Şimdi Ara

Rahat yaşamak varken,neden evlenip zor bi hayatı tercih ediyorsunuz. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
452
Cevap
6
Favori
58.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
213 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sen kendine üzül ve düzgün cevap vereceksen ver ,ben senin aşağılamalarına katlanacak değilim ,sen kimsin de benim adına kararlar veriyorsun ?
    benim ailem halinden gayet memnun ,senin ataların çok farklı mı yaşıyordu ,onlara da bağnaz mı diyorsun ?

ya tamam bana cevap verme ,seninle uğraşamam
    benim çocuğum yaşındakiler ,hatta çocuğumdan küçük olanlar gelip gidip hayat dersi vermeye kalkıyor
    ondan sonra evlenmeyin ,çocuk yapmayın deyip duruyorsunuz ,çoğunuz evlenmeye bile cesaret edemiyor ama maşallah evlilerden çok biliyor

kadınları hindilerle kıyaslıyormuşum ,ne kıyaslaması ?
    hiçbir şeye faydası olmayan kadın olacağına ,hindi olsun daha iyi diyorum
    yani senin dediğin şartlarda bana göre hindi daha iyi

bu ülkede herkes müdür ,mühendis ,doktor ,öğretmen olmuyor ,çoğu kişi asgari ücretle çalışıyor
    2 kişi çalışsa bir memur parası bile alamıyor ama sen herkesi aynıymış gibi anlatıyorsun
    asgari ücretle çalışan kadın kendi harcamalarını çıkınca eve kaç tl. getirir ?

• Valla bu konuda fazla uzamış.Arkadaşlar evlilik bir tercih meselesi tercih edebilirsiniz ama bu tercihin sonucunada katlanmak zorundasınızdır.Konu sahibi arkadaşında dediği gibi Evli olduğun zaman giderler artık aile içerisine dağılıyor.Çocuğun olucak ona oara vericeksin okul zamanı gelicek okula para vericeksin hanımına oara vericeksin hayatın fatura ve taksit ödemek olucak evlilik bu devirde budur.Eğer bunu karşılayacak yüksek gelire sahipsen huzurlu yaşarsın ama asgari ücrete çalışıyosan köle gibi yaşarsın hiç birsysel ihtiyaçların bireysel özgürlüğün olmaz olursa o ilişki yürekez evine 2 ay ekmek sokma hanımın başlar söylenmeye ve o en son ayrılık noktasına kadar gelir.Evlilik demek çok para demek bu devirde aksini söyleyenlere hiçbirzaman inanmadım ben. Yani kısacası hayat sizin tercih sizin nasıl yaşamak istiyorsanız o şekilde yaşayacaksınız.Ben asgrai ücrete çalışıyom kalkıpta evlenmeye kalksam bireysel özgürlüğümün hepsi yok olucak öylede mutlu olamam ben bazı insanlar mutlu olabilirmi olabilir o insanın kendi karakteriyle kendi kişiliğiyle ve kültürüyle alakalıdır.Ben kalkıpta evde ps oynuyamayıcağım veya sinemaya gidemedeğim veya hafta sonları rakımı içemeceğim bir hayatı kabul edemem ben çünkü bunlarla mutluyum.Evlenirsem bunlardan kısmam gerekeceğini çok iyi biliyorum yani gördüğünüz gibi hayat tercihlerle doludur neyi tercih yapacağınız sizin elinizde.Çevrenizdekj insanların ne dediğini unutun sen nasıl mutlu olucaksın önemli olan tek şey budur gerisi yalandır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Konuya ve tartışmaya bak

Evet böyle bir konu sayesinde evlenip evlenmemeye dh yorumlarına bakıp karar vericem hatta vericez.

