğlu

Bizim modellerden aldığımız paranın büyük bir kısmı demiryolu severlerin buluştuğu sitenin hostuna gidiyor. Yani modellerden aldığımız parayı demiryolu sevdalılar için geri dönüşüm yapıyoruz gibi birşey...

Saygılarımla

• Çocukken oynadığım RailRoad Tycoon geldi aklıma
  • Sanıyorum parasal konu ile ilgili son noktayı koyduk galiba...Yapılan hizmetler ister ücretli olsun ister ücretsiz olsun her ikisini de kabul etmeliyiz...Ücretsiz ve ücretli her ikisine de teşekkür ediyorum kendi namıma...başkaları bu fikrime katılmak ve kabullenmek mecburiyetinde değildirler...Eğer yapılan hizmeti almak istiyorsak bir tabir vardır " Parayı veren düdüğü de çalar " derler...Yapılan hizmetin karşılığında alınan ücret ister kişilerin olsun ister başka bir yerde değerlendirilsin, buna bizler karışamayız..parayla ilgili son nokta konulmuş ve bitmiştir...

Asıl bizim işimiz Railworks...biz buna bakalım...Geçenlerde , İnternetten Railworks Big-Boy Buharlı Lokomotif Modelini bilgisayarıma ek dosya halinde indirerek Railworks 'a kurulumu yaptım...Railworks Big-Boy ile ilgili Railworks Videolarını izleyince daha iyi anlarsınız...Bir zamanların en güçlü lokomotiflerinden biri olarak üretilen bu lokomotif, yanılmıyorsam Amerikan üretimidir...Aslında Demiryol kavramında buna ne denir bilmiyorum, araştırmasınıda yapmadım, bu benim tabirimle çift buhar silindir hareketli bir lokomotif...Sanki iki lokomotif bir araya getirilip tek bir güçlü lokomotif yapılmış...Amerikan'nın uzun ova ve dağların da tonlarca ağırlıkta olan yük vagonlarını çeken bu lokomotifin çok güçlü bir lokomotif üertimi olduğunu okudum..Ama Railworks'da çalıştırıldığında aslı kadar güçlü çalışırmı tam emin değilim..Bunu anlamak için Railworks'ta denemek gerekiyor...Tabiki bu Buharlı lokomotiften hoşlananların tercihi olacaktır..Dizellerden yada Elektriklilerden koşlananlar belki bu lokomotifi istemezler...Benim önerim Buharlı Lokomotiften hoşlanan kesimedir...Mutlaka bu lokomotifi Railworks'a kurun derim..

Sami Samioğlu

• Railworks Severler...Aslında "severler" tabiri yerine Mertcan arkadaşımızın yorumundaki kullandığı tabir bence çok güzel verinde olmuş..."Demiryolu Sevdalıları".....yani " Railworks Sevdalıları" demek daha bir hoşmu olur acaba...Bu tabirin çok daha ileri anlamı olan tabiri başka bir sitede yorumumda kullanmıştım, bunu tekrarlamak istiyorum..." Railworks Hastalığı " diye bir açıklamam olmuştu...Fakat bu sitede aynı tabir yerine başka bir tabir kullanacağım...Bazen illaki Railworks 'u oynamak için bilgisayarınızın başına geçmek için sabırsızlandığınız anlar oluyor mu...Bende bazen oluyor..Özellikle Bilgisayardan yada evden uzklaştığım zamanlar gerçekleşiyor bu ....Bir an önce bilgisayarımın başına geçip hemen Railworks'u açmak için sabırsızlandığım anlardır...Eğer benim gibi sizlerde bazen bunları hissediyorsanız tek söylenecek şey acaba " Railworks Krizine mi " yakalandık dersiniz...İster " Railworks Hastalığı " denilsin ister "Railwork Krizi" denilsin bana göre bunlar zararsız hastalık ve krizlerdir...Bu durumda telaşlanıp Doktora gitmenize gerek yok ,zira Doktor beni ve sizleri kapıdan kovar...Bu konunun şaka tarafı tabiki...Ama ne olursa olsun o kadar çok çeşitli oyunları oynadım ve gördüm, Railworks gibi bir oyuna şimdiye kadar rastlamadım...Edeta kendisine doğru miknatıs gibi çekiyor...Yanılıyorsam beni tenkit edin yada destekleyin ki durum ortaya çıksın..Gerçi Mertcan arkadaşımdan başka yorum yapana pek raslamadım bu sitede...Mertcan için şöyle demek istiyorum...Bende bu Railworks hastalığı varsa sende de acaba " Trainz Hastalığı" var , desem bana kızmazsın umarım...Her zaman için yorumlarını beklerim...Gerekirse yapıcı olmak kaydıyla konu üzerinde tartışırız bile...

