Şimdi Ara

RACE CHIP (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.210
Cevap
26
Favori
298.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustafaekiz83

umut ben çok merak ediyorum bu pedal boxı çünkü ilk kalkışta sadece 1. viteste 2000 devire kadar hantallık var. pedal boxla bu sorun ortadan kalkar gibi geliyor. Ama çekiniyorum pedalbox takmaya çünkü normalde 2. viteste gaza abanınca araba yerinde durmuyor arabanın önü kalkacak, ön taraftan bir yeri kıracak gibi yapıyor. Bir de pedal box takılırsa hepten uçar gibi geliyor.

pedal box+yazılım +race chip arabaya gerçekten fazla gelir ve yakıt tüketimide bayağı artar ,ben sadece race chip ile birlikte kullanıyorum çok memnunum .özellikle turbo ve boxın devreye girene kadar olan boşluğu hatırı sayılır bir biçimde azaltıyor .20 bin km dir bu ikiliyi kullanıyorum resmen müptelası oldum ,bunları arabadan çıkarınca 2.0 dizel arabam gitmiyor gibi geliyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: glock35

quote:

Orijinalden alıntı: mustafaekiz83

quote:

Sayın mustafaekiz83, RS182 cevaplarınız için teşekkürler.
    RS182 mesajınızı yanıtladım.
    Hafta sonu gittim almaya ellerinde yokmuş sipariş ile getiriyorlarmış, bende biraz düşüneyim dedim.
    Başka bir kaç marka sordum herkesin kendi sattığı en iyisi, diğerleri kötü.

mustafaekiz83 siz corsada nekadar zamandır kullanıyorsunuz? Kaç km oldu?
    Sizinde corsa 75'lik ve 90 Ps ve 200 Nm mi? oldu Race chip ile.
    Yoksa başka bir corsadaki deneyim mi aktardığınız?

Benim aracımın orjinali 1.3 cdti 90 hp 20 nm tork 6 ileri vites yani astradaki motorun aynısı.
    Ama ben kendimdeki racecipi birçok araca taktım Corsa 75 hp 170 nm olana da taktım ve araç sahibinden önce ben denedim bariz farkı gördüm. Yaklaşık tahminen 2-2 ayarında 90 hp olmuş gibiydi.
    Daha sonra fiat multijetlere taktım, astra j ye taktım hiç sıkıntı yok ayar felan da yapmadım hepsinde 3-3 tü. Demek istedeğim cdti güvenle kullanabilirsiniz.

şimdi kendi aracımı anlatayım aracım şuan tahminimce 110 hp 260 nm tork felan. 60000 de taktım şimdi 75000 oldu sıkıntı yok. Arabam küçük olduğu için 1.4, 1.5 1.6 dizellerin kesinlikle şansı yok. Yolda kolay kolay bir araba beni geçemiyor. Araç bastın mı anında 170 yapıyor sonrası tabiki yavaş. 1. vites pati 2. vites pati araca ilk binenlerin midesi bulanıyor o biçim koltuğa yapıştırıyor. 1.3 cdti 6 vites kullananlar bilir 6. vites 100 km hızın altına düştü mü araç bayılır kalır ama raceciple araç hemen kendini toplayım anında hızlanıyor. 6. vites çıkamayacağı yokuş yok. 1.5 crdi vgt motor getsi olan arkadaşla defalarca kapıştık kısa zamanda hep geri kaldı.

Mustafa sağol açıklamaların için.
    Anladım şimdi durumu, o kadar da özendirdin ki.
    Raca chipi kullanmaya başladıktan sonra, yağ değişim periyodunu değiştirdin mi?

Glock kardeş ben race chipten hemen sonra yağ değişimi yapmıştım. aracımda mobil 1 0-40 tam sentetik yağ kullanırım ve hiçbir zaman yetkili servislerdeki gibi 15000 km beklemem.yağı 10000 12000 km arası ne zaman fırsat bulursam değiştiririm. racechip taktım diye daha da erken değiştirmeyi düşünmüyorum.