Benden size özet . Doğru insan ile evlenilir çünkü o kişi ile eğlenceli olur. DOğru olmayan ile evlilik yanlıştır. Bu kadar basit.
  • 10 yıllık evliyim 2 çocuğum var erkekler mutlaka 35 yaş civarında evlensin ne kadar geç o kadar iyi. Kimse de kendini kandırmasın kendine göre birini bulursan güzel falan hikaye kardeşim erkeklerin doğasına aykırı evlilik. En kafa dengi kadın bile evlendikten belli bir süre sonra otomatiğe bağlıyor hele çocuk oldu mu bütün işler değişiyor. Mümkün olduğunca geç evlenin oda çocuk için herkesin tatması gereken bir duygu evliliğin de ana kolonu çocuktur. Çocuk olmaz ise yıkılır kimse o kadar sabretmez acı ama gerçek. Evlilik kendi hayatınızın bittiği gündür sürekli başkası için yaşamak zorunda kalırsınız. Size açık söyleyeyim çocuklarım olmasa şuan arkama bakmadan kaçarım açıklama dahi yapmam o kadar yani.

Siz siz olun etrafınızdaki evli kişilerin gazına gelmeyin onlar başını yakmış sizin özgür olmanızı hazmedemiyor tahammül edemiyor o yüzden sizi de evliliğe yönlendiriyor.

35 ten sonra evlenin 1 çocuk yapın ve evlenmeden önce de becerebilirseniz kendi kurallarınızı mutlaka karşı tarafa kabul ettirin yoksa çekilmez çile olur benden söylemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: master35

10 yıllık evliyim 2 çocuğum var erkekler mutlaka 35 yaş civarında evlensin ne kadar geç o kadar iyi. Kimse de kendini kandırmasın kendine göre birini bulursan güzel falan hikaye kardeşim erkeklerin doğasına aykırı evlilik. En kafa dengi kadın bile evlendikten belli bir süre sonra otomatiğe bağlıyor hele çocuk oldu mu bütün işler değişiyor. Mümkün olduğunca geç evlenin oda çocuk için herkesin tatması gereken bir duygu evliliğin de ana kolonu çocuktur. Çocuk olmaz ise yıkılır kimse o kadar sabretmez acı ama gerçek. Evlilik kendi hayatınızın bittiği gündür sürekli başkası için yaşamak zorunda kalırsınız. Size açık söyleyeyim çocuklarım olmasa şuan arkama bakmadan kaçarım açıklama dahi yapmam o kadar yani.

Siz siz olun etrafınızdaki evli kişilerin gazına gelmeyin onlar başını yakmış sizin özgür olmanızı hazmedemiyor tahammül edemiyor o yüzden sizi de evliliğe yönlendiriyor.

35 ten sonra evlenin 1 çocuk yapın ve evlenmeden önce de becerebilirseniz kendi kurallarınızı mutlaka karşı tarafa kabul ettirin yoksa çekilmez çile olur benden söylemesi
    ++

Evlilik , insanın hayatını bitirmesi demektir

• quote:

10 yıllık evliyim 2 çocuğum var erkekler mutlaka 35 yaş civarında evlensin ne kadar geç o kadar iyi. Kimse de kendini kandırmasın kendine göre birini bulursan güzel falan hikaye kardeşim erkeklerin doğasına aykırı evlilik. En kafa dengi kadın bile evlendikten belli bir süre sonra otomatiğe bağlıyor hele çocuk oldu mu bütün işler değişiyor. Mümkün olduğunca geç evlenin oda çocuk için herkesin tatması gereken bir duygu evliliğin de ana kolonu çocuktur. Çocuk olmaz ise yıkılır kimse o kadar sabretmez acı ama gerçek. Evlilik kendi hayatınızın bittiği gündür sürekli başkası için yaşamak zorunda kalırsınız. Size açık söyleyeyim çocuklarım olmasa şuan arkama bakmadan kaçarım açıklama dahi yapmam o kadar yani.

Helal olsun cidden açık yüreklilikle bunu anlattınız benimde demek istediğim bu aslında çoğu evli adamın mutluluk rolü yaptığına inanıyorum yada oldugu durumu kabulleniyor.