Railworks Hastalığı veya krizi olanlara sesleniyorum...Geçen gün İnternette dolaşırken Railworks yamaları ile ilgili olarak, ücretsiz indirdiğim yamaları Railworks'a kurdum baktım...Genellikle indirdiğim veriler nesneler ve lokomotifler ile ilgili oluyordu..Railworks giriş bölge Menü listesinde " Albula " ve " Altenburg to Wildau " İsimli iki bölge oyunun gelmiş olduğunu gördüm...Çalışacağından şüphe duyarak " açılmaz bu oyun " diyerek açılış girişi yaptım ve bekledim...Beni yanılttı ve Açıldı ..."ALBULA" Bölgesi oyunu Railworks sevenlerin çok beğenecekleri bir oyun olduğununa eminim...Diğer "ALTENBURG TO WİLDAU " oyunu da güzel...Bu oyunla ilgili bilgiyi verdikten sora, bu oyun verilerini sizlere nasıl ulaştırabilirim bilmiyorum...Bir çok uygulamayı yaptım ve yapıyorum ama her nedense bu veri linkini bu sitede verebilmeyi başaramadım..Şunu kesinlikle belirtiyorum..Bu yeni bölge Rotaları hiç bir yerde yayınlandığını görmedim..Sanırım ilk olacak..Ama şöyle bir yöntem var, bana E-mail ile iletişim kuranlara bu yeni bölge oyunlarını özel mesaj ile gönderebilirim...Saygılar

Sami Samioğlu

• Yaklaşık bir hafta oldu galiba, bilgisayarımdan uzak kalmak zorunda kaldım...Bilgsayarda oluşan teknik bir kaç arıza nediyle sıkıntılı anlar yaşadım...Bu neden ile internete giremedim..Malesef elektronik cihazlardaki problemlerde kısa sürede çözüme ulaşılamıyor..Her neyse umarım uzun bir süre böyle problemler yaşamam..

Konumuz Yeni Rota...aldığım mesajlara göre , bazı arkadaşlar Railworks' da mevcut rota ve Lokomotiflerden sıkılarak yeni arayış içersindeler.....Daha önceden de bahsettiğim gibi Railworks yeni rotalar var..Fakat hepsin doğru çalışacağını iddia edemem..Bazı yeni rotaların sağlıklı çalışabilmesi için, rota verilerin haricinde ,yan destekleyici obje verilerinin de kurulması gerekiyor...Örnek vermek gerekirse : Albula yeni rotayı yüklediniz diyelim , oyunu açtığınızda bölge seçeneklerinde " Albula " bölgesi rota ismini görürsünüz..Üstüne tıklayıp oyun listesinden birini seçip oyuna girdiniz , buraya kadar problem yok...Ekran görüntüsü geldiğinde herşey yerli yerinde, trenler de hazır...Ama zemine baktığınızda rayları göremezsiniz..Ama treni sürebilirsiniz..nasıl , raysız zeminde gider..tabiki bu hoş bir görüntü değil..Peki niye herşeyi tamam da bir tek raylar yok...Cevabı gayet açık...Oyunun kurulumunda Ray Çeşit Seçeneği farklı bir ray seçeneği ile hazırlanmış...Adı " SAD " seçenekleri...Bilgisayarım arızalanmadan önce bir çok Railworks Eklentileri yüklemiştim..O zamam bu " Albula " rotasında raylar görünüyordu...Şimdi biraz daha eklentilere dikkat ederek kurulum yapıyorum..Her bulduğum eklentiyi ve çalışmayan lüzumsuz eklentleri yüklemek istemiyorum artık...Zira araştırma yapacağım diye üzerine atladığım her eklenti belkide sisteme ağır geldi..Yani, " Albula " rotası yanında ray eklenti verisini bulup yükleyeceğim..bu dosyanın da adını vererek, doğru ve çalışan dosyayı bulup vermek taraftarıyım...

YENİ ROTA NASIL BULUNUP İNDRİLİR VE KURULUR....

