Şimdi Ara

Radiohead (hayatıma etki ediyo)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
4
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler konuyu müzik bölümüne açmadım çünkü ben daha fazlasını paylaşmak istiyorum. 17 yaşımdayım... 13-14 yaşlarımda mtv ve daha efektif kullanabilmeye başladığım nternet aracılığıyla sık sık müzik dinlemeye başladım ve tarzımda oluşmaya başladı; coldplay sayesinde artık bi alternatif rock sevdalısıydım. her türü dinlerdim ama coldplay, keane, travis gibi grupların benim için yeri özeldi. sonra, yaklaşık iki sene önce radiohead ile tanıştım. thom yorke ve diğerleriyle... ve şu an başka bişey dinleyemez haldeyim.

her şaarkıları değil tabi. ama bazıları var ki; insan elinden çıktığına inanamıyorum. bilmiyorum ben biraz fazla dşünen, içine kapanık bi yapıdayım ve genelde yalnz olmayı, sessizliği severim. ama bu grup bana bazı şarkılarında artık saf acıyı çektirmeye başladı. dinlemeye dayanamadığım veya belirli anlara sakladığım şarkıları var. ingilizcem süper olmadığıdan tam anlayamıyorum ama kimin umrunda; hissediyorum. ve bu bağımlılık gittikçe daha içinden kurtulması zor bir hal almaya başladı. en önemlisi; rüyaları sorunlu biryim. bunu anlatamıcam şimdi, anlattıkça başıma daha çok dert açtığına inanıyorum. bazen bazı şarkıları o rüyaları uyanıkken yaşatıyor bana. ya bilmiyorum. hissedilerek anlaşılıcak bişey. şimdi bu şarkılardan bi kaçını sizle paylaşıcam; bu saatlerde iyi gidicektir ve beni daha iyi anlıcaksınızdır belki. sıkıcı bi görüntü oluşmasın diye sadece bi kaç tane çok etkilendiğim şarkıyı koyuyorum, devamıda var...

pyramid song... benim için kutsal. gerçekten. her zaman dinleyemiyorum. dayanamıyorum. ekşide bu şarkı için "eğer 16 yaşınızda pyramid song ile karşılaşmışsanız, artık söylenicek pek söz kalmamıştır" gibisinden bişey okumuştum. haklılar gerçekten.

her zaman dinlemediğim ama her dinlediğimde gözyaşı akıtmama neden olan bi şarkı.

özellikle son kısmında nerde olduğumu unutuyorum.

daha çok var. codex, where i end and you begin, i will, you and who's army vs vs diye devam ediyo liste. bilmiyorum sanırım ben biraz fazla etkilendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 27 Haziran 2012; 1:32:00 >

• etkilenilmeyecek bi grup degil, ben de çok severim
  • kardesim yanlıs anlama ama senden 6 yas büyügüm ve ben de gectim bu yollardan. radiohead falan cok iyidir. hala arasıra asagıdaki parcayı calarım.
    bi sonraki aşaman anathema gibi gruplar olcak
    sonrasında ise empyrium gibi gruplar..

bu 2 grupu yaz bi yere, cidden bigün biyerde denk geleceksin ve hastası olucaksın

buda benden gelsin

• Bende aynen sizin gibiyim.Hele bazı gruplar varki çok sürüklüyor beni, şarkıların etkisinde kalıyorum.O dünya çok farklı.Eğer bir ara radiohead, travis gibi gruplardan biraz sıkılırsanız snow patrol grubunu dinlemenizi tavsiye ederim.Aynı bunların tarzında duygusal müzikleri var fakat pek bilinmiyor bende yeni keşfettim.
  • Güzel konu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah allaaah.ritimlerin çok aralıklı ve farklı olmasından mıdır nedir pyramid song'a ısınamadım.neyse birkaç gün dinleyeyim bakayım hoşuma gider belki bir süre sonra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ritimleri pek alışıldık değilmiş cidden , hakkında ki yorumlar merak uyandırıcı ama dinleyeceğim ben de
  • yaşın ve karakterin itibariyle içinde bulunduğun ruh hallerini normal buldum ben. fazla gaza gelip geri dönüşü olmayan şeylere kalkışmadıkça derinlere dalmak müthiş bir deneyimdir, kendimden biliyorum. bazı insanlar böyledir işte, ben de öyleyim ve seni çok iyi anlıyorum. ben radiohead ile daha geç tanıştım 19 yaşındaydım ki bu da 2 yıl öncesi oluyor. onun öncesinde ise bir opeth vurgunu yemiştim, o yüzden radiohead her ne kadar feci dokunmuş olsa da o opeth deneyimindeki yoğunluğu bir daha yaşayamadım. bunun yanında başka guruplar da dinledim özellikle post rock gurupları. ama o zamanlarla kıyaslarsam şu anda hayatımda müziği bayağı saf dışı bıraktığımı görüyorum. çünkü bu gerekliydi. çünkü bu ruh halleri içindeyken hayatın pratik yanından alman gereken verim düşüyor, karamsarlıktan bahsediyorum. o yüzden bu bir dönemdi ve yaşanması gerekiyordu, duygusal ve düşünsel anlamda bana çok şey katan bir dönemdi ama aynı zamanda hayat ilerledikçe bitmesi gerektiğini gördüm. şimdi de arada açar dinlerim radioheadi ama o algı yok artık. sana gelince yaşın müsait daha dinlemeye devam et bence, başka guruplara da bak ama depresyon riskini hafife alma sakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