Çevremde de var evlilik harika mutluyum falan filan karısı annesigile gidecek diye nerdeyse zil takıp oynuyacaklar e hani mutluydun kadınsız olmaz ona lafım yok ama evlilik çok farklı bi olay ve dediğin gibi eve ekmek girmesin bizim kadınlar susmak bilmiyor çocuk olmasın kimse evli kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir akşam dışarı çıkıp 2 tek atıp arkadaşlarınla takılacaksın diye 9 takla atmak zorundasın. Balığa gitmek maç izlemek kahvede okey oynamak ihtimal dışı. Kendin için yapmak istediğin her şey batıyor kadınlara gitmemen için elleride geleni yapıyorlar. Onu takmayıp gidersen 3-5 gün hayatı sana zehir ederler hatta boşanmaya kadar gider. Boşanmak da onlar için sorun değil olan sana olur. 10 yılda yaptığın tüm birikim 2 ye bölünecek üzerine kendisi ve çocukların için nafaka ödeyeceksin en acısı da büyük ihtimalle çocuklar onda kalacak sen ayrı kalacaksın. Boşandıktan sonra ki kısımda yine acı çeken sen olacaksın tabi çok gamsız bir adam değilsen. Neresinde tutarsan elinde kalıyor. Erken evlenmeyin minimum 35 i görün ondan sonra da mantık evliliği yapın çünkü ilk 6 aydan sonra aşk falan kalmıyor sinir sahibi oluyorsun
  • quote:

Bir akşam dışarı çıkıp 2 tek atıp arkadaşlarınla takılacaksın diye 9 takla atmak zorundasın. Balığa gitmek maç izlemek kahvede okey oynamak ihtimal dışı. Kendin için yapmak istediğin her şey batıyor kadınlara gitmemen için elleride geleni yapıyorlar. Onu takmayıp gidersen 3-5 gün hayatı sana zehir ederler hatta boşanmaya kadar gider. Boşanmak da onlar için sorun değil olan sana olur. 10 yılda yaptığın tüm birikim 2 ye bölünecek üzerine kendisi ve çocukların için nafaka ödeyeceksin en acısı da büyük ihtimalle çocuklar onda kalacak sen ayrı kalacaksın. Boşandıktan sonra ki kısımda yine acı çeken sen olacaksın tabi çok gamsız bir adam değilsen. Neresinde tutarsan elinde kalıyor. Erken evlenmeyin minimum 35 i görün ondan sonra da mantık evliliği yapın çünkü ilk 6 aydan sonra aşk falan kalmıyor sinir sahibi oluyorsun
    Aslında kadınına göremi değişiyor yada bazı kişiler çokmu baskın oluyor bağırıyor çağırıyor kadında artk susuyor görüyorum çevremd öyle çıkan gezen adam var kadın dırdırını demek göze alıyorlar.

• quote:

Bir akşam dışarı çıkıp 2 tek atıp arkadaşlarınla takılacaksın diye 9 takla atmak zorundasın. Balığa gitmek maç izlemek kahvede okey oynamak ihtimal dışı. Kendin için yapmak istediğin her şey batıyor kadınlara gitmemen için elleride geleni yapıyorlar. Onu takmayıp gidersen 3-5 gün hayatı sana zehir ederler hatta boşanmaya kadar gider. Boşanmak da onlar için sorun değil olan sana olur. 10 yılda yaptığın tüm birikim 2 ye bölünecek üzerine kendisi ve çocukların için nafaka ödeyeceksin en acısı da büyük ihtimalle çocuklar onda kalacak sen ayrı kalacaksın. Boşandıktan sonra ki kısımda yine acı çeken sen olacaksın tabi çok gamsız bir adam değilsen. Neresinde tutarsan elinde kalıyor. Erken evlenmeyin minimum 35 i görün ondan sonra da mantık evliliği yapın çünkü ilk 6 aydan sonra aşk falan kalmıyor sinir sahibi oluyorsun
    nöbetim var diyom inanmıyordu foto isterdi
    hatta konum göndermemi isterdi yetmez bir de iş yerinde amirimi arar sorardı

bana sen ne biçim erkeksin hsonu da evde geçiriyorsun git dışarı dolaş bir hobi edin der dururdu

nihayetinde mikrobu evden kovdum
    sadece çocuklar için cüzzi bir nafaka karşılığında çocukları da mahkeme verdi ona
    şimdilerde görüş için gelen çocuklarla dolaylı haber gönderiyor eve dönmek için
    ama ben tadını aldım bekarlığın dönüş yok
    özgürlük ne gözel