Bu Site de , 28 Mayıs 2011 tarihinde Mercan Doğan arkadaşımız Railworks Eklentileri ile ilgili bazı Linkler vermişti...önce birici sayfada olan bu likleri buluyoruz...
    Linkine tıklayıp bu siteye gidiyoruz... Açılan sayfada sağ köşede, "Haupbmenü "yazısının hemen altında alt alta sıralanmış listeden "Download " yazısına tıklıyoruz...Yeni bir sayfa açılacak...Başlığı büyük harfle yazılmış olan " simTrain.ch " yasının hemen altında, yanyana ve alt alta dizilmiş büyükçe kırmızı dosya simgeleri görürsünüz....tam üzerlerinde beyaz yazı ile , " Aufgaben - Tools - Objekte - Rallmaterial - Sounds - Streken - Sonstiges - Sprachiles "....Bu yazılı dosya simgelerinden " Strecker " simgesine tıklıyoruz...Yine bir sayfa açılacak...Tam ortada " simTrain.ch " başlığının hemen altında , sağ köşesinde " Download " yazısı ile bazı küçük resimli ve ingilizce anlatımlı veriler göreceksiniz..bu veriler bölümler halinde alt alta sıralanmışlardır...İlk sırada olan ilk rota...
    1 - Oxford Paddington(default) Electrified with Heathrow Air v.01............................Download ( 34.5 MB )
    2- Albula v 1.0..................................................................................................Download ( 42.49 MB)
    En alt sırada olan yeni rota adı ise:
    3- Altenburg - Wildau.........................................................................................Download (169 MB )
    Sağda " Download " tıklayınca yine açılan sayfada " simTrain.ch " başlığının hemen altında tam ortada " Download " yazısına tekrar tıklıyoruz...Dosya Yükleme Penceresinden " Kadet " botununa basıyoruz, karşımıza çıkan " Farklı Kaydet " Pencerisinden masa üstünü hedef göstererek KATDET butonuna basıp kaydediyoruz...İşte size yeni rotalar..hemde ÜCRETSİZ......İndirdiğiniz Rar dosyasını yeni klasör açarak bir isim vererek, klasöre kes yapıştır diyoruz...Burasya çıkart seçeneği ile Winrar verisini çıkartıyoruz...çıkartma işlemi bittiğinde bir kaç dosya verecek...bunlardan bir tanesi asıl veri dosyası, diğerleri bilgi dosyalarıdır..Peki bu, setup kurulumu bile olmayan bu Railworks Eklenti dosyasını nasıl çalıştırıp Railworks'a kuracağız..İşte işin buraya kadar kolay bölümüydü..Zor tarafı burası..Önce sizler eklentileri bir indirin bakalım kurulumu daha sonra anlatırım..

Bir arkadaşımız diyor ki...ben kırmızı ışıkta beklemek ve yeşil ışıkta geçmek istiyorum...

İşte bunu böyle isteyenler . ilk sırada olan yeni rota değil ama , önceki bir rotanın yeni versiyonu...Önceki Rota adı : Oxfort Paddington.....Yeni adı : Oxford Paddington Electrified with Heathrow....Bu yeni versiyonu kurdum ve çalıştırdım...Hiç bir sorun yok yükleyebilirsiniz...Oyun rotalarının içeriği şöyle ...Treni aldınız, yocuları bindirmeniz isteniyor...hemen ileride yanan kırmızı ışıklar var isterseniz gitmeyi deneyin...gidezsiniz, çünkü otomatik frenlemeye geçiyor, zira ışık hala kırmızı da...yeşilin yanmasını beklemelisiniz yada karşıdan gelen tren geçip gittikten sonra yeşil yanacak..Ben yeşilin yanmasını bekleyemedim, nedense bekletilmeyi hiç sevmem de ondan...Belkide sabırsızım bazı konularda...İşte size gerçeği aratmayan yeni uygulamalı rota...Bunun kurulumu problem çıkarmaz, oyun için gereken objeler daha önceden yüklenmiş ve hazır olduğu için.. bunu indirip kurun..

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 20 Temmuz 2011; 17:34:33 >

• Sami kardeş linki düzeltirsen seviniriz.

Mesajı düzenlerken üstteki link butonuna bastığında URL yazan yere vermek istediğin adresi, alttaki URL adı yazan yere de istediğin bir kelimeyi yazmalısın. Mesela URL adı için tırnaklar olmadan "burada" yazarsan mesajını okuyanlar burada kelimesine tıkladığında verdiğin adrese yönlenmiş olur.