yaşın ve karakterin itibariyle içinde bulunduğun ruh hallerini normal buldum ben. fazla gaza gelip geri dönüşü olmayan şeylere kalkışmadıkça derinlere dalmak müthiş bir deneyimdir, kendimden biliyorum. bazı insanlar böyledir işte, ben de öyleyim ve seni çok iyi anlıyorum. ben radiohead ile daha geç tanıştım 19 yaşındaydım ki bu da 2 yıl öncesi oluyor. onun öncesinde ise bir opeth vurgunu yemiştim, o yüzden radiohead her ne kadar feci dokunmuş olsa da o opeth deneyimindeki yoğunluğu bir daha yaşayamadım. bunun yanında başka guruplar da dinledim özellikle post rock gurupları. ama o zamanlarla kıyaslarsam şu anda hayatımda müziği bayağı saf dışı bıraktığımı görüyorum. çünkü bu gerekliydi. çünkü bu ruh halleri içindeyken hayatın pratik yanından alman gereken verim düşüyor, karamsarlıktan bahsediyorum. o yüzden bu bir dönemdi ve yaşanması gerekiyordu, duygusal ve düşünsel anlamda bana çok şey katan bir dönemdi ama aynı zamanda hayat ilerledikçe bitmesi gerektiğini gördüm. şimdi de arada açar dinlerim radioheadi ama o algı yok artık. sana gelince yaşın müsait daha dinlemeye devam et bence, başka guruplara da bak ama depresyon riskini hafife alma sakın.

yukardaki arkadaşlar başka gruplarkayıcağımı falan söylemişler ama hiç sanmıyorum. tamam dinlerim, dinliyorumda amaradiohead'ın bana hissettirdiklerini, radiohead şarkılarında tınıları ve onlrın bana rüyalarımda yaşadığım korkuların aynılarını yaşatıcaklarını sanmıyorum. radihead ve bu bahsettiğim şarkılar (özellikle pyramid song) benim için farklı olucak, eminim. benim konuyu açmadaki amacım daha çok şarkıları paylaşmaktı...

• Radiohead kafa yapiyor bende. Heleki huzunluysem. Cok abartma bence dinlemeyi sardikca sariyor bunalima surukluyor. Hele bide uzulmek icin nedenin varsa...

• Dream Theater dan space dye vest şarkısını sözlerini okuyarak dinlemenizi tavsiye ederim depresif arkadaşlar :) son paragraf beni öldürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HobyteBayFrodo

Radiohead kafa yapiyor bende. Heleki huzunluysem. Cok abartma bence dinlemeyi sardikca sariyor bunalima surukluyor. Hele bide uzulmek icin nedenin varsa...

Aynen ben bu yüzden dinlemeyi bıraktım
  • Radiohead özel bir gruptur, herkesle paylaşamam kıskanırım onu .19 yaşındayım kendisiyle ilk karşılaşmam 2007'ye falan dayanıyor o zamanlar bir yerden Paranoid Android parçasına denk gelmiştim youtube üzerinden dinlemiştim sanırım.O jonny greenwood'un sıradışı gitar riffleri thom yorke'un sayko delik vokali şarkının sözleri ve klip beni büyülemişti.Ardından yapmam gerekeni yapıp komple tüm Ok Computer albümünü dinlemiştim , tabi bunlar 14 yaşında biri için ağır tecrübelerdi o zaman ama yaşamıştım

5 yıldır hayatımın belirli dönemlerinde karşıma çıkar bu grup ve hala ilk günkü heyecanla dinlerim, sürekli ona bağlı kalmak ise (tecrübeyle sabittir) psikolojik anlamda gerçekten seni bombok yapar ve sorunlar yaşamana neden olur, içine kapanmanı sağlar.Son albümüyle birlikte daha çok elektroniğe kaysada dinlenesi gruptur, efsanedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

beyler konuyu müzik bölümüne açmadım çünkü ben daha fazlasını paylaşmak istiyorum. 17 yaşımdayım... 13-14 yaşlarımda mtv ve daha efektif kullanabilmeye başladığım nternet aracılığıyla sık sık müzik dinlemeye başladım ve tarzımda oluşmaya başladı; coldplay sayesinde artık bi alternatif rock sevdalısıydım. her türü dinlerdim ama coldplay, keane, travis gibi grupların benim için yeri özeldi. sonra, yaklaşık iki sene önce radiohead ile tanıştım. thom yorke ve diğerleriyle... ve şu an başka bişey dinleyemez haldeyim.

