Şimdi Ara

Radyo Televizyon Ve Sinema

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölümü yüksek bir üniversitede okuyup , daha sonra sıkıntısı çekmemenin garantisi var mıdır ? işe girerlerse maaşları ne kadardır ? okuyan varsa yada bilen yardımcı olursa sevinirim .

• Okul biter bitmez Reha Erdem oluyorsun.
  • Çok klasik bir söylem olacak ama tamamen kendini geliştirmene bağlı. İletişim Fakültesinde okuyorum. 2.yılı olup şimdiden çalışmaya başlayıp okul bittiğinde onları bekleyen iş yerlerinde çalışan arkadaşlarım da var; son sınıfta olup hala hiçbir şey yapmamış arkadaşlarım da var. İletişim Fakültesi bölümlerinde iş bulup bulamamak tamamen sana bağlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocha -- 26 Temmuz 2012; 12:20:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocha

Çok klasik bir söylem olacak ama tamamen kendini geliştirmene bağlı. İletişim Fakültesinde okuyorum. 2.yılı olup şimdiden çalışmaya başlayıp okul bittiğinde onları bekleyen iş yerlerinde çalışan arkadaşlarım da var; son sınıfta olup hala hiçbir şey yapmamış arkadaşlarım da var. İletişim Fakültesi bölümlerinde iş bulup bulamamak tamamen sana bağlıdır.

evet bu tarz yorumları çok duydum bir de torpil işi var diyorlar bi yerde tanıdığın olacak falan filan . kendimiz bi yere başvurup işe girebilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sıradışı*

quote:

Orijinalden alıntı: Rocha

Çok klasik bir söylem olacak ama tamamen kendini geliştirmene bağlı. İletişim Fakültesinde okuyorum. 2.yılı olup şimdiden çalışmaya başlayıp okul bittiğinde onları bekleyen iş yerlerinde çalışan arkadaşlarım da var; son sınıfta olup hala hiçbir şey yapmamış arkadaşlarım da var. İletişim Fakültesi bölümlerinde iş bulup bulamamak tamamen sana bağlıdır.

evet bu tarz yorumları çok duydum bir de torpil işi var diyorlar bi yerde tanıdığın olacak falan filan . kendimiz bi yere başvurup işe girebilirmiyiz?

Elbette tanıdığının olması sana büyük fayda sağlar ama bu tanıdıkları kendin de oluşturabilirsin. Sana şöyle örnek vereyim 2 arkadaşımdan bahsederek. Bir arkadaşım yıllardır İstanbul'da oturan, annesi işinden dolayı Nişantaşı çevresindeki insanları tanıyan birisi. Annesinin yardımıyla önemli bir prodüksiyon ekibiyle tanıştı ve adamlar her işe gittiğinde bu arkadaşı da arıyorlar. Böyle böyle kendine bir çevre edindi. Diğer bahsedeceğim arkadaşım ise Anadolu'dan gelen kendi halinde bir adam. İlk geldiğinde kimseyi tanımıyordu; azmi sayesinde şu an Trt'nin büyük adamlarının hepsini tanır oldu. Hatta Trt'de bir programın kamera arkasından sorumlu şu an. Trt diyince aklına torpil filan gelmesin. Kendisi şu anki hükümetle tam zıt bir karakter. Çalıştı, çabaladı kendine yer edindi. Bu mesleği dışarıdan bakınca çekici olduğu için istiyorsan, fakülteye geldiğinde çaba göstermeyeceksen bence düşünme.

• İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim, yarım yamalak da olsa gördüklerim, duyduklarım ve çıkarımlarımdan sana bilgi sağlayabiliceğimi umuyorum.

Yukarıda arkadaşında belirttiği gibi öncelikle temel olan, kendini geliştirebilmen ve girşimci bir yapıya sahip olman.
    Eğer ki iletişim sektöründe başarılı olableceğine inanıyorsan, medya sektöründe iş bulman, kendine belirli bir düzen oturtman hiç de zor bir uğraş değildir. Çabalarsın, bir kaç yıl hor görülür, stajer adı altında sömürülürsün. Ama yeri gelir kozlarını çok iyi oynayabilirsen, gerekli yerlerde şans faktörünün de desteği ile kapıları zorlarsan işte o zaman kralsın.

