Şimdi Ara

R9290X crossfire ses problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün crossfire işine giriştim, şimdilik pişman etti. Performans direk ikiye katlandı iyi hoş da sanki sorunlu bir teknoloji bu?

Önce seste hışırtı oldu, ses tamamen kesildi, en son olarak da sinir edici kalp atışı gibi düzenli bir tık tık ses gelmeye başladı hoparlörden. Bu arada normal ses çalışmıyor, müzik vs. ses yok.

Için ilginci hdmi kullanmıyorum, normal stereo speaker bağlı anakarta ve AMD'nin ses aygıtlarını devre dışı bıraktım. En son anakartın on board ekran kartını da devre dışı bıraktım ama yine bahsettiğim tık tık ses gitmedi.

Sorun nedir nasıl çözerim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam cf hakkında çok bilgim yok ama anlattığınıza göre PSU yetersiz geliyor galiba anakart üzerindeki bütün gücü çekiyor olabilir

Edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GSkill fN -- 16 Eylül 2015; 20:13:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1300 Watt, çok zor bir ihtimal.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1300 watt hayli hayli yeter acaba sorun neresinde ki ? Başka arkadaşlar yardımci olsun dediğim gibi pek bilgim yok umarım çözümünü bulursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartin onboard ses kartini mi kullaniyorsunuz?modeli ne bu arada anakartin?cf'de anakartta yapilan bir sey olduguna gore etkilemis olabilir biostaki ayarlara bakabilirsiniz kartlarin yerini degistirebilirsiniz kartlari baska slotlara takabilirsiniz ya da emanet bi usb veya normal ses karti bulabilirsiniz.catalyst'ten cf'yi kapatip sesi deneyebilirsiniz ya da kartlari tek tek takip deneyebilirsiniz.bios guncellemesi varsa yapabilirsiniz.farkli bir ekran karti surucusu kurabilirsiniz biraz eski de olabilir.
  • İşte bu yazdıklarınızın hepsi mantık çerçevesinde yapılacak işler :)

Az önce GTA V üzerinde yaptığım grafik ayarlarını iptal ettim ve sorun kısmen çözüldü(Garip sesler gitti. Televizyondan ses geliyor. Sistemde TV'yi iptal edip Realtek çıkışını kullanmaya zorlarsam sürekli kullandığım anakarta bağlı speaker ve kulaklık çıkışlarından ses gelmiyor). Yani sorun oradaki birkaç ayarın sistemi etkilemesi ki bana göre son derece mantık dışı.

O kadar yazmışsınız sağolun bu arada.

Anakart ASUS P9X79. On board ses kartını kullanıyorum.
    BIOS ayarlarını kontrol ettim.
    Catalysis'ten CF kapatınca sorun devam ediyor.
    Kartları tek tek kullanınca sorun yok.
    BIOS güncelledim.
    Eski ekran kartı sürücülerini denedim.
    Anakartın ses ve chipset sürücülerini güncelledim.

Sabahtan beri CF'ın düzgün çalışması için uğraşıyorum, başım beynim ağrıdı. Zaten hakkını vereceği tek oyun var elimde onda da sorun çıkarıyor.

Neyse sorunu bulursam yazarım buraya.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 16 Eylül 2015; 23:32:31 >

• o kadar yazdik forum hata verdi siz mi bahtsizsiniz ben mi bilemedim.baska oyun deneyin gta5 cf ile sorunlu olabilir demistim.windows 10 kullaniyorsaniz hem gta5 sevmiyormus hem de sesle ilgili bir sorunu var win10'un kuzenim de ses alamamisti.driver booster kur dedim sonra ses cikmadi ne yapti bilemiyorum yani onboard ses kartinin surucusu ile de ilgili bir sorun olabilir.basliklar gostermistim gta5'in cf'de sorunlu olduguna dair ama ben inceledim sorunlu diyor adamlar 11 sayfa.bir de bu tip sorunlar cok ugrasinca degil bir sey yapinca kendiliginden de cozulebiliyor o yuzden basinizi agrittiginiza degmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI RX560 Görüntü Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Windows 7 64 bit kullanıyorum. Anakartın sürücülerini güncelledim. Zaten GTA V'te kullanacağım ben crossfire'ı başka oyunda ne yapayım?

Sabah denediğimde tek ekran kartı takılıyken çalışıyor gibiydi şimdi sadece TV'den ses geliyor ne hoparlör ne kulaklık çıkışları çalışmıyor.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2701721/asus-realtek-amd-crossfire-sound-fried.html

Sorulan soru, AMD Crossfire ile on board ses kartı yanıyormuş doğru mu? Görünüşe göre benim ses kartı da yandı.

AMD SQNY falan ayarında bir firma benim için bundan sonra. 2 ekran kartı slotları doldurduğu için PCI bir ses kartı alıp kullanma şansım da yok. Şaka gibi arkadaş, ben böyle dandik iş görmedim.

Edit: Yabancı forumlarda onlarca örneğini okudum. External bir ses kartı gibi çözüm, giden gitti artık. Yazık gerçekten AMD'ye verilen paralara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 16 Eylül 2015; 23:51:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Windows 7 64 bit kullanıyorum. Anakartın sürücülerini güncelledim. Zaten GTA V'te kullanacağım ben crossfire'ı