Şimdi Ara

radyan ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• radyan acı ölçü birimi gibi bişeydir..trigonometride kullanılılır..bi radyan 180 dereceye eşittir
  • 360 derecelik açı = 2pi radyan

yani radyan bir ölçü birimidir. 2*pi değerindeki radyan 360 dereceye eşit olur..

Bi de RAD vardır.. o nedir bilmiyorum, bileni de sevmiyorum..
  • lise 2 nin ilk konusu olan bu çewirmeler trigonemetriden önce işlenio ama kşke tm konular bu kadar kolay olsa hr gçen gn zorlaşıyoo bırakalım bu kadar geyiği radyan:birim çember çewresini pi cinsinden değerine radyan denir...
  • Lise 2 'deyken ilk iki yazılı Trigonometri'den yapılmıştı.3. Yazılı'da ise hocalar insafa gelmişti ve Karmaşık Sayılar ve Logaritma'dan çıkmıştı.O dönemde aldığım yazılı notlarım şöyleydi ;

1. Yazılı : 44
    2. Yazılı : 50
    3. Yazılı : 92

• ula daha bugün öğrendik radyan, grad vs vs..
  • evet dahada abartırsak 2 pi radyan 400 grad ve 360 dereceye eşittir.yani pi radyan=200G = 180 derece

(bugün trigonometride yeni konu bunu gördükte biraz hava atıyım biraz daha zorlaşınca atcak hava kalmıycak )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugay17

evet dahada abartırsak 2 pi radyan 400 grad ve 360 dereceye eşittir.yani pi radyan=200G = 180 derece

(bugün trigonometride yeni konu bunu gördükte biraz hava atıyım biraz daha zorlaşınca atcak hava kalmıycak )

esas ölcü vs var, hoca sayıklıyordu ben her zamanki gibi gazete okuyodum o anda, birtek terimler aklımda kalmışş

• radyan

grand

bıde neydı aww bısee daha vardı2 gun once bunları gorduk ( daha yenı yenı baslıoz daa ama kolay gıbı bea

:d ole dıolar

baktım bıraz gecen yılkı yanı lıse1 denklemlerı gıbı soruları var :D:D:
  • Sin (a+b) : Sina*cosb+Cosa sinb gibin şeylerde vardı :d
  • Yani olayın Radyan sobayla bir alakası yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.