Şimdi Ara

Radara yakalandım mı ? Nasıl anlarım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
33.280
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gurgenli

Arkadaşlar ceza yememişim.Sanırım o an çalışmıyorlardı.

Nerden öğrendiniz. Bir de benim bildiğim plakaya yazılan cezalar internette görülmüyor, eve tebligat geliyor.

Ben radar cezası yediğimde 1 hafta sonra ceza bana ulaşmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

quote:

Nerden öğrendiniz. Bir de benim bildiğim plakaya yazılan cezalar internette görülmüyor, eve tebligat geliyor.

Başlık hortlatılmış.Çok uzun zaman oldu ve ceza falan gelmedi.Ama gecen yedigim park cezası anında geldi :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

quote:

Başlık hortlatılmış.Çok uzun zaman oldu ve ceza falan gelmedi.Ama gecen yedigim park cezası anında geldi :)

Evet görmemişim ilk tarihi :))

Rabbim cümlemize kazasız, belasız, cezasız günler nasip etsin diyeyim...

• keşke biraz dikkat etseydin öyle kaymak gibi yollarda polis eksik olmaz ama bir ihtimal ceza yememe ihtimalin var
  • Duble yollarda artık hız sınırı 110. Bir de %10 pay var: 121. Aracınızda bu hızla giderken 3-4km hatalı gösterir. İbre 125km gösteriyorsa radar cezası yeme ihtimaliniz %20 dolaylarındadır. O yüzden rahat olun.

Radar'a girmeme teknikleri var:

1) Bilmediğiniz yolda basmayın. Nereye pusulabileceğini tahmin edebilir olun. Yokuş sonları tehlikelidir.

2)Kasaba-Şehir girişlerinden 15km önce ve sonrası çok risklidir. Çoğu polis arabası bu menzilin dışına çıkmaz.

3) 145-150'yi geçmezseniz dikkatli iseniz radara 120 ile girip sorunsuz geçebilirsiniz. Üstü hızlarda şans yok.

4) Mobil radar arabaları süper tehlikeli. Bazen karşı şeritten gelen araba da olabiliyor. Tüm beyaz hyudai ve clio symbol'lerden korkun. Gezici radar yeni olduğu ve günde diğerlerine göre çok daha fazla yol yaptığı için, iyi ve yeni arabalar oluyorlar.

5) Radara hızlı girecek konuma düşerseniz, aranıza bir araç almanız iyidir. O aracı sollayana kadar yavaşlarsanız mesele yoktur. Radar sizin hızınızı görebiliyor. Ancak hızınızı tespit ettiğinde ceza yazabilmek için kayda alması gerekli. Onun içinde fiziksel olarak kameranın sizi görmesi gerekli. Kısaca Kamera'nın sizi gördüğü an kaçla gidiyor olduğunuz önemli. Araya arabalar alarak ve bu süre boyunca yavaşlayarak cezadan yırtmak mümkün. Ancak tamamen şans işi. Geçmişte bir kere yaptım. Tüm yolu 140 ile gitmiş, bir düzlükte hız testi yapmıştım. Gezer halde, en sağ şeritte Beyaz Hyundai'yi gördüğümde hızım 180 idi. Araya otobüsü almayı başardım ve otobüsü sollayana kadar acı frenle 115'e düşmeyi başardım. Çevirmede durduruldum. "Görüntü yok" diye anons geldi, memur bey "devam edebilirseniz" dedi beni saldı.

6) Çevirmeli radar olduğuna inanıyorsanız ve radara hızlı girdi iseniz, radarı geçtiğinizde bir sapak var mı kontrol edin. Ben Eskişehir yolunda temelliden önce bir radara böyle girip, ardından yola bağlanan bir köy yolu bulup, Eskişehir yoluna paralel 5km boyunca toprak köy yolundan gidip, çevirme noktasının 500 metre önünden yola bağlanıp devam ettim. Arkamdan da ceza gelmedi. Ancak çevirme yapan polisler trafiği tek şeride düşürmüş, tahminen beni arıyorlardı...