Eğer URL adı kısmını boş bırakırsan linkin tamamı görünür ve tabii tıklanabilir olur.
  • Ben gayet açık ve net olarak açıkladım...Bir kez daha anlatacağım..Bir önceki yazımda sözünü ettiğim Link bilgisini " 28 Mayıs 2011 " tarihli Mertcan Doğan arkadaşımız vermiştir..Ben de Mertca'nın verdiği Linke tıklayarak ücretsiz Railworks Eklentilerine ulaşabildim...Kendisine Teşekkür ediyorum bunun için...Hatta verdiği linkler bir değil. beş adettir..Railworks Eklentilerine bu diğer linklerden de ulaşabilirsiniz..Fakat bazı linklere tıklanıp girildiğinde hepsi ücretsiz değiller..İçlerinde ücretli olanlar da var..Ben sizlere kolaylık olması için araştırdım ve de en iyi kolay ücretsiz eklintilrin indirilmesi linkinin yazmış olduğum link olduğunu gördüm..Ben yazmış olduğum linkten indirin demedim...Üstelik linki doğru dahi yazmamışım hatalı olmuş..

Bu verdiğim bilgi sadece Railworks Yeni Rota Eklentisi içindi...Yeni Lokomotif ve vagonlar için ayrıca bilgi vereceğim...İster Buharlı olsun, ister Dizel, ister Elektrikli...Bu yeni lokomotifler eklenti dosyalarını indirdiğinizde, nasıl kurulması gerektiğinin çok kolay olduğunu göreceksiniz..Zor olan tarafı kurulum yapıldıktan sonra Menü seçeneklerinde bu yeni lokomotif ve vagonları nasıl dahil edecek ve bulacaksınız..İşte bunun için yapılması gereken bir kaç işlem var..Bunları yaptığınızda yeni lokomotif ve vagonları kurup çalıştıracaksınız..Tabiki benim yazacaklarını aynen uygularsanız ancak olur...Ama kısaca belirtmeliyim ki, Yeni rota kurulumunu Railworks " Content " Klasörüne yapar...Yeni lokomotif , vagon ve diğer obje eklentilerini " Asset "klasörüne yapar...Yani Railworks da en önemli iki klasör...Bunlar olmazsa Railworks 'u oynamak bir tarafa açamazsınız bile..Bu iki klasör içindeki dosyalar birbirleri ile karşılıklı çalışırlar..Diyeceksinizki bunu nerden biliyorsun...Araştırma ve deneme ile...Content klasörünü bir başka klasöre taşıyın...Oyun açılır, ama menüde hiç bir oyun yazısına ve ismine rastlayamazsınız..ve oyuna giremezsiniz...Eğer Asset klasörünü başka bir yerde klasöre taşırsanız oyun hiç açılmaz...Yani start penceresi dahi gelmez...İşte Railworks ekletileride bu iki klasör içinde oluşturulur ve çalışırlar..Elbetteki işlemler doğru yapılırsa her şey yolunda gider...Eğer anlamayan arkadaşlar olursa, bana özel mesaj atın...Cevaplarım elimden geldiğince...Saygılarımla...

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 20 Temmuz 2011; 17:37:10 >

• RAİLWORKS'A YENİ ROTA NASIL KURULUR

Railworks yeni rota ekleti dosyalarını indirenlerin yapması gereken ilk iş WinRAR'lı eklentiyi yeni bir klasör içinde Buraya Çıkart Seçeneği ile işe başlamak olacaktır..Çıkartılan WinRAR bir dosya verecek...Mesela. Yeni Oxford Paddington Electrified whth Heathrow Air olan dosya diyelim..Çıkan dosyanın adı şöyledir :
    Oxford to Paddington
    ( Electrified ) with Heathrow
    RMP Dosyası
    35.1 M
    Şeklinde yazan bir dosya olacaktır...İşte kurulumu yapacak olan dosya bu dosyadır...Üzerine tıklanda hiç bir işlem yapmayan bir dosya...Ve ortada Setup ' ta yok...Bunu Railworks'a nasıl kuracağız..
    Öncelikle Railworks simgesine tılayıp oyuna ait İlk Start Penceresini açın...Start' ta basmayın...Pencerenin üstünde " Nevs - Setting ile başlayan yan, yana yazılar vardır...Bunlardan " Package Maneger " yazısına tıklayıp Maneger pencere listesini açın...Yanlış yapmayın buna benzer sadece "Packager " yazan yeri açmayın, yoksa kurulum yanlış yapılmış olur... Pencere biraz geç açılabilir biraz bekleyin.. Açıldığında en üste ana kurulum oyunların lokomotif ve vagonların kurulduğu dosya isimlerini görürsünüz...Bunlarla işimiz yok...Şimdi Yeni Rota Dosyasını Mause yardımı ile sürükleyerek Pencerenin boş bir yerine bırakınız...İşlem başladı...Ana Start Penceresinin tam ortasında ilerlemeli kurulumun başladığını görürsünüz..Biraz bekleyin...İşlem bittiğinde Pencere Listesine bu Yeni Rotaya ait dosya isminin geldiğini görürsünüz...Tamam işlem bitmiştir...Artık Railworks'a Yeni Rota kurulmuştur...Oyuna Start deyin ve açın...Oyun bölge listesi menüsünden bu oyun ismine tıklayıp, oyuna başlama tercihinizi yapıp " Play" butonuna basıp oyuna giriniz...İşte size yeni Rota...Kırmızı ışıkta beklemek isteyen ve yeşil yandığında hareket ettirmek isteyenler için yeni uygulamalı Oxford Paddington Electrified oyunu...
    Diğer Yeni Rotalarla ilgili bilgileri sağlıklı biçimde bilgi vererek kurulum yapılmasını daha sonra amlatacağım...Yanlız bir şeye açıklık getirmek isterim. Yeni Rota Oxford Paddington Electrified oyununu açıp baktığımda ışık kırmızı yanarken beklemem gerekiyordu, ama ben yeşil ışığın yanmasını beklemeden oyundan çıktım..Oyunun gidişi nedir , nasıldır bilmiyorum..Kurulumu yapıp oynayanlar bakıp incelesinler...