her şaarkıları değil tabi. ama bazıları var ki; insan elinden çıktığına inanamıyorum. bilmiyorum ben biraz fazla dşünen, içine kapanık bi yapıdayım ve genelde yalnz olmayı, sessizliği severim. ama bu grup bana bazı şarkılarında artık saf acıyı çektirmeye başladı. dinlemeye dayanamadığım veya belirli anlara sakladığım şarkıları var. ingilizcem süper olmadığıdan tam anlayamıyorum ama kimin umrunda; hissediyorum. ve bu bağımlılık gittikçe daha içinden kurtulması zor bir hal almaya başladı. en önemlisi; rüyaları sorunlu biryim. bunu anlatamıcam şimdi, anlattıkça başıma daha çok dert açtığına inanıyorum. bazen bazı şarkıları o rüyaları uyanıkken yaşatıyor bana. ya bilmiyorum. hissedilerek anlaşılıcak bişey. şimdi bu şarkılardan bi kaçını sizle paylaşıcam; bu saatlerde iyi gidicektir ve beni daha iyi anlıcaksınızdır belki. sıkıcı bi görüntü oluşmasın diye sadece bi kaç tane çok etkilendiğim şarkıyı koyuyorum, devamıda var...

pyramid song... benim için kutsal. gerçekten. her zaman dinleyemiyorum. dayanamıyorum. ekşide bu şarkı için "eğer 16 yaşınızda pyramid song ile karşılaşmışsanız, artık söylenicek pek söz kalmamıştır" gibisinden bişey okumuştum. haklılar gerçekten.

her zaman dinlemediğim ama her dinlediğimde gözyaşı akıtmama neden olan bi şarkı.

özellikle son kısmında nerde olduğumu unutuyorum.

daha çok var. codex, where i end and you begin, i will, you and who's army vs vs diye devam ediyo liste. bilmiyorum sanırım ben biraz fazla etkilendim.

Hacım aynısı banada MetallicA dinleren oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: The.Unnamed.Feeling

Radiohead özel bir gruptur, herkesle paylaşamam kıskanırım onu .19 yaşındayım kendisiyle ilk karşılaşmam 2007'ye falan dayanıyor o zamanlar bir yerden Paranoid Android parçasına denk gelmiştim youtube üzerinden dinlemiştim sanırım.O jonny greenwood'un sıradışı gitar riffleri thom yorke'un sayko delik vokali şarkının sözleri ve klip beni büyülemişti.Ardından yapmam gerekeni yapıp komple tüm Ok Computer albümünü dinlemiştim , tabi bunlar 14 yaşında biri için ağır tecrübelerdi o zaman ama yaşamıştım

5 yıldır hayatımın belirli dönemlerinde karşıma çıkar bu grup ve hala ilk günkü heyecanla dinlerim, sürekli ona bağlı kalmak ise (tecrübeyle sabittir) psikolojik anlamda gerçekten seni bombok yapar ve sorunlar yaşamana neden olur, içine kapanmanı sağlar.Son albümüyle birlikte daha çok elektroniğe kaysada dinlenesi gruptur, efsanedir.

konuda beni anlayan nadir insanlardan

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_41869037/mpage_1/key_/tm.htm beklerim o zaman dostum

metallica'dan, falandan filandan bahsedilmiş. tamam saygım var. ama bu farklı bişey abi... hepsini dinledim. ama bu değildi. ben başka bişey anlatmaya çalıştım.

şunu dinleyin, 3:40'dan sonrasını özellikle. kim yapabilir bunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 29 Haziran 2012; 23:37:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_41869037/mpage_1/key_/tm.htm beklerim o zaman dostum

metallica'dan, falandan filandan bahsedilmiş. tamam saygım var. ama bu farklı bişey abi... hepsini dinledim. ama bu değildi. ben başka bişey anlatmaya çalıştım.

şunu dinleyin, 3:40'dan sonrasını özellikle. kim yapabilir bunu...

Sizin aynı hissettiklerinizi bende Metallica'yla hissediyorum. Şarkıları dinlerken daha güçlü daha yoğun hissediyorum
    Kişiden kişiye karakterden karaktere değişir bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prens Andrey -- 30 Haziran 2012; 0:04:43 >

• creep
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.