• bugün yaptığım bir test videosu koydum belki fikir verebilir,ayar 2-7,184 km ye ulaştığım yol biraz meyilli idi.

https://www.youtube.com/watch?v=deYmBjGCDqo

daha önce 5-6 ayarıyla 1 ay kadar kullandım,fakat yolda arıza verdi,yakıt kalitesine bağlı olduğunu düşünüyorum,5-5 üzeri bende arıza verdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1369 -- 22 Kasım 2012; 23:14:52 >

Orijinalden alıntı: murat1369

bugün yaptığım bir test videosu koydum belki fikir verebilir,ayar 2-7,184 km ye ulaştığım yol biraz meyilli idi.

daha önce 5-6 ayarıyla 1 ay kadar kullandım,fakat yolda arıza verdi,yakıt kalitesine bağlı olduğunu düşünüyorum,5-5 üzeri bende arıza verdi...

güzel çalışma olmuş elinize sağlık,şehir içinde e-7 gibi ayarda kullanırsanız yakıt tüketiminizde artmaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ultimate Driving Machine

BMW
  • quote:

bugün yaptığım bir test videosu koydum belki fikir verebilir,ayar 2-7,184 km ye ulaştığım yol biraz meyilli idi.

Video hakkında değerlendirme alabilirmiyiz? Teknik açıdan tabi..Bilmediğimiz için rakamların inip çıktığını izlemekten başka birşey yapamadık Sonuç iyi mi kötü mü? (bu verileri değerlendirip,hala racechip kullanıyorsanız memnunsunuz demektir ) Bu değerlerin ne işe yaradığını bizde öğrenelim..
    2010 CAPTİVA SPORT-2011 ASTRA H 1.3 CDTI,LG G2-G3-V10,Mitsubishi Electric MSZ-GE60VA,2013 TOYOTA YARİS,2007 TOYOTA AVENSİS,2007 TOYOTA COROLLA,CANON EOS 350D,EPSON WORKFORCE PRO WF-5620DWF.X-BOX ONE,IPAD

• quote:

Orijinalden alıntı: RS182

quote:

Video hakkında değerlendirme alabilirmiyiz? Teknik açıdan tabi..Bilmediğimiz için rakamların inip çıktığını izlemekten başka birşey yapamadık Sonuç iyi mi kötü mü? (bu verileri değerlendirip,hala racechip kullanıyorsanız memnunsunuz demektir ) Bu değerlerin ne işe yaradığını bizde öğrenelim..

Teknik açıdan yorum yapabilecek kapasitede değilim,mecburen otoparktan çıkarken kayda başladım,basmaya uygun bir yere gelene kadar vakit geçti tabi,sadece ulaşılan en yüksek değerlere bakınca (videonun sonuna doğru gidince max min ulaşılan değerler ekranda görünüyor) racechip in verdiği sözü tuttuğu anlaşılmış oldu,86 ps 226 nm vadediyordu,91ps 211nm aldım,daha yüklenebilirdim ama trafik uygun değildi.

• Hafta sonu Sn glock35 ile racechip'i 75 bg 1.3 cdti corsa da test ettik.Ayar 2-2 idi; ben stock halini bilmediğimden fazla birşey yazma şansım yok.Sn glock35 size düşüncelerini müsait bir zamanında mutlaka aktaracaktır.Tavsiyem imkanı varsa temin edip diğer ayarları da denemesi..Biz tek ayar denedik.Test'i bende yaptım,Corsa ile Astra'nın alt devir töleransı çok farklı..Corsa (racechip kaynaklı mı bilmiyorum..) oldukça başarılı geldi bana;yani benim araca göre tepkileri çok daha iyi.. Tabi araç benim olmadığı için test amaçlıda olsa zorlama yapmadım,Sn glock35 benim aracı 2-2 ayarlı olarak kullandı,neler düşünüyor bende merak ediyorum açıkcası.. Ayrıldıktan sonra ayarı değiştirmedim,ne yalan söyliyeyim özlemişim 2-2 ayarını farketmiyorsunuz nasıl hızlandığınızı, araç sollarken radara girmişim 111 km/h ile gitti paracıklar..Çok tehlikeli aman taktırmayın racechip'i
    2010 CAPTİVA SPORT-2011 ASTRA H 1.3 CDTI,LG G2-G3-V10,Mitsubishi Electric MSZ-GE60VA,2013 TOYOTA YARİS,2007 TOYOTA AVENSİS,2007 TOYOTA COROLLA,CANON EOS 350D,EPSON WORKFORCE PRO WF-5620DWF.X-BOX ONE,IPAD