Söyleyeceklerim bu kadar. 1-2 km önünüzü görmüyorsanız, yolu bilmiyorsanız hızlı araba kullanmayın. Kuralların bir amacı var. Doktorun da dediğini yapın, yaptığını yapmayın... Şaka bir yana, ben de aşırı hızlı gitmiyorum. Duble yolda 140 ile gidiyorum. Çok yol yaptığım için arada sırada hız yapıp denk gelmeler falan da oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Duble yollarda artık hız sınırı 110

Emin misiniz? Bir ara 0lmayacak falan deniy0rdu, ne zaman geçildi uygulamaya?
  • Bu sonbahar uzun yolda radar çevirmesinde yavaşlayıp, "hız sınırı duble yollarda 110km değil mi?" diye sorduğumuzda "evet öyle oldu." dediler. Hala tek bir ceza yemedim. Durumda değişiklik olduysa tamamen polis insiyatifi ile ceza yemiyorum kaç aydır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frender

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

ARkadaş Bu hafta hort timi iş başında be

Bir de dogru yazmis olsa gam yemicem.

bu yazdığımın doğruluğundan sonra iyi bi gam yemiş olmalı :DDDD

Arkadasim bilmeden konusma. Teblig edilmemis olma ihtimali zaten yok gibi birsey ama oyle olmus olsa bile bal gibi odeniyor ceza. Olsa olsa gecikme faizini sildirirsiniz.

• Birkaç hafta önce 2 tane hız cezası makbuzu postayla elime ulaştı. Fotoğraflı olduğu için itiraz etmeden ödedim.

2 sene önce de kırmızı ışıkta geçme cezası geldi eve. Ancak o tarihte bahsedilen yerde olmam mümkün değil, muhtemelen plakayı yanlış okudurlar. Biraz araştırdım. Mahkemeye vermek gerekiyor vs. Uğraşacak zamanım yoktu, ödedim geçtim. Bir ay kadar sonra bir hakimle konuşuyordum. Olayı anlattım. Dediği şu:

"Keşke mahkemeye gitseydiniz. Size 7 gün içinde tebliğ edilmemiş, savunma yapma şansınız yok. Belki polis plakayı yanlış gördü. Hemen her gün böyle davalar oluyor, iptal ediliyor cezalar"

Mobese kaydı konusunda ise yapılacak birşey yok.

Tabii ki en güzeli kurallara uygun şekilde araç kullanmak. Ama benim yaşadığım durumda olduğu gibi, haksız yere ceza geldiğinde de çekinmeden mahkemeye giderim artık.
  • Arkadaşlar az önce ben de yakalandım. Şehir içinde 74 kmh ile. 319 tl kestiler. Yalnız peşin ödeme durumunu söylemediler, 239 tl imiş peşin. Telefonu 20 lira ucuza aldım derken 320 lirayı çöpe atmış oldum. Çok kötü bir duyguymuş.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

Bugun sabah saat 6 bucuk sularında salihliden kulaya dogru gidiyordum.Oyle bir yol geldi ki kaymak gibi ve hiç 110 u geçmemiştim orda 125-130 falan yaptım.Tam yokusu cıkar cıkmaz bi otobusun selektor yaptıgını fark ettim ve radar var diye uyandım, fakat iş işten geçti cunku sol tarafta pusuya yatmış bir polis corollası vardı.Hemen frene yapıstım yanından 110-120 arası bi hızla geçtim.

Bundan sonra yolda durdurulmayı beklerken hiç kimse durdurmadı.

İnternete girdim ve bu saate ''kadar trafik cezası kaydı bulunmamaktadır '' yazıyor.

Sizce ceza yedim mi ,yemedim mi ?

Eve posta mı gelir yoksa once internette mi gorunur?

Tecrubeli arkadaslardan yardım beklıyorum. Teşekkürler....

bi benzeri benim başıma geldi. bu arnavutköy tarafında 3. çevre yolu var. iveco daily kamyonetimle 160 la giderken radarı gördüm. görmemle frenlere asılmam bir oldu ama ne çare, radarın önünden 120 ile geçtim. 1 hafta sonra ceza geldi 154 lira..

• quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Bugun sabah saat 6 bucuk sularında salihliden kulaya dogru gidiyordum.Oyle bir yol geldi ki kaymak gibi ve hiç 110 u geçmemiştim orda 125-130 falan yaptım.Tam yokusu cıkar cıkmaz bi otobusun selektor yaptıgını fark ettim ve radar var diye uyandım, fakat iş işten geçti cunku sol tarafta pusuya yatmış bir polis corollası vardı.Hemen frene yapıstım yanından 110-120 arası bi hızla geçtim.

Bundan sonra yolda durdurulmayı beklerken hiç kimse durdurmadı.

İnternete girdim ve bu saate ''kadar trafik cezası kaydı bulunmamaktadır '' yazıyor.

Sizce ceza yedim mi ,yemedim mi ?

Eve posta mı gelir yoksa once internette mi gorunur?

Tecrubeli arkadaslardan yardım beklıyorum. Teşekkürler....

bi benzeri benim başıma geldi. bu arnavutköy tarafında 3. çevre yolu var. iveco daily kamyonetimle 160 la giderken radarı gördüm. görmemle frenlere asılmam bir oldu ama ne çare, radarın önünden 120 ile geçtim. 1 hafta sonra ceza geldi 154 lira..