Not : Eklenti dosyasını Kopyala yapıştır yapmayın...Yoksa kurulum gerçekleşmez...Mause ile sürükleyip " Package Maneger " listesi boş alanına bırakılınca otomatik kurulum gerçekleşir...

Sami Samioğlu

• Bir önceki yazıyı dört kere yazmak zorunda kaldım..Yazıyı bitirdim gönder dedim, 2 kez İnternet basğlantısı kesildi...Üçüncü seferde yazının sonuna doğru elektrikler kesildi...Dördüncü yazışımda bir aksilik olamaması için acele ile yazdım..Okudum baktım..Bazı kelimeleri yanlış yazmışım..Kusuruma bakmayın aceleden oldu...

Sami Samioğlu
  • RAİLWORKS 3 TRAİN SİMULATOR 2012

Evet arkadaşlar..Railworks severlere verilebicek en iyi haber bu olsa gerek...RAİLWORKS 3 Train Simulator 2012...Bununla ilgili haber, Railworks Start pencerisini açtığımda karşıma çıktı...Araştırdım ve inceledim...RailWorks Firması tarafından açıklanan bu habere göre muhtemelen bu yılın yani 2012'nin Eylül ayında çıkacağı bilgisi verilmekte...Umarım doğrudur...Yada gecikmez..Araştırmama göre, bu çıkacak son sürümde Railworks'a bir çok yenilik ve rotalar getirilmiş...Railworks severlerin beğeneceğinden hiç şüphem yok..Çünkü Railworks Firması yapıyorsa en iyisini yapmaya çalışmıştır...Ayrıca Railworks'un kendi tanıtım sayfasında verilen bilgiye göre " Railworks 2 Train Simulator " en iyi Simulator ödülünü almış...Bu durum Railworks'un çok başarılı olduğu anlamına gelir...İster ödül almış olsun ister almasın, Railworks bana göre asıl ödül olan gönül ödülünü fazlasıyla hak ediyor.....Ayrıca Railworks Simulatorü daha güzele ve ileriye götürmeye çaba göstermesi ve başarılı olması daha çok takdire değer..

Sami Samioğlu

• Düzeltme....: RAİLWORKS 3 Train Simulator 2012 , bu yılın yani 2012 Eylül ayı olarak yazdım bu yanlışı
    düzeltiyorum...:

RAİLWORKS 3 Train Simulator 2012...... Eylül 2011' de çıkacakmış...

Sami Samioğlu
  • RAİLWORKS 3 : TRAİN SİMULATOR 2012 ANNOUNCED....