Rahat yaşamak varken,neden evlenip zor bi hayatı tercih ediyorsunuz.

• 35-40 yaşında evlenince sanki her şey mükemmel olacak zannedenler var ,aksine 40 ve daha yüksek yaşlarda çocuk olmama durumları dahi oluyor
    bir insan 7 sinde neyse 70 nde o olur ,bunun erkeni geci bir şey fark ettirmez ,üstelik genç yaşlarda boşanma falan olursa daha kolay atlatırsın ,günümüzde 70-80 yaşında boşanmalar görüyoruz ,adam o yaştan sonra ne yapsın ?

kardeşim hiç ımı mımı yok dünyaya geldiysen iyi kötü her şeyi yaşayacaksın ,kaçarak kurtulacağını zanneden varsa yaşadıkça görür (illa evlilikte sorunlar olacak değil ,binbir sorun var)

sonra 40 yaşına kadar evlenmeyen birisinin cinsel istekleri ne olacak ,çürük çarık hastalıklı hayat kadınlarıyla yapılan cinsellik çok iyi mi yani ?
    bir hastalık kaparsın ve belki bu nedenle ileride çocuk olma ihtimali de biter
    hele ki dini inancı olanlar o tarafa da yönelemez ,peki ne yapacak bu gençler ,ömrünün en güzel yıllarını banyolarda mı geçirecek ?

eskiden 20 yaşına gelen gençler evlendirilirdi ,hele ki kızlar çok daha erken yaşlarda ,bir dönemler 20 yaşına kadar talibi çıkmayan kızlara evde kalmış denirdi

nereden nereye :)

sonrasında ortaya çok bilmişler çıktı ,erken evlenmeyin çığırtkanlığı yaptılar ,ee şimdi ne oldu ?
    kimse evlenmek istemiyor işte ,eserleriyle gurur duysunlar
    20 li yaşlarda evlendirilmelerinin bir nedeni vardı ,insan o yaşlarda çok fazla ayrıntıyla uğraşmaz ama yaş ilerledikçe armudun sapı ,üzümün çöpü olayı başlar ve evlenmek çok zorlaşır

gerçi bizim forum bekarları ,evlenme imkanları olmadığı için evlenmeyin naraları atıp duruyorlar :)
    çoğu zaten okul okuyor ,bitirenlerin ise işi yok ,bu durumda zaten sizi kim evlendirir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

35-40 yaşında evlenince sanki her şey mükemmel olacak zannedenler var ,aksine 40 ve daha yüksek yaşlarda çocuk olmama durumları dahi oluyor
    bir insan 7 sinde neyse 70 nde o olur ,bunun erkeni geci bir şey fark ettirmez ,üstelik genç yaşlarda boşanma falan olursa daha kolay atlatırsın ,günümüzde 70-80 yaşında boşanmalar görüyoruz ,adam o yaştan sonra ne yapsın ?

kardeşim hiç ımı mımı yok dünyaya geldiysen iyi kötü her şeyi yaşayacaksın ,kaçarak kurtulacağını zanneden varsa yaşadıkça görür (illa evlilikte sorunlar olacak değil ,binbir sorun var)

sonra 40 yaşına kadar evlenmeyen birisinin cinsel istekleri ne olacak ,çürük çarık hastalıklı hayat kadınlarıyla yapılan cinsellik çok iyi mi yani ?
    hele ki dini inancı olanlar o tarafa da yönelemez ,peki ne yapacak bu gençler ,ömrünün en güzel yıllarını banyolarda mı geçirecek ?

