Şimdi Ara

Radyatör fanı çalışmıyor, Klima kapanmıyor, Kafamda yiyecek yer kalmadı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
14.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • Öncelille geçmiş olsun benim T5'inde klima motoru yanmıştı(uzun yolda amcam 2 gün durmadan tam güçte çalıştırmış) gittim servise değiştirdim bi tonda para aldılar...

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Gidin servise bakım kılavuzu ve elektrik devre şemalarını sipariş edin. Çok zor bir şey değil, hatta çok zevkli bulmaca gibi. Lise seviyesi elektrik biilgisiyle yapılır.

Benim de klimanın sigortası atıyordu... Gidiyorsun "çat"... yenisi takılıyor sonra aklına esince yine atıyor. Leblebi gibi bir avuç 20A sigorta almıştım meze niyetine orta konsola koymuştum, arabanın bu yeni çıkardığı keyfi için... neyse, bu ilişkinin böyle yürümeyeceği bellydi. Aynı sizin durum oldu, klimacı elektrikçiye o da başka klimacıya yönlerdiriyor. Elektrik sorunu olduğu besbelli, en son bir klimacı "yarın gel kompresörü sökelim" demişti. Baktım bunlar arabadan daha beter, giderek kötüye gidiyoruz ben de arabamdır dedim, hava kararmadan eve geldim. Açtım şemaları. Önce klimanın nasıl çalıştığını anladım (aksesuar), sonra da soğutma sisteminin (şasi veya motor elektriği). İkisinin arası belki 100 sayfa, ayrı konular ama ortak alanları var, fan motorunu paylaşmaya çalışıyorlar. Klimacılar bu yüzden yapamıyor.

Neyse, aküden başlayarak bütün röle ve switchleri takip ede ede kontrole başladım. İki saat içinde buldum. Sorun da şuydu: Hidrolik direksiyonda bir basınç sensörü var. Görevi eğer direksiyona fazla yüklenirsek klima kopresörünü devreden çıkarmak, klima üzerine elektrik buradan geçmeden gitmiyor. O soket çıkmış sallanır vaziyette, şanzıman kutusuna her değdiğinde kısadevre yaparmış...

Kıssadan hisse. Klima sigortası o güne kadar varlığını bilmeden kullandığım arabadaki, direksiyon hidroliğinin karanlık tarafında çıkan bir soketten dolayı atabiliyormuş... Burada önemli olan Logan devresi nasıl çalışıyor, düğmeden klimaya gidinceye kadar elektrik nerelerden geçiyor. Bunu bilmeden ancak karanlıkta atış yaparız. Gerçek elektrikçiler zaten elinde ışık kalemi önce devre nasıl çalışıyor onu anlamaya çalışıyor (anjiyo), anlamadan müdahale etmiyorlar. Elektrikçi bulursanız eğer, zaten büyük ihtimalle aynı saat içinde yapar. Basiit bir soruna benziyor. Belirtiler karmaşık gibi görünmesin, fan motorunu paylaşan iki ayrı sistem var o yüzden.

Kötü elektrikçiler sistemi daha çok bozarlar. "Şuraya bir röle atalım", "direkt hat çekelim" gibi şeylere acil durumlar dışında yanaşmayın.

Bu kitapları bize satacaklarını sanmıyorum.Fiyatlarını hatırlıyor musunuz?

• EN İYİSİ YETKİLİ SERVİS

Yetkili servise bırakırsam artık 1000 liranın altına çıkamayacağıma eminim.
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

• geçmiş olsun

en gıcık arıza elektirik arızası nerden nasıl ne şekilde yapıyor bulamıyorsun

allah kolaylık versin

yeni almıştın öyle hatırlıyorum 2-3 ay olmadı yanii

• Hocam sahibinden.com da bu aracı alacağım dediğinde bu masrafları göze almayı kabul ettin diye düşünüyorum çünkü aracın bunları çıkaracağı belli gibiydi resimlerden bile.

Geçmiş olsun umarım ucuza halledebilirsin.

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12
    Gidin servise bakım kılavuzu ve elektrik devre şemalarını sipariş edin. Çok zor bir şey değil, hatta çok zevkli bulmaca gibi. Lise seviyesi elektrik biilgisiyle yapılır.