Yapmış olduğum araştırmalara göre, yeni çıkacak Tren Simulator oyununun orjinal adı böyle galiba...Adı ne olursa olsun Railsimulator.com tarafından bu konuda açıklama yapılmış..." RAİLWORKS 3 Train Simulator 2012 'nin çıkış tarihi resmiyet kazandı " diye bir haber okudum...ve haberin devamında şöyle denilmiş..Railsimulator.com Firmasından, Fırma yetkilisi Paul Jackson " Geçen yıl Railworks 2 Dünya çapında büyük bir başarıya ulaştı..Oyundaki zenginlik Railworks 2' nin benimsenmesine neden oldu...Hayranlarımız bu kez Railworks 3 Train Simulator 2012 ile neleri başardığımızı görünce heycanlanacaklar ve oyunla yeni tanışacak olanlarsa şaşkına dönecek " şeklinde açıklamada bulunmuş...
    Bu açıklamadan da anlasıldığı gibi Railworks 3 ' de çok farklı ve yeni düzenlemeler ilave edilmiş olduğunu düşünüyorum...Özellikle bununla ilgili bir resmi inceledim..Kompit camında yağmur damlacıkları görüntüsü vardı...Umarım yanlış görmemişimdir...Eğer doğru görmüşsem Railworks 3 büyük bir atak yapıyor demektir..Bu atak sadece yağmur damlacıklarıyla sınırlı kalmayıp daha müthiş ve güzel başka ataklarda var demektir...Bu yeni uygulamaları görmek için çıkış tarihine kadar beklememiz gerekecek...Ben beklemeye çoktan hazırım...Aslında Railworks 3 'ün çıkartılacağını tahmin ediyordum fakat bu kadar erken beklemiyordum...Umduğumdan daha çabuk hazırlamışlar...Bakalım nasıl oyun yapmışlar göreceğiz...

Sami Samioğlu

• Merhaba link kırık düzeltirseniz sevinirim
  • railworks 3 te halen tren farlarının yolu aydınlatmıyor olması ilginç. araba farı aydınlatıyor ama tren farı aydınlatmıyor
  • Site arkadaşım, Railworks 3 'ün tanıtım videosunu mu izledin....Yoksa oyunu mu oynadın...Eğer dediğin gibi lokomotifin farları yolu aydınlatmıyorsa, buna ilginç demek yerine, ayıp etmişler demek daha doğru olacak...Tabiki oyunu görmedim ve videosunu da daha izlemedim...Oyunla ilgili açıklamalarına bakacak olursak. " Şaşıracaklar" ifadesine göre iyi gelişmeler beklerken Lokomotif farlarının yolu aydınlatmıyor olmasına asıl ben şaşıracağım...yani bunca verilen emek ile 2012 oyunu hazılanıyor ve lokomotif farlarınının aydınlatmasını beceremiyorlar... "Bu ne prhiz bu ne lahana turşusu " tabirini kullanmak mecburiyetinde kaldım...Railsimulator.com firmasının Railworks gibi tren simulator oyunu en iyi biçimde yapmaya çalışmasının ardından farı yapamamaları ilginç olmanın ötesinde çok büyük eksiklik ve gariplik demektir..

Diyelim ki Railworks 3 'te de bu far meselesine çözüm bulamadılar yada yapmadılar...Bu durumda Railworks'dan vazgeçmem söz konusu bile olamaz...Be kendi adıma diyorum ki , zaten gece yoculuğunu sevmem...özellikle lokomotifi makinist dairesinden ( Kompit ) sürüşü çok fazla tercih etmem...Gece karanlığında sadece yolu görmek bana sıkıntılı geliyor...Dış mekandan sürüş en çok tercihimdir...Elbete ki hekesin tercih ve istekleri farklıdır....Kimisi Kompitten sürmekten hoşlanır, kimisi dışardan...Ve dış mekanı iyi görmek ve bu biçimde sürüş keyfi gece görüşü ile mümkün olamaz...Ama Railworks severlerin arasında gece sürüşünden hoşlanan ve tercih edenler vardır...Lokomotifin farları yolu aydınlatmadığında , gece sürüşü keyfli olmayacaktır...Bunun ,için far meselesi önemliydi...Keşke yapmış olsalardı...Yine açıklıkla ifade ediyorum, Railworks'u oynayanların bu sebepten dolayı Railworks'dan kopacaklarını sanmıyorum...Diğer başka özellikler bu eksikliği unutturacaktır...

Sami Samioğlu

• kendi yayınladıkları ekran görüntülerinde gördüm. Hemzemin geçitte bekleyen otomobilin farı yolu aydınlatırken, lokomotifin farkı herhangi bir etkileşim göstermiyordu resimde. Ama oldukça küçük bir resimdi, belki o resimde öyle çıkmıştır.

yine kendi sitelerinde "buy railworks 2 and get train simulator 2012 free" demişler. 23 Eylülde internet üzerinden ücretsiz upgrade yapılacakmış.

