Şimdi Ara

RAID konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    MSI H170A Gaming Pro anakartım var. 1 adet 250GB SSD (işletim sistemi kurulu), 2 adet de WD 1TB HDD var elimde.
    Dün akşam 2 HDD'yi RAID0 yapmak için bios'tan ahci -> raid şeklinde değişiklik yaptım, bilgisayar açılırken de (bios splash screenden önce) CTRL+I'ya basın ayarlar için diyordu, bastım, 2 HDD'yi seçip RAID0 yap dedim. Buraya kadar çok güzel, ancak buradan sonra işletim sistemi açılmadı. Windows 10 minik mavi penceresi ardından yuvarlak toplar döndü durdu, sorun tespit ediliyor dedi, sonra bilgisayar açılamıyor, hata sebebi de inaccessable_boot_device dedi. Daha sonra sorun düzelsin diye biostan tekrar raid->ahci değişikliği yaptım, yeniden açıldığında Windows 2 HDD birleşik gibi duruyordu. Yazma hızı da gerçekten 2 katına çıkmıştı. Bir sorun olmasın diye tekrar raid moda geçip biostan, raid arrayi sildim tekrar ahci diyip başlattım, sonra Windows arayüzünden stripe disk deyip oluşturdum istediğim şeyi.

    Yapmak istediğim şey mümkün değil mi? Ben ileride 3 tane daha disk ekleyip RAID5 yapmayı düşünüyordum, bu mümkün değilse o da olmayacaktır heralde. Eğer mümkün değilse 5 (ya da belki 6) diskle RAID5 yapabileceğim bir raid controller tavsiyesi verebilir misiniz? Hangi marka iyidir, neye dikkat etmem gerekir? Muhtemelen Amazon'dan sipariş vereceğim.

     RAID konusunda yardım
     RAID konusunda yardım







  • Meniz kullanıcısına yanıt
    hdd'leri raid yapmak için SATA kontrolcüsünü ahci moddan raid moda çeviriyorsun bu sefer ahci modda KURULMUŞ olan ssd içersindeki windows boot edemez.

    Sıfırdan raid modda ssdye windows kurman gerekiyor.
  • SSD'nin RAID'e dahil olmasını istemiyorum ama doğru anlaştık değil mi?
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    CTRL+I yaptığın yerde sürücüleri seçiyorsun oradan ssd'yi seçmezsen dahil olmaz.
  • Peki raid kontrolcüsü alsam bi tane ve hdd'leri ona bağlasam raid0/5 yapmak için, bu durumda işletim sistemini yeniden kurmama gerek olur mu?
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    HDD'leri harici raid karta bağlayabilirsin tabiki.Raid kartlarının kendi yazılım arayüzüyle raid 0/1/5/10 kümesi yapılabilir.BIOS'taki sata mod ayarı raid kartının ayarını etkilemez.

    Önemli olan raid kartının çipi, güncel sürücü destek durumu ve kartın üretim kalitesi gibi detaylardır.TR'de ucuz olan kartlar genelde perforamns yönünde sıkıntılı eski çpli kartlar.
    örneğin;
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/pci-e-express-2-esata-2-sata-raid-kart-230718563

    Silicon Image 3132 çipi var.Eski bir chipset sata 1/150mb ve 2/300mb desteği var.
    genel özellikleri /pdf:
    http://www.gigabyte.com/microsite/121/tech_silicon_image_3132_e_001.pdf




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.