• quote:

Hafta sonu Sn glock35 ile racechip'i 75 bg 1.3 cdti corsa da test ettik.Ayar 2-2 idi; ben stock halini bilmediğimden fazla birşey yazma şansım yok.Sn glock35 size düşüncelerini müsait bir zamanında mutlaka aktaracaktır.Tavsiyem imkanı varsa temin edip diğer ayarları da denemesi..Biz tek ayar denedik.Test'i bende yaptım,Corsa ile Astra'nın alt devir töleransı çok farklı..Corsa (racechip kaynaklı mı bilmiyorum..) oldukça başarılı geldi bana;yani benim araca göre tepkileri çok daha iyi.. Tabi araç benim olmadığı için test amaçlıda olsa zorlama yapmadım,Sn glock35 benim aracı 2-2 ayarlı olarak kullandı,neler düşünüyor bende merak ediyorum açıkcası.. Ayrıldıktan sonra ayarı değiştirmedim,ne yalan söyliyeyim özlemişim 2-2 ayarını farketmiyorsunuz nasıl hızlandığınızı, araç sollarken radara girmişim 111 km/h ile gitti paracıklar..Çok tehlikeli aman taktırmayın racechip'i

Gecmis olsun hocam 111 le radara hangi yolda yakalandın. Hız sınırı kaçtı ?

• quote:

Hafta sonu Sn glock35 ile racechip'i 75 bg 1.3 cdti corsa da test ettik.Ayar 2-2 idi; ben stock halini bilmediğimden fazla birşey yazma şansım yok.Sn glock35 size düşüncelerini müsait bir zamanında mutlaka aktaracaktır.Tavsiyem imkanı varsa temin edip diğer ayarları da denemesi..Biz tek ayar denedik.Test'i bende yaptım,Corsa ile Astra'nın alt devir töleransı çok farklı..Corsa (racechip kaynaklı mı bilmiyorum..) oldukça başarılı geldi bana;yani benim araca göre tepkileri çok daha iyi.. Tabi araç benim olmadığı için test amaçlıda olsa zorlama yapmadım,Sn glock35 benim aracı 2-2 ayarlı olarak kullandı,neler düşünüyor bende merak ediyorum açıkcası.. Ayrıldıktan sonra ayarı değiştirmedim,ne yalan söyliyeyim özlemişim 2-2 ayarını farketmiyorsunuz nasıl hızlandığınızı, araç sollarken radara girmişim 111 km/h ile gitti paracıklar..Çok tehlikeli aman taktırmayın racechip'i

Siz bir de 90 bg 1.3 corsa da tepkileri görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Tşk ederim,İzmir-foça arası..Hız sabitleyici 98-99 km/h e ayarlı gidiyordum,öndekiler bi fren bi gaz fıtık ettiler bende 2-3 arabayı birden geçerken karşıda polisi gördüm ama iş işten geçmişti onlarda safi tuzak kuruyorlar,viraj sonu karşı karşıya kaldım.. Gerçi çift gidiş çift geliş ayrılmış kaymak asfalt yolda 100 km/h oldu %10 opsiyonla 110'a kadar yolu olması lazımdı.Bu radarın olduğu yerde geçerli değilmiş o hız sınırlaması menemen-aliağa arası 90+9 km/h miş.. O zaman ne bas bas bağırıp hem tv hem gazete-dergilerde 100km/h onaylandı vs haberler yapılıyor..Resmen insanlar kandırılıyor..Bu kandırmacayı bile bile 98 km/h ile giderken anlık hızlanmayla yakalandığım için baya bir söylendim polislere ama nafile 154 TL lik makbuzu kucağımıza aldık %20 indirimle 115 Tl ile kurtuluruz umarım..