Bu kitapları bize satacaklarını sanmıyorum.Fiyatlarını hatırlıyor musunuz?

Anladığıma göre firma politikası olarak Renault veriyor. Büyük servislere sormakta fayda var. Bir arkadaşımda vardı. 80 lira civarı diye tahmin ediyorum. Benim aracım başka marka, dılşardan sipariş ettiğimdem daha pahalıya maloldu, ama değer, sonuçta 6000 sayfalık dökümantasyon. İlk sorunda kendini amorti etti.

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Bende sizin gibi bir yerindeki ufak ve saçma bir sorun yüzünden yaptığına eminim.
    Aslında kafamdaki senaryo şu şekilde; Fan motoruna giden kablolarda yada kablolara bağlı bir rölede sıkıntı oluştu. Fan motoru her iki sisteme de bağlı olduğu için ikisinide etkiledi.

Zaten fan motoru direk hat çekilmediği sürece çok cansız çalışıyor çalıştığı zamanlarda da..

Devre takibi yapabilen bir elektrikçi bulur gibi geliyor, o kadar zor bir şeye benzemiyor. Mesele elektrikçiyi bulmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Hocam sahibinden.com da bu aracı alacağım dediğinde bu masrafları göze almayı kabul ettin diye düşünüyorum çünkü aracın bunları çıkaracağı belli gibiydi resimlerden bile.

Geçmiş olsun umarım ucuza halledebilirsin.

Evet, elbette masraflarını göze aldım. Zaten şuanda çıkardığı tek sorun bu oldu. Ki öyle ahım şahım bir problem değil ancak çözebilecek düzgün bir usta bulamıyorum, tek sıkıntım bu. Ben de elektrikçileri adam sanırdım, klimacıya postalamaktan başka bir halt etmiyorlar.

• arıza hakkında değilde, logan aldığın için senin adına üzüldüm
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
  • Pişman ettirmeyin daha fazla Az yakıyor işte.

• burhan,

coskuna sorsana Maslak'ta ustamiz var diyordu, ummadik tas bas yarar en fazla 10 lira mazot yakarsin maslak'a

Şafak atarsa Bursa

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Maslağa yakacağım mazot önemli değil, maslağa giderken çevirmeye takılmak önemli

Şafak atarsa Bursa

gunduz vakti ne cevirmesi, hem madem oyle bir durum var;

sat kurtul

• @Semih Öztürk

Marka fanatikliğini sevmem, bindiğim arabayıda yere göğe sığdıramayanlardan değilim. Ama bokunu çıkarmayın arkadaş. Bütcemize uygunu buydu, bunu aldık.

Kimseden araç tavsiyesi kıyaslaması istemedim, elektriksel bir problemim var. Daha önce başına gelmiş yada konu hakkında beni yönlendirebilecek kişiler vardır diye açtım konuyu. Amacından sapmasın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 13 Eylül 2010; 22:46:50 >

• Ben buraya bir ton yazı yazmıştım az önce, internetin azizliği sayesinde hepsi yalan oldu, bütün yazma şevkim kırıldı..

Eski elektrik ustamı buldum ve aracı ona gösterdim. Motorun altındaki elektrik kablolarında ezilmeler ve kopmalar olmuş. Bunlar değişti ve yeni röle takıldı. 120 liraya bütün sorunları çözdük çok şükür..

• burhan geçmiş olsun.bazen kafa iyice atar ne olacaksa olsun,kaç tl gidecekse gitsin deriz.sende o çıtaya yaklaşmıştın.ustan kurtarmış.

benim far ve sinyaller kapanmıyordu,bazende açılmıyordu. arkadaşım olan elektrikçi pahalı bir parçanın değişmesi gerektiğini söylemişti,hatta çırağa koş al gel demişti.param olmadığı için dursun sonra uğrarım diyip kaçtım.kendim arızalı yeri çıkarıp kablolarını oynayıp taktım.aracı 2 sene sonra satmama rağmen o arızayla karşılaşmadım.doğru zamanda doğru ustayı bulmak lazım.buda biraz şans.usta iyidirde o gün canı istemezse (bu tipte çok denk geldi) gene işimiz zor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.