Ben tren siminden ziyade flight simulator kullanıyorum. FSX te cama yağmur damlasının geldiği uçak sayısı oldukça azdır. Bu özelliği TS2012 ye eklemeleri çok güzel olmuş.
    Fakat editorü kullanmayı beceremiyorum, gördüğüm kadarıyla siz bu konuda oldukça tecrübelisiniz. Belki hazırladığınız/ hazırlayacağınız görev ve aktiviteleri upload edersiniz biz de faydalanabiliriz.
  • Mesajınızı gayet net ve anlaşılır olarak yazmışsınız..Yazınızın konusu bir kaç bölümden oluşuyor, sırası ile bulara cevap vereceğim..

Öncelikle far meselesi...İnternette çok aramama rağmen Railworks 3 ait verilen ekran görüntüsüne rastlayamadım...Masa üstündeki Railworks ikonuna tıklayıp Start giriş pencerisini açtığımda ( internete Bağlı iken ) Railworks ile ilgili çeşitli reklamlar veriliyor..Railworks 3 : 2012 'nin reklamı bu start penceresine geldiğnde ancak öğrendim..Gereken bilgileri araştırdım..Öğrenebildiğim 2011 yılını Eylül ayında çıkacağı bilgisi dışında detaylı bilgiye henüz ulaşamadım...Şimdi, bu gördüğünüz resimin Railworks 2' ye ait almadığına eminmisiniz..Zira Railworks 2 'ye ait bu tür görüntüler var bundan eminim..Yine de sizden ricam bu gördüğünüz resmi bir kez daha inceleyip, bu çıkacak olan Railworks 3 ile ilgisi olup olmadığını öğrenirseniz daha iyi olacak..Yok bu resim kesinlikle Railworks 3 ait diyor ve bundan eminseniz söylenecek söz kalmıyor demektir...

İkinci konuya gelince...Sanıyorum Microsoft Flight Simulatorden bahsediyorsunuz..Önceden bununla ilgili oyun üzerinde denemelerim oldu...Netice de bana çok sıkıntılı bir oyun gibi geldi ve üzerine düşmedim...İlgimi çekmiş olsaydı uçak simulatorü hususunda da yorumlar ve bilgiler verirdim..Microsof'a ait Tren simulatör oynunu da çok inceledim...Editörüne girdim çıktım, çeşitli lokomotifleri kurdum kaldırdım, ama bu tren simulatörü oyun Editörü çok karma karışık geldi bana....Dediğiniz gibi cam üzerinde ister uçak olsun, ister tren simulator olsun damlacıkları görmek bir tarafa, camdaki damlacıkları bile silecekler silmiyor...Fakat, TS 2012 ve önceki sürümlerinde bu dediklerimizi yapmışlar...Özellikle farların aydınlatma işlemini çok iyi vermişler...Bunların Railworks üzerinde uygulanmasını malesef şu ana kadar göremedik..Görecek olursak süpriz olacaktır...

Üçüncü konuya gelince...İşte burada istenileni tam anlayamadım....Editörü kullanamadığınızı açıklamışsınız....Hangi oyun Editörü bu...TS2012 mi, yoksa Railworks 2 mi....Buna açıklık getirirseniz iyi olur...ve ona göre cevap yazarım...Ama şunu belirmeliyim ki eğer sözünü ettiğiniz Editör bilgi ve tecrübesi TS2012 ile ilgili ise, TS 'nin bu ve önceki sürümlerinde tecrübeli değilim...Benim Editördeki tecrübem Railworks ile ilgilidir...

Dördüncü konuya gelecek olursak...Öncelikle Railworks görev ve aktivetelri ile ilgili isteğinizi çok yerinde ve olumlu bulduğumu ifade etmek isterim...Ayrıca Editör ile ilgili tecrübeli olmam hususundaki açıklamanızı iltifat olarak kabul ediyor ve teşekkür ediyorum..
    Eğer sözünü ettiğiniz görev aktiveteler Railworks üzerinden olursa bunu yaparım...TS2012 olursa malesef bu mümkün olamayacaktır...Gerekli sorularıma cevap verirseniz memnun olurum....Saygılarımla....