Sn mustafaekiz83,zaten sizin ballandıra ballandıra anlatımınızla gaza gelip almak istiyordu Sn glock35..Pek düşündüğü gibi olmadı sanırım..Ama dediğim gibi farklı versiyonları denemesinde fayda var.. Çok kötü değildi benim kullanımım da,hatta nazik kullanmamıza rağmen güzel ivmeleniyordu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Tşk ederim,İzmir-foça arası..Hız sabitleyici 98-99 km/h e ayarlı gidiyordum,öndekiler bi fren bi gaz fıtık ettiler bende 2-3 arabayı birden geçerken karşıda polisi gördüm ama iş işten geçmişti onlarda safi tuzak kuruyorlar,viraj sonu karşı karşıya kaldım.. Gerçi çift gidiş çift geliş ayrılmış kaymak asfalt yolda 100 km/h oldu %10 opsiyonla 110'a kadar yolu olması lazımdı.Bu radarın olduğu yerde geçerli değilmiş o hız sınırlaması menemen-aliağa arası 90+9 km/h miş.. O zaman ne bas bas bağırıp hem tv hem gazete-dergilerde 100km/h onaylandı vs haberler yapılıyor..Resmen insanlar kandırılıyor..Bu kandırmacayı bile bile 98 km/h ile giderken anlık hızlanmayla yakalandığım için baya bir söylendim polislere ama nafile 154 TL lik makbuzu kucağımıza aldık %20 indirimle 115 Tl ile kurtuluruz umarım..

Sn mustafaekiz83,zaten sizin ballandıra ballandıra anlatımınızla gaza gelip almak istiyordu Sn glock35..Pek düşündüğü gibi olmadı sanırım..Ama dediğim gibi farklı versiyonları denemesinde fayda var.. Çok kötü değildi benim kullanımım da,hatta nazik kullanmamıza rağmen güzel ivmeleniyordu.

O yolu biliyorum 90. Bu yaz ordan geçtim ama 90 i gecmedim. Kayincoya kalsa geçip radarı kucakliycaktik. Bu arada bölünmüş yollarda hız sınırı 110+%10

• Karşıdan gelenlerin sellektorlerine dikkat etmek lazım.. ben bütün radarları zamanında bu sekilde farkediyorum ((:

Ataşehir TEM Yanyol Çağatay Plaza
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

Karşıdan gelenlerin sellektorlerine dikkat etmek lazım.. ben bütün radarları zamanında bu sekilde farkediyorum ((:

Ben o selektor yapanlardanim mehmet bey karşılıklı anlaşıyor insanlar :)

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

Karşıdan gelenlerin sellektorlerine dikkat etmek lazım.. ben bütün radarları zamanında bu sekilde farkediyorum ((:

Mehmet Bey bir önceki sayfada bende size sellektör yaptım (reklam mesajınız için..) ama arada ağaçlar vardı, görmediniz sanırım.Hala duruyor mesajınız

Sellektör bir çözüm olsada,karşı şeridi görmediğinizde makbuzu tutuşturuyorlar elinize.. Kızıyoruz ama herşey bizim güvenliğimiz için Sürüş Teknikleri kursu-semineri vb..alan tüm arkadaşlar bilir 10 km/h hız farkının (90 ile 100 km/h arası gibi..) duruş mesafesindeki sıkıntısını..Her 10 km size 50 cm ile 1m arası duruş mesafesi kaybettirir yada kazandırır.Ani kazık fren yapıp 4 tekeri bile kitleseniz durum aynıdır. Motor freni yapmanız zaten ani duruşa girmiyor..

