evimde mütahitin taktığı protherm lynx 24 kombi var ve ev sıfır bina 1 yıllık yeni evde çok küçük petekler kullanılmış koca salona 2 adet 40cm lik radyatör kullanmış yatak odasına birtane 50 cm lik petek ama yatak odasının bir köşesine koymuş oda anca kendini ısıtıyor. evim kuzaye bakıyor şimdi evin duvarları kalın mantolaması iyi ama fransız balkon camlar çok yatak odasında var salonda 3 adet var çocuk odasında çük kadar bir petek koymuş mesela ana banyoda asma radyatör varken ebebeyn banyoda petek yok :) gece uyanıp tuvalete gidiyorum diyorum niye soğuk sonra anlıyorum burda petek yok yahu yatak odasına petek zaten bir tane koymuşsun bari banyosunada koysana.
salonda ise bir ucuna koymuş birde diğer ucuna koymuş ve cidden çok ufak diyorum acaba petekleri değiştirsemmi allah için öyle buz olmuyor ısınıyorum ama yani sanki petekler daha büyük olsaydı verimli kullanırdım diyorum.
petekler bağlantısı girişte bir duvar içine sistem koymuşlar her odaya bir çift boru gidiyor mobil tesisat deniyormuş birde petekler alttan girip alttan gene çıkıyor çapraz değil
petekleri söküp büyük koysam en olarak uzayacak boruyu nasıl uzatılır onu anlamadım.
Kollektorlu sistem ise rakor ve ek hortum ile uzatilabilir.pex rakoru diye gecer ek yaptiginiz yeni ve eski boruyu birlestirir.
Yeni petek boylarinizi metrekareye 9 santim baz alarak bulun. Cok iyi isinirsiniz. Ornegin 11 metrekare odaya 9 x 11 = 99 cm petek boyu cikar. 100 cm takacaksiniz. Kusuratli ciktiginda en yakin sayiya yuvarlayin.