Üniversite olarak özellikle Batı bölgelerini seçmen; İstanbul, Ankara, Ege vs bu alanda sükse yakmış, oturmuş bir alt yapısı bulunan İletişim Fakültelerini de seçmen seni üst sıralara taşımakta yardımcı olacaktır.
    İstanbul Üniversitesi RTS için hocalarımızın söyledikleri; ünlü yönetmenlerin ders sürelerinde üniversitede arabaları ile çıkageldikleri, çekim için öğrencilere teklif götürdükleri ve hep beraber arabalara doluşup daha ilk sınıftan sektörün, işlerin nasıl yürüdüğüne tanık oldukları yönündedir.

Gazetecilik için işler biraz daha kapsamlı ve ucu açık bir şekilde ilerlemektedir. Yeri gelir stajer muamelesi görüpde, sıkıntı çekebilirsin ama aynı zamanda yeri glipde Tv alanında muhabir olarak çok da güzel bir iş imkanıda yakalayabilirsin. Gazetecilik biraz da ilgi ve beceri işidir. Okuman, yazıp çizmen, biraz da girişimci bir ruha sahip olup, sıyırtık olman gerekir. RTS için de öncelikle bilgisayarlar ile aran iyi olmalı, teknolojik alt yapın üst seviyede, Sinema Tarihi, Sanat Tarihi vs gibi ağır dersleri kaldırabilemek içinde ilgin olmalı. Ve ayrıca Rts'deki arkadaşlarında sıkça ifade ettiği gibi kendini beğenmiş bir ahmak gibi daha baştan hava atıp, ben senarist olurum, ben yönetmen olurum gibisinden hayallere kapılmamalısın

Zamana bırakman, gerek foto alanında, gerek görsel tasarım alanında, gereksede senaryo, çekim gibi alanlarda yeteneklerini tecrübe edip ondan sonra karar vermen gerekir. Uzun lafın kısası biraz sana biraz da okuyacağın üniversiteye bağlı olarak bu ülkede en rahat iş bulacağın sektörlerden birisidir iletişim alanı

• bende kocaeli yi tercih etmek istiyorum sizce nasıl bi üni girişimci yanımın olduğunu topluk önünde konuşmayı becerebilen biriyim ayrıca teknoloji ilede yakından ilgiliyim hatta çok severim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sinema TV Kanalları..
    15 yıl önce açıldı
    Sinema TV'de HD Filmler..
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dersimo62

bende kocaeli yi tercih etmek istiyorum sizce nasıl bi üni girişimci yanımın olduğunu topluk önünde konuşmayı becerebilen biriyim ayrıca teknoloji ilede yakından ilgiliyim hatta çok severim .

Eh saydığın özellikler iletişim için gerekli olan cevherlerden bir kaçı, halihazırda bende bulunur diyorsun
    Kocaeli nasıl bir üniversitedir bilemiyorum. Ama iletişim fakültelerinde başarılı olmak adına yazmam gerekenlerin büyük bir kısmını yukarıdada belirttim.
    İletişim için öncelikle istekli olman gerekiyor. Aslında istersen, çaba gösterirsen üniversitenin dez avantajınıda elminine edebilmen çokda zor olmasa gerekir

• of ölecem şu tercih işi sınavdan daha zor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Hayat Belgesi

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim, yarım yamalak da olsa gördüklerim, duyduklarım ve çıkarımlarımdan sana bilgi sağlayabiliceğimi umuyorum.

Yukarıda arkadaşında belirttiği gibi öncelikle temel olan, kendini geliştirebilmen ve girşimci bir yapıya sahip olman.
    Eğer ki iletişim sektöründe başarılı olableceğine inanıyorsan, medya sektöründe iş bulman, kendine belirli bir düzen oturtman hiç de zor bir uğraş değildir. Çabalarsın, bir kaç yıl hor görülür, stajer adı altında sömürülürsün. Ama yeri gelir kozlarını çok iyi oynayabilirsen, gerekli yerlerde şans faktörünün de desteği ile kapıları zorlarsan işte o zaman kralsın.

