Şimdi Ara

Radeon ayarları şu anda geçersiz amd ekran kartına bağladıktan sonra tekrar deneyiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Radeon ayarları şu anda geçersiz amd ekran kartına bağladıktan sonra tekrar deneyiniz
    Oyunlarda fps sorunu alıyordum pc nin doğru ekran kartını kullanmadığını öğrendim ama doğru ekran kartını kullanmasını sağlayamıyorum amd control center açılmıyor ilk başta güncel değil diyordu güncelleme denedim zaten güncel dedi güncellemedi sildim yeniden yükledim bu sefer resimdeki hatayı alıyorum

• notebook mu kullaniyorsun?forumda notebook bolumu var oraya acarsan basligi daha iyi yardim alabilirsin.bu notebooklardaki dogru ekran kartini kullanamama sorunu genelde suruculerin dogru yuklenmemesinden kaynaklaniyor cunku bir degil iki gpu'ya surucu kurman gerekiyor.amd nvidia olmasiyla alakasi yok bir de intel icin surucu kurman lazim dedigim gibi notebook bolumune sor.
  • notebook değil toplama bilgisayar
  • Arkadasim bi zahmet sistemini yaz bakalim he kimse muneccim degil sonucta zannedersem apu sistem burada yine cift gpu surucusu kurulmasi gerekiyor muhtemel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toplama makinede iki tane ekran karti olmaz islemcide gpu olur intelse ama ekran karti taktigin anca kapali hale gelir.formati attin ekran kartina ait son surucuyu kurdun calismasi lazim calismiyorsa mekanik ariza da olabilir yeni mi aldin bakiyor mu aldigin yer orayla da gorus.yeni makinelerde bazen fabrikasyon hatali parca da olabiliyor.

apu olabilir denmis ama onda da hybrid crossfire karti takmadiysaniz gpunun yine kendini kapatmasi lazim pcie'ye kart takinca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 29 Mayıs 2016; 18:09:26 >
  • 1.5 yıl oldu alalı bilgisayarı vatan bilgisayardan toplattım eğer sorunu çözemezsem götürecem birde bende toplama bilgisayarda 2 tane olmaz diye düşünmüştüm ama aygıt yöneticisinde ekran bağldaştırıcılarında amd ekran kartım bide intel hd 4600 var
  •  Radeon ayarları şu anda geçersiz amd ekran kartına bağladıktan sonra tekrar deneyiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartım kötü ama en azından gta 5 te low da 30 fps alabilmem lazım bu bilgisayarla diye düşünüyorum
  • Ekran kartı surucusu guncelmi ? Ekran karti sonradan takviye (onceden farkli ekran karti kullanilmıs ise) edilmis ise isletim sistemini sifirlamanizda fayda var format kasıt...yazın bakalım...

• şu an ekran kartı driverı güncel zaten yukarıdada yazdım en başta güncel değil diyip açmıyordu güncelledim yine güncel değil dedi sildim sonra yeniden yükledim resimdeki hatayı almaya başladım ve ekran kartı ilk baştan beri aynı kurulumu vatan bilgisayar yapmıştı  Radeon ayarları şu anda geçersiz amd ekran kartına bağladıktan sonra tekrar deneyiniz
  • 1,5 yıldır bu sorun devam ediyormuydu ???

• İşletim sistemi guncellemeleri ile ilgili olan bir yazilim mevcuttu hide/show gibi yuklu update'leri gosteren o yazilimi netten aratin sistemde calistirin ekran karti surucusu ile alakali birseyler var ise siliniz...update ayarlarinda kapatmayi deneyin guncelleme islemlerini çalıştir aracindan services.msc komutu ile windows update kapatiniz ayarlari elle seklinde degistirip Ddu ile surucunuzu kaldirip tekrar yukleyiniz..update kapali olsun ekran karti ayarlarinda global ayarlar kisminda power effiency kapali yapip deneyiniz...kalan sorunlar icin win7 test edilebilir win 10'a sorunlari azalmistir diye yeniden gectim ancak win7 stabilitesi yok maalesef...su an win 10 kullaniyorum guncellemeleri alip son surucu ile kullaniyorum simdilik sorunsuz ancak klasik sorunlar ile karsilasilmasi muhtemel sizinde bu tip sorunlar ile karsilastiginizi varsayiyorum...mobil vs..

• hd 4600 dedigin intel islemci icinde olan gpu.kendinden kapanmiyorsa biosta ayari varmis kapatmak icin.intel hd graphics diye bir ayar gorursen disable yap.
  • en başından beri böyle mi bilmiyorum ama rn az 4 5 aydır böyle daha önceden hiç denememistim açmayı birde windows update leri kapalıydı ben daha bügün açtım belki bi yararı olur diye win 8.1 den memnunum şimdilik ama sorunu çözemezsem son secenek olarak format atıcam bilgisayara o zaman win 10 yüklerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihaz bağdaştiricilarinda gidip devre dışı bıraktığımda ekran kapandı bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldim

• Bu işlemleri (ekran karti-harici grafik islem birimi) otomatik algilamasini sağlayan chipsett driverlari kurulabilir intel'in yada uygulama'ya özel baslatma atanabilir radeon ayarlarindan test edin yine bakalim...

• tamamen silmeyi düşündüm intel hd nin driverını ama bidaha geri alamamktab korkuyorum

• Masa ustunden aygit devre disi birakirsaniz sonucu bu olur bios ayarlari uygulanabilir onceki oneride olan seklinde ancak olmaz ise yineliyorum bios ayarlarindan bios default edin f5 tusu ile klavyeden sonrasinda f10 tusu ile save edip sistemi baslatin format islemlerini uygulayin intel sitesinden chipset driverlarini edinin ardindan ekran karti surucu kurma islemlerini yapin sonuca bakalim buradan...low ayarlarda istediginizi vermesi gerekiyor kartin testleri yapin bakalim vatan bilgisayarda ayni islemleri uygulayacaktir bosuna sistemi teslim etmeyiniz en azindan testleri yapalim sonrasinda son cozum olarak bakilabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: ObiWanÇelebi

cihaz bağdaştiricilarinda gidip devre dışı bıraktığımda ekran kapandı bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldim

demek ki o hd 4600'u bagdastirici olarak kullaniyor o yuzden windowstan kapatamiyorsun.benim dedigimi yapsan bile(biostan 4600'u kapatmak) eger amd kartini kullanmiyorsa bu sefer goruntu hic gelmez biostan sonra.amd kartta ariza olabilir mi acaba niye esas kart diye onu kullanmiyor?bence format at win7 filan kur kart arizali mi anlamis olursun 1.5 sene diyorsun daha garantisi devam ediyordur bitmeden gonderirsin.sorun olmazsa yazilimsal bir durum demektir.
  • klement kullanıcısına yanıt
    konun en başta açılma nedeni zaten radeon ayarlarının açılmaması resimdede verdiği hata var .chipset yükledim intelin sitesinden yeniden başlatma istedi başlattım şimdi ne yapmam gerekiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.