Şimdi Ara

raid ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kardeşler ne b,ilgisayaram alacam inşallah. hardd. ise seragate sata ncq 120 gb olacak. herkes raid yap diyo. bu raid. sinek savarmı yoksa . yani harddiski hızlandırırmı nasıl yapılır,avataj ve dezavantajları. şimdiden teşekkürler

• raid birden fazla diskin disk performansını yada veri guvenligini artıracak sekilde tek bir disk olarak kullanılmasıdır. raid 0 raid 1 raid 5 ve bunların konfigurasyonları olarak yapılabilir
  • dediğim gibi bir tane 120 seagate sata ncq alcam onu raidliyebilirmiyiz
  • 1hdd ile raid olmaz arkadasım bak yukarda arkadas yazmıs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machiavelli -- 23 Haziran 2005, 21:43:15 >
  • +1 ve en az 2 hdd olması lazım raid için...mesela 2*120 gb seagate sata ncq gibi

Saygılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: BlindGuardian

raid birden fazla diskin disk performansını yada veri guvenligini artıracak sekilde tek bir disk olarak kullanılmasıdır. raid 0 raid 1 raid 5 ve bunların konfigurasyonları olarak yapılabilir
  • peki millet raid olayının anakart ile ilgisi var mı
    yani iki tane hdd var ama anakartın desteklememesi gibi bi olay var mı ve bu olay ide hddlerde oluyo mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

peki millet raid olayının anakart ile ilgisi var mı
    yani iki tane hdd var ama anakartın desteklememesi gibi bi olay var mı ve bu olay ide hddlerde oluyo mu?

Bildiğim kadarıyla anakartın desteklemesi gerekiyor ve gene bildiğim kadarıyla idelerde oluyor.Ama yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MU ARCHANGEL NE BU BÖLE LAN
    20 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    Ghostlamak ne demek?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet anakartın desteklemesi lazım raid olayını
    satada da ata da olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

peki millet raid olayının anakart ile ilgisi var mı

anakar desteği gerekir
    yok eğer anakartta bu destek yok ise ve raiid gerekli ise raid card lar mevcuttur kullana bilirsiniz
  • raid o kadar ii bi çözüm deil bence, şu anki masaüstü platformu için gereksiz. kimde 2 hdd varki? zaten burda en ii seçenek, hız artıran ama kapasite artırmayan seçenek ama o da biraz sorunlu gibi gözüküyo.
  • Ben uzun uğraşlar sonucunda Raid 0 yapmayı başardım. Kesinlikle tavsiye ederim. Pek güvenli değil belki. Bir Hard Disk'e bir şey olursa herşey gider ama hayatım boyunca hiç bir hard diski bozmayı beceremedim. Özellikle oyunlarda yükleme süreleri acaip kısaldı. 2 Tane 120 GB Seagate Disk kullandım.
  • arkadaşlar peki sata ne demek serial ata mış ama o ne demek işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugay16

arkadaşlar peki sata ne demek serial ata mış ama o ne demek işte

Sata, pata (paralel)teknolojisinin yerine geçen tekniktir.En büyük yeniliği şuan için kalın ve gereksiz ide kablolarını ortadan kaldırmasıdır.Ayrıca daha geniş veriyolu sunar ama sabit disklerin devir hızı falan artmadıkça bunun pek getirisi olmayacak.Bunun haricinde de yenilik getiriyor olabilir ama ben bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.