Sami Samioğlu

• Arkadaşımızın mesajında, sözünü etmiş olduğu görev ve aktviteler Railworks oyununda İngilizce olarak yazılmış..Fakat bir çoğumuz bu görevleri tam olarak bilmiyoruz...Türkçe yama olarak bu görev aktiveteler anlatıldaydı daha iyi anlardık...Bir çok oyunun Türkçe yaması yapılmış....Ama Railworks Türkçe yama indirin diyen sitelere girip baktığımızda Türkçe yamaya rastlayamadık... " Türkçe Yama indir " hadi deniliyor ortada Türkçe yama indirilecek uygulama yok....Ben bulamadım, bulan var ise burada yazsın...Fakat bu Türkçe yama olmadığına göre, ben bu konuda Türkçe'leştirilmiş görev ve aktiveteleri hazırlayabilirim diye düşünmekteyim...Mesela " Newcastle to York " bölge Rotasını örnek olarak alalım...Bu bölge rotasında görevli sürüş seçenekleri listelenmiştir...Bu listeden birini seçip oyuna giriş yapyığımızda, Ekran görüntüsü İngilizce görev yazılı pencere ile başlar...Sanıyorum şunu,şunu yapın deniliyor..Eğer bu görev yazısını Türkçe'ye tercüme ederek, dedaylı biçimde açıklama olan bir anlatımla bu görev ve aktiveteler anlatılırsa daha iyi anlatılmış olur diyorum..Böyle bir uygulama yapılabilir...Tabiki görevleri Türkçe' ye bizde de çevirip anlarız diyebilirsiniz.Ama bu konu sadece çeviri ile sınırlı olmayıp bilen biri tarafından yorum ile birlikte detaylı açıklama getirilek yapılırsa daha iyi olur diyorum...sadece ben yaparım iddiasaında değilim..Diğer arkadaşlardan yapacak olan çıkarsa bundan memnun olurum...

Sizlere bu konu lie ilgili olarak başka bir uygulamadan bahsedeceğim...Kafamda tasarladığım bu uygulamayı önce sizlere danışmak isterim...Cevap veren olursa bu konuda katkıda bulunmuş olur...Düşündüğüm uygulama şu : Bunu bir Railworks oyun görevi olarak kabul edebiliriz..ve aynı zamanda Editör uygulasında tecrübe edinmenizi sağlayacaktır...
    Yine bir bölge rotası olsun...diyelim ki, " Newcastle to York " Bölge Rotasından bir sürüş tercihi yapalım..Ama bu tercihi ben vereceğim..Tercih ettiğim bu sürüş içinde Editör vasıtasıyla belirli ve istediğim bir yerde Trenin Rotasındaki rayları bozacağım...yani rayların bir bölümü zarar görecek...Bu zararın detaylı açıklamasını benden beklemeyin..ve bu ray hasarı nerede olduğunu ilk başta anlayamayacaksınız..Bu ray hasarını haritadan da tesbit edemeyeceksiniz...Ancak Trene yol verdiniz gidiyorsunuz, hiç ummadık bir yerde bu ray hasarı ile karşılaşıyorsunuz....Bu hasarı gördüğünüz anda Lokomotifi durdurmalısınız...yoksa treniniz devrilir ve oyuna baştan tekrar giriş yapmak zorunda kalırsınız..Bu sebeple treni bu hasarlı yere yaklaştığınız anda durdurmanız gerekli...yola devam edemiyosunuz..devam etmeniz için hasarlı rayların tamir edilmesi gerekiyor..Peki bu hasarı nasıl bertaraf edeceksiniz...Elbette Editöre girerek..." Ya..bir türlü tamir edemedim bu tamir edilemiyor " demeyin sakın, bana güvenin kesinlikle tamir edilir..Tarafımca denenmiştir...Ha..bu arada benden bu hususta yardım beklemeyin...Vermem...Kendi aranızda birbirinizden yardım isteyin...Buna ben Editör görevi deneme projesi adını vermek istiyorum..İleride bu hususta buna benzer farklı projeleri hazırlayacağım..Eğer böyle bir uygulama hazırlamama destek veren olursa ancak hazılarım..Talep olmaz ise hiç bu işe girişmem...

Sami Samioğlu

• Benim gördüğüm Railworks 3 olarak değil, Train simulator 2012 olarak geçiyor. Aynı şey mi bilemiyorum ama Railworks 2 sitesinde tanıtımı yapılıyor.

http://www.railsimulator.com/microsite_ts2012/index.html

buradaki resimler train simulator 2012 ye aitmiş. soldan ilk resim bahsettiğim far olayına ilişkin olan. soldan üçüncü de cama yansıyan yağmur damlaları.
    site bazen çalışmıyor, bu yüzden iki resmi aşağıya ekliyorum.

editorden kastım tüm railworks serileri için geçerli. örneğin railworks2 veya çıkacak olan 2012 için görevler hazırlayıp yayınlayabilirseniz, biz de kendi sabit görevler dışında daha geniş görevleri oynamış oluruz.

Railworks 2 Tren Simulatörü Çıktı !

Railworks 2 Tren Simulatörü Çıktı !

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.