Her ne kadar teknoloji ilerleyip,yollar mevcut araçların hızlarına yetmiyor olsa da ; Yani mevcut yollar ve hızınızı belli etmeyip çabuk hızlanan araçlarınızla,mevcut sınırlamaların artması gerekiyor.Ancak yukarıda da dediğim gibi her 10 km'lik fazla hız duruş mesafenizi uzatıyor ve güvenliğiniz tehdit altına giriyor.Yeni yeni ülkemize gelen şerit takibi-ön araç mesafe uyarıcı vs.'ler ile ilerki zamanda belkide aracınız hızınıza göre takip mesafenizi hesaplayıp öndeki araçla aranızdaki mesafeyi otomatik koruyacak Tüm bunlar gerçekleşene kadar 90+9'u geçmemeye devam Çok sıkıcı ve yorucu bende biliyorum ancak önce güvenlik diyoruz.Araç kullanırken geride kalacakları düşünüp hareket etmekte fayda var.Herkesin içinde bir trafik canavarı vardır,önemli olan o canavarı dizgiliyebilmek

Konu gene dağılmasın dönelim RACECHİP'e..

• Arkadaşlar bu ara işler çok yoğun,pek giremedim bu ara kusura bakmayın.
    Sn. RS182'nin de belirttiği gibi cumartesi günü bir deneme yaptık, kendisine vakit ayırdığı için tekrar teşekkür ederim.
    Radar olayına üzüldüm, bu sıralar KSK'da da nefes aldırmıyorlar ha bire ceza yazıyor ekipler, para lazım devlete...

Gelelim yorumlara:
    Sanırım benim beklentim çok yüksekti, bu nedenle kısa deneme turunda beklediğim etkiyi görmedim, ancak denemeden sonraki günlerde aracın performansındaki farkı daha iyi hissediyorum.
    Aracında yazılım olan arkadaşla yaptığımız değerlendirmede şöyle bir sonuca vardık.
    Box takılır takılmaz tam etki vermediği, bir süre kullanımdan sonra o etkiyi daha iyi hissedebileciğim kanısına vardık, bilmem doğru mu.

Tabiki diğer ayarlarda denenerek en uygun ayar bulunabilir, tamamen kafamdan silmedim açıkcası.
    Corsanın 1. vitesi hemen biter o yüzden onu geçiyorum ama 2-3 viteslerde zaten iyi olan ivmelenme daha da iyileşti bariz görülüyordu.
    4-5. viteslerde ben pek fark göremedim sanki ama tabii kısa değerlendirme sonucu bu.

Kendi çapımızda bir 0-100 hızlanma çekimi yaptık Box'suz ve Box'lu.
    Videoları izlediğimde ikisi arasında rahat 1 saniye fark vardı belki biraz daha fazladır, ancak ben vites değiştirirken çok vakit kaybettiğimi gördüm izleyince ama yinede iki denemede de aynı sürüş ve devire çıkarak denedim.

Birde şu var 2-2 ayarında atıyorum %15 güç artışı verse benim corsa zaten 75ps onun %15'ini veriyor, tabiki 90ps'lik bir aracın %15 daha fark ettirecektir.

Sn.RS182 astranın ivmelenmesi çok farkediyor, bende sizin astrayı kullandım ama emanet araba olunca rahat olamıyor insan, siz huyunu daha iyi bildiğiniz için sizin kullanımınızda daha iyi farkediyor insan farkı.
    Astrada Race Chipin iyi işler yaptığı ortada, ben beğendim sizin arabanın gidişini.
    Deneme sırasında gözüm hep arkadaydı duman var mı? diye ama ikisinde de duman yoktu basmalarda.
    Benim yazılımlı arkadaş bastımı kara tren gibi geziyor, iki kere turboyu eline alması da cabası ama araba öyle bir gidiyorki çok fena!

Birde aklıma takılan şu konu var.
    Ben burdaki Race chip bayisinde Pro modelini inceledim ve ağırdı, yanları sarı slikonlu olan.
    Denediğimiz düz modeli daha hafifti bildiğim kadarıyla sadece işlemci farklı yoksa başka bir fark var mı?

