Şimdi Ara

RAID BOX yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tek tek harici HDD ler alarak bunlarında yedeklerini almak için aynı HDD den alıp kenara koymak yerine bir RAID sistemi kurmak istedim ancak bir türlü istediğim gibi bir ürün bulamadım. NAS server lar ise el yakıyor.
    Filim arşivlemek için kullanacağım. Bu arşivi de WD media player kullanarak izleyeceğim.

Bilgisayar almadan, kurmadan nasıl kendi harici HDD sistemimizi kurarız?
    Aradığıma benzer ürün (Ancak marka hakkında epey kötü yorumlar olduğu için vazgeçtim)

Not: RAID 1 yapmak istediğim için kapasite 12TB bile olsa 6TB a düşecek.

İlla böyle bir sistem yapacağım diye zorlamıyorum. Bu amaca hizmet edecek başka ne olabilir ise önerileri bekliyorum.

• En ucuz seçenek, atx kasa içine, Hardware Raid 5 destekli bir anakart ve bu anakarta bağlı aynı kapasite ve marka/model disklerden oluşa kendi storage serverınızı yapmak.

Raid 5 de toplam disklerin kapasitesi = Disk Boyutu x (Disk Sayısı -1)
    Şeklinde hesaplanır, 4 adet 2TB disk takarsanız 6TB yeriniz olur ve 1 disk bozulursa dahi yine verilerinize erişirsiniz.
  • Bilgi için teşekkürler ancak raid 5, raid 1 gibi güvenli midir?

Yani A B C bilgileri depolasa, D ise yedek alan olsa, C bozulunca bütün C yi tekrar yerine koyabiliyor muyum yani?
    Raid 1 ile Raid 5 arasında güvenlik manasında ne fark var?
  • Raid 5 sizin söylediğiniz gibi sırası ile A-B-C-D şeklinde yazmıyor kendi bir sistemi var. Bir sabit disk bozulsa dahi bilgilerinizi güvenle kullanabilirsiniz. Ancak 2 diskin aynı bozulması gerekir verilere ulaşamamk için.

Linkteki gibi birşeyde yapabilirsin :)

www.youtube.com/watch?v=BatakM9iAik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Netscout -- 25 Şubat 2013; 14:08:53 >
  • Video daki arkadaş son derece zeki ve el becerisi de yüksek. Ayrıca onun kadar ekipmanı olan biri değilim. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.