eskiden 20 yaşına gelen gençler evlendirilirdi ,hele ki kızlar çok daha erken yaşlarda ,bir dönemler 20 yaşına kadar talibi çıkmayan kızlara evde kalmış denirdi

sonrasında ortaya çok bilmişler çıktı ,erken evlenmeyin çığırtkanlığı yaptılar ,ee şimdi ne oldu ?
    20 li yaşlarda evlendirilmelerinin bir nedeni vardı ,insan o yaşlarda çok fazla ayrıntıyla uğraşmaz ama yaş ilerledikçe armudun sapı ,üzümün çöpü olayı başlar ve evlenmek çok zorlaşır

gerçi bizim forum bekarları ,evlenme imkanları olmadığı için evlenmeyin naraları atıp duruyorlar :)
    çoğu zaten okul okuyor ,bitirenlerin ise işi yok ,bu durumda zaten sizi kim evlendirir :)
    Evlenip hayatını zehir eden birisinin avuntuları gibi geliyor

Evlilik , 2020 yılına uymayan bir gelenek. Kadnıların ekonomik özgürlüklerini alması ve sosyal medya artık evliliği zorluyor. Kadınlar evlense de aklı dışarıda olabiliyor , sosyal medyadaki zenginlere özenip mutsuz oluyorlar.

Daha kendine yetemeyen adamlar evlenip çocuk yapıyor , sefilleri oynuyor.

Daha fazla kendini kandırma , evlenmek insanın hayatını zehir etmesidir. En azından 30-35'e kadar bekleyip hayatına çeki düzen verip evlenirsin. Zaten yeni nesil evliliğe sıcak bakmıyor . Sizin gibi insanların soyu tükenmekte, yeni nesil evlenmek istemiyor

• quote:

35-40 yaşında evlenince sanki her şey mükemmel olacak zannedenler var ,aksine 40 ve daha yüksek yaşlarda çocuk olmama durumları dahi oluyor

Bazı görüşlerin doğru bende savundum bi ara amA şunu diyeyim eskiyle yeniyi asla kıyaslama.

Eskiden kadınlar karaktere bakardı,erkeğini bilirdi mal mülke çok önem vermezdi cinsel anlamdada erkeğini mutlu ederdi,mütevaziydi hersey net çok yoktu başka birine rahat ulaşamıyordun şimdi hersey çok farklı direkt para pul.

Cinselliğe gelirsek her evli erkek amerikan filmlerindeki gibi cinsel hayat yaşamıyor ve toplum yapısı gereği evlenmeden kıZada soramıyon düşün ailen bi kız buldu cafede kıza cinsellik için ne düşünüyorsun diye soramıyacan ne çıkarsa artık iyi çıkarsa harkulade,kötü çıkarsa yine banyoya yalnız gireceksin dostum ve varlık içinde yokluk yaşamak daha kötü.

Çok hesap sorma,çok kısıtlama var Zaten ömrümüzün yarısı işte geçiyor siyam ikizleri gibi heryere karınla gitmekte sıkıyor,nefes almak istiyon ama alamıyon.Olay bu

• quote:

Bazı görüşlerin doğru bende savundum bi ara amA şunu diyeyim eskiyle yeniyi asla kıyaslama.

Eskiden kadınlar karaktere bakardı,erkeğini bilirdi mal mülke çok önem vermezdi cinsel anlamdada erkeğini mutlu ederdi,mütevaziydi hersey net çok yoktu başka birine rahat ulaşamıyordun şimdi hersey çok farklı direkt para pul.

Cinselliğe gelirsek her evli erkek amerikan filmlerindeki gibi cinsel hayat yaşamıyor ve toplum yapısı gereği evlenmeden kıZada soramıyon düşün ailen bi kız buldu cafede kıza cinsellik için ne düşünüyorsun diye soramıyacan ne çıkarsa artık iyi çıkarsa harkulade,kötü çıkarsa yine banyoya yalnız gireceksin dostum ve varlık içinde yokluk yaşamak daha kötü.

