Şimdi Ara

RAID DEN NASIL KURTULURUM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen yıl aldığım sisteme raid 0 kurulmuştu. Şimdi bu bilgisayarı işyerime taşıdım ve format atıp işletme programı kurmam gerekiyor.
    Raid i 1 yapmak ta istemiyorum. 2 adet 80 GB Samsung 7200rpm SATA diskim var. Bunları iki adet normal toplamı 160 Gb olarak nasıl kullanabilirim.
    RAİD yapılırken anakart ya da kasada özel bir switch yada kablo bağlantısı yapılıyor mu yoksa sadece yazılımsal mı? Daha önceki format denemelerimde problem oldu raidi zar zor kurdum alakasız denmelerle.

Birde bu sata kabloları turuncu olanlar mı? Onları raid için farklı yere normal kullanımda farklı yere mi takıyoruz?
    Bulunduğum bölge küçük olduğu için mevcut bilgisayarcı anlamadığını söyledi. İş sizin yardımlarınıza kaldı.
    Acil cevap bekliyorum kurulumu anlatabilecek arkadaşlardan.

Tekrar iyi akşamlar.

• Ayrıca bendeki raid in software mi yoksa hardware mi olduğunu nasıl anlarım? Raid için özel bir parça kullanılmadı sadece msi k8n neo platinumdu yanlış hatırlamıyorsam anakartım ve bu anakart desteklediği için ona göre disk almıştım.

Birde raidi devre dışı bırakırken gerekli bios yarları nedir.
  • sana şoyle soyliyim..kurtulmak istiyosan ilk olarak eğer verilerin onemli ise harici bir hdd ye ya da işte ne bilim dvd lere felan uaz .
    ikinci olarak ; bios tan raid i iptal et sata+patayı ayarla ..bu kadar :) sonra 2 hdd ni ayrı ayrı gorecektir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.