Üniversite olarak özellikle Batı bölgelerini seçmen; İstanbul, Ankara, Ege vs bu alanda sükse yakmış, oturmuş bir alt yapısı bulunan İletişim Fakültelerini de seçmen seni üst sıralara taşımakta yardımcı olacaktır.
    İstanbul Üniversitesi RTS için hocalarımızın söyledikleri; ünlü yönetmenlerin ders sürelerinde üniversitede arabaları ile çıkageldikleri, çekim için öğrencilere teklif götürdükleri ve hep beraber arabalara doluşup daha ilk sınıftan sektörün, işlerin nasıl yürüdüğüne tanık oldukları yönündedir.

Gazetecilik için işler biraz daha kapsamlı ve ucu açık bir şekilde ilerlemektedir. Yeri gelir stajer muamelesi görüpde, sıkıntı çekebilirsin ama aynı zamanda yeri glipde Tv alanında muhabir olarak çok da güzel bir iş imkanıda yakalayabilirsin. Gazetecilik biraz da ilgi ve beceri işidir. Okuman, yazıp çizmen, biraz da girişimci bir ruha sahip olup, sıyırtık olman gerekir. RTS için de öncelikle bilgisayarlar ile aran iyi olmalı, teknolojik alt yapın üst seviyede, Sinema Tarihi, Sanat Tarihi vs gibi ağır dersleri kaldırabilemek içinde ilgin olmalı. Ve ayrıca Rts'deki arkadaşlarında sıkça ifade ettiği gibi kendini beğenmiş bir ahmak gibi daha baştan hava atıp, ben senarist olurum, ben yönetmen olurum gibisinden hayallere kapılmamalısın

Zamana bırakman, gerek foto alanında, gerek görsel tasarım alanında, gereksede senaryo, çekim gibi alanlarda yeteneklerini tecrübe edip ondan sonra karar vermen gerekir. Uzun lafın kısası biraz sana biraz da okuyacağın üniversiteye bağlı olarak bu ülkede en rahat iş bulacağın sektörlerden birisidir iletişim alanı

hocam çok teşekkürler üşenmemiş yazmışsın. Bir sorum daha olacak bu bölümü okudum diyelim orta halli bir mevkide çalışıyorum diyelim bana getirisi ne olur maaş anlamında ? yani parasal yönü nasıldır

• @Sıradışı*
    Üşenmek ne demek, görevimiz
    Fiyat konusunda birşey söyleyebilmem imkansız. Hele ki son günlerimizin Türkiye'sinde. Medya alanında yer aldığı için sektördeki değişimlerde doğal olarak teknolojinin ana yurtlarını takip ederek ivme gösteriyor. Ne yazık ki bu odak noktalarından en büyük pazarı ise ABD sağlıyor. Magazin vs bu tarz eleştirilerle seni sıkmayalım, oradan kopyalanan bir medya sistemi içerisinde yer aldığımız ve ülke eknomisinin gittikçe uçurum halini alan zengin, fakir arasındaki farka oranla aklına gelebilecek en uçuk rakamlardan en alt seviyelerdeki stajer maaşlarına kadar gidip gelebilirsin.

@dersimo62
    Hemşeriyiz sanırım
    Sıkma canını, elbet geçer bu zamanlarda. Sen ilgi alanlarına ve yetenikli olduğun, severek yapabileceğin sektörlerdeki iş imkanları sağlayabilecek bölümlere ve üniversitelere odaklan. Gerisi de zaten şans işi

• @Yeni Hayat Belgesi

umarım istanbul olurda iş bulmam kolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dersimo62

@Yeni Hayat Belgesi

umarım istanbul olurda iş bulmam kolay olur.

İletişimciler için ideal şehirlerden birisidir İstanbul. Benim için her zaman karmaşanın, yorgunluğun ve belirsizliğin mekanı olarak kalacak bir şehir olsa da, söylediğim gibi iş imkanları açısından idealdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Hayat Belgesi -- 27 Temmuz 2012; 23:48:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.