Çok hesap sorma,çok kısıtlama var Zaten ömrümüzün yarısı işte geçiyor siyam ikizleri gibi heryere karınla gitmekte sıkıyor,nefes almak istiyon ama alamıyon.Olay bu

• babam bu dünyadan göçmeden önce oğlunun aile kurmasını ve torunlarını görmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

Alıntıları Göster
    kim diyor eskiden kadınlar mala mülke önem vermezdi diye ,aksine her dönemde geçerli olan bir durumdur ve zaten normal bir istektir
    sen istemez misin eşin zengin olsun ?

evlenmeden önce kıza cinsellik hakkında ne soracaksın ?
    önüne gelenle yatıp kalkmamışsa ne bilsin cinselliği ?

ne yani sen banyoya yalnız gidince o da yalnız kalmıyor mu ?
    üstelik kadının iyi çıkması ile ne ilgisi var bunun ,bazı kadınlarda cinsel istek fazladır ,bazılarında az
    bu durumun aynısı erkelerde de var ,adam çok yoruluyorsa kendini yatağa atıp uyuyor

siz bu konularda hiçbir şey bilmiyorsunuz ama çok biliyormuş gibi yapmaya bayılıyorsunuz

eşler tabi ki birbirlerini takip edecek ,her yere onunla gitmeyeceksen niye evleniyorsun o zaman ?
    sizin aklınız fikriniz sadece cinsellikte olduğundan sağlıklı düşünemiyorsunuz ,canın isteyince yat ve sonrasında özgür ol ,oh ne ala
    hayat kadını mı alıyorsun ,evlilik mi ?

siz bu kafayla evlenseniz de mutlu olamazsınız ,o nedenle evlenip kızın hayatını da karartmayın

madem ben katlanamam diyorsun o zaman hayatını banyoda tek başına geçir ,bize ne
    sen böylesin diye sanki dünya duracak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 9 Ocak 2020; 1:22:51 >

• eşi vefat eden 55 yaşlarında birine aylar sonra sordum nasıl gidiyor ev hayatı gerçi 4 çocuk var dedim. hani hem yanlız değilsindir hemde ev işlerini birileri yapıyordur gibisinden. adam: yatağımda yatarken nefesini özlüyorum, yani nefes alan birinin yanında varlığı çok önemliymiş onun eksikliğini çekiyorum gibi konuştu. evlilik sadece cinsellik çocuk yada yaşlanınca evde biri olması değil. mesele yanlızlık olsa bakıcı tutanlar var. aynı şeymi? yada çocuğunun yanına taşınanlar var. aynı mı? evlilikte söylenilenlerin yada dışarıdan görülenlerden çokçok daha fazlası var. ha çekilmez zamanlar oluyormu oluyor aldığınız üründen tut anne babanıza kadar olur böyle şeyler. bu yüzden sabır çok önemli. çocuk ektiğiniz ağacın meyvesi gibidir. gölgesinde oturmak var, birde gölgesinde otururken dalından meyvesini yemek var. Allah herkesin gönlüne göre hayırlı evlilikler çocuklar nasip eder inşallah.

• Yakın zamanda cevremde neredeyse 5-6kisi ani kararlarla evlendiler ve çoğuna soyle bir soru sordum nasi oldu da evlenme kararını hemen aldın, nasi karar verdin hemen dedim.yok işte görüştük ettik tanıştık anlaştık vs vs. Nekadar süredir dedim en uzunu 6ay diyen oldu.durum böyle olunca ulan dedim bende mi var sıkıntı yoksa milllet mi cildirdi die dusunmeye başladım ama şöyle bir bakiyorumda hiçbiri yahu arkadaş ben evlendim, mutluyum mesudum,iyi bişey tavsiye ederim diyeni duymadım.madem iyi bişey bu menem şey başkasına da tavsiye etmezmi die düşünmuyorda değilim ki sanırım haklıyım bu konuda.mantik evliliği işi hayatinizi bitiriyor, severek evlenenlerde bir zaman sonra şartlar surtlar hayat derken iş ztn mantık evliliğine evriliyor diyorlar.valla bilmiorum bu insan ilişkileri n'olacak, nereye varacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj.trust.06 D kullanıcısına yanıt
    bu konuda kimse tavsiye falan vermez ,çünkü meşhur bir söz vardır
    iyi olursa kendilerinden ,kötü olursa senden denir :)