Ben 74 ile şehir içinde 319 yedim. Peşin ödeme varmış 239 tl'ye söylemediler. Alcaklarını bilsem gider peşin veririm.

• İnternet ve posta harici cezayı öğrenebileceğimiz bir yer var mı?
  • ben 25 mayıs 2012 de geçmişim
    bugün teblig edildi ayın 05 haziran 2012

7 degil degil 10 gül olmuş itiraz hakkım var galiba

ama cezayı ödedim 319 du 239 şeklinde ödedim sabah bugün ödedigim halde itiraz edebilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: idiraw

ben 25 mayıs 2012 de geçmişim

ama cezayı ödedim 319 du 239 şeklinde ödedim sabah bugün ödedigim halde itiraz edebilir miyim

Cezanız internette de görünüyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

quote:

Orijinalden alıntı: idiraw

ben 25 mayıs 2012 de geçmişim

Cezanız internette de görünüyor mu?

hayır gözükmüyor ama ödedigim gözüküyor
    teblig edilme süresi bu arada 10 güne çıkarmıslar tüm itaraz yollarım kapalı ödedikte zaten sıkıntı yok

• Geçen haftalarda İstanbul-Antalya gidip geldim...Üç veya dört yerde radar vardı...Sağolsun karşı şeritten gelen dostlar selektörle uyardılar...
    Yalnız dikkatimi çeken nokta radar araçlarının tamamı sivil değil resmi araçtı...Sanırım sivil araçla radar kurmayı kaldırdılar...
  • Radara girmek için illa dibinden yavaş gitmek gerekmiyor onların 100 metre gibi bir kapsama alanı var yanlış hatırlamıyorsam.
  • takipteyim...
  • Duble yolda aksi belirtilmediği sürece hız sınırı 110km oldu. %10 marjı ile 121 km yapar. Göstergeler doğru göstermez. 125-127 gösterirken aslında 121 ile gidiyorsunuzdur... Ben bir arkadaşımla bunu test ettim. Kuşadası-Ankara yaparken GPS'ten hız ölçerek hızımı 120km'ye sabitledim. Honda Civic araç. Elektronik hız göstergesi 126km/sa gösteriyordu. Ankara'ya kadar takribi 5 radarı göre göre geçtim. Geçerken radar içindeki polislere selam vermece bile yaptım. Ceza yemedim. Arkadan da arkadaşa ceza gelmedi. Dolayısı ile her aracın hız göstergesinde bu sapma var. Ama hepsinde farklı. Bazısında az, bazısında çok.

Sivil araçla radar kurmayı kaldırmadılar bu arada. Radardan korunmanın da birkaç basit yolu var:

1) Riske girmek istemiyorsanız, Şehirlerden ve kasabalardan 20km önce ve sonra hız kurallarına riayet edin. Polisin ödeneği çok olmadığı için, bağlı olduğu şehirden / kasabadan 20km'den fazla uzaklaşmaz.

2) Her zaman yol çevresine bakarak olun. Ön camı size bakan araba görürseniz yavaşlayın. Ön cam açılı olduğu için size bakar olursa o cam güneşte parlıyor. Bu da çok uzaktan farketmenizi sağlıyor. Sürekli bakarak olmak ve yansımalara dikkat etmek lazım. Radarı uzakta gördüğünüzde o sizin hızınızı biliyor oluyor; ama işte görüntü alana kadar yavaşlama meselesi.

3) Sol şerit candır. Radarı gördüğünüzde sağ şeride bir araç alırsanız ve radarın kamerasının plakanızı çekmesini engellerseniz, radar kamerasının görüş alanına tekrar girene kadar da hız limitinin altına inmeyi başarırsanız ceza yemezsiniz. Böyle bir durumda radar sizin hızınızı görebiliyor; ama o hızla giderken plakanızın net bir fotoğrafını yakalaması lazım ki kanıt teşkil etsin. Foto ve hızı aynı anda yakalayamazsa ceza yemiyorsunuz... En az 5-6 cezadan böyle yırttım.

4) Gezici radarlar çok tehlikeli. Farketmesi çok zor. Karşı şeritten yapan bile gördüm. Babam öyle bir ceza yedi. Karşı şeritten gelene çok bir çare yok; ama sizin şeridinizde giden beyaz hyundai ve corollalardan işkillenin...

Tabi yakında bunlarla yırtmak kolay olmayacak, çünkü ortalama hızdan da ceza yemeye başlayacağız. Ama çok şükür ki, onun için sabit kamera gerekecek, dolayısı ile o kameraların nerelerde olduğunu işaretlemek ve sizi etkileyip etkilemeyeceğini hesaplamak, gerekirse mola yerinizi ona göre belirlemek gibi ek çakallıklara girilecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Haziran 2012; 11:13:26 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.