• Dostum glock35,( Dostum diyorum;kısa sürelik görüşmemiz de bile belli ettiniz efendiliğinizi-samimiyetinizi..Bir dost kazandığıma inanıyorum ) daha önce de söyledim; yeterli zaman ve imkan olduğunda karşılıksız yardımcı olmak için buradayız..ticari bir çıkarım yok,ne görüyor-hissediyorsam onu paylaşıyorum ve paylaşmaya da devam edeceğim..

Gelelim RACECHİP'e; dediğiniz gibi box takıldıktan sonra tam etkiyi görmek için 50-70 km kullanmak gerekli ama ben ilk taktığımda bariz farkı hissetmiştim.Arabam daha bir iştahlı devirleniyor-hızlanıyordu.Hala 2-2 de değişemiyorum ayarı; tek sıkıntı sizinde hissettiğiniz 2000 devir civarı silkelemesi..(0-5 ayarında o da yok..) onun dışında araba çoşuyor..Dediğiniz gibi 75 ile 90 bg'in % 15'i farklı ve en önemlisi takibimde sizin çok erken-çabuk vites değişmelerinizdi.Tamam aracı hırpalamak istemiyoruz ama en azından bir 3000-3500'i görmeliydiniz aracınızın nasıl performans gösterdiğine şahit olmak için.. Ukelalık ediyor gibi olmamak için ses etmedim,bir bildiği yada denediği birşeyler vardır dedim Kendi aracımı ben kullandığımda nasıl yağ gibi kaydığını,sizi geriye itip koltuğa yapıştırır tarzda ivmelendiğini hissetmişsiniz zaten..(Maşallah ) Bunu sizinde hissetmeniz için en az 3500 deviri görmeliydiniz. Aklım Şero doktorda olduğu için (Bizi şok etti baya etkilendik durumdan..ama gene olay ticari malesef ) herşeyi tam olarak aktaramamış olabilirim kusuruma bakmayın..

Pro modeli için işlemcisi daha hızlı mı diyelim Alırsanız bende denemek isterim.Aklım hep onda zaten,acaba bunu satıp pro mu alsam diyorum.Az buz da değil deneyip almak lazım

• quote:

Aracında yazılım olan arkadaşla yaptığımız değerlendirmede şöyle bir sonuca vardık.
    Box takılır takılmaz tam etki vermediği, bir süre kullanımdan sonra o etkiyi daha iyi hissedebileciğim kanısına vardık, bilmem doğru mu.

Kesinlikle doğru bir tespit,yaklaşık 100 kmden sonra asıl etkisini gösteriyor.

Değişik ayarlar deneyeyim diye kutuyu açık bıraktım ama E-5 de takıldım kaldım.Benim Laguna kanatlanıp uçacak diye korkuyorum :D

Orijinalden alıntı: e d d a i

quote:

Değişik ayarlar deneyeyim diye kutuyu açık bıraktım ama E-5 de takıldım kaldım.Benim Laguna kanatlanıp uçacak diye korkuyorum :D

araç beyninin (ecu) box sonrası yakıt basıncına kendisi ayarlaması için geçen zaman diyebiliriz.. yani self learning..

2010 yılında istanbuldan 2002 model 172 hp Clio RS almıştım. İstanbulda araba uçuyordu, Ankaraya vardığımda aradaki rakım farkından dolayı araba sağırlaşmıştı. gitmiyordu.. 1-2 gün sonra araba kendine geldi..

• quote:

Orijinalden alıntı: baboker

quote:

Orijinalden alıntı: e d d a i

quote:

araç beyninin (ecu) box sonrası yakıt basıncına kendisi ayarlaması için geçen zaman diyebiliriz.. yani self learning..

2010 yılında istanbuldan 2002 model 172 hp Clio RS almıştım. İstanbulda araba uçuyordu, Ankaraya vardığımda aradaki rakım farkından dolayı araba sağırlaşmıştı. gitmiyordu.. 1-2 gün sonra araba kendine geldi..

Bilgi için teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.