üstelik bu iş kişiden kişiye değişen bir durumdur ve hatta zaman için çok değişim geçirir
    bazen çok iyi anlaştığın döneme gelir ve çok mutluyum dersin ,bazen kavgalı olduğun bir döneme gelir ve aman ha dersin :)

yani başkalarına bakarak yada sözlerini dikkate alarak yapılacak iş değil ,sonuçta teknolojik bir alet bakmıyorsunuz

aksine mantık evlilikleri daha başarılı oluyor ,birbirlerini çok severek evlenenlerde bu oran daha düşük (nedendir bilemiyorum)
    belki sevgili olarak yaşarken gerçek duygularını bir şekilde gizliyorlar ,evlendikten sonra gerçek yüzler ortaya çıkınca anlaşmazlık başlıyor
    tabi bir diğer konu ise evliliğin ne olduğunu tam bilmemek ,forumda çok görmüşsünüzdür ,bekarlar o kadar çok ahkam kesiyor ki akla zarar
    ya kardeşim bu iş dediğim gibi başkasına bakarak falan olacak iş değil ,ancak kendin evlendiğinde anlayabiliyorsun

evlilikler için yine meşhur bir söz vardır
    tencere yuvarlanmış ,kapağını bulmuş

eğer böyle birisine denk gelirsen çok fazla sorun olmadan yaşarsın ama asla ve asla sıfır sorunlu evlilik olmaz
    bu şekliyle görüp kabul ediyorsan evlenilir

diğer asıl büyük sorun ise (bana göre) kadına pozitif ayrımcılık + kadının beyanı esastır durumu
    ya 30 yıldır evli olan ben bile korkar oldum arkadaş :)
    hanım kızıp bir şikayet etse yandım demektir :)

• ulan aile olmaktan anne baba olmaktan daha güzel ne olabilir şu hayatta. tüm zorlukları beraber atlatabileceğin canından daha çok sevdiğin biri oluyor hayatında bunun nesi kötü anlamıyorum. sosyal yaşamak dediğin iki yüzlü insanlarla samimiyetsiz kahkahalar atmak yerine eşimle evde sıkılmayı tercih ederim. en azından samimiyetsizlikten uzak kendi başına bir hayat yaşıyor oluyorsun.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Hadi tavsiye olayını gectimde hcm yahu arkadaş siz evli adamlarsaniz artık yani anladık sevgi yok aranızda ztn olsun demek icin de oldurmussunuz o da belli de.ben o karari nasıl aldınız neyi düşünüp de aldınız onu çok merak ediyorum.yani bukadar kolay mı,biseyler olmalı biseyler olgunlasmali ki bir karar verebilirsin değil mi? Hani siz demişsiniz ya teknolojik bir ürün mü bu iş diye, bende ordan yuruyeyim bu konuda bu ürünü bile almaya karar verirken 1-2 site tıklar biraz Google bakarsın enkotu mağaza gezersin.bunlarda bu gelişmeler olmadı.kriter su oldu bana göre elimiz ekmek tuttu, işte bulduk, eli yüzü düzgün, hayırlı bir kismet çıkarsa yapıştır gitsin hesabı.ilerisini düşünme, ozaman geldiğinde düşünürüz, o zamana kadarda biraz da dus(Z)usuruz diye bir düşünce var heral.ben ona yoruyorum. Yine yazdiklariniza atfen, bizde bir söz vardır, kervan yolda dizilir.o hesap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.trust.06 -- 9 Ocak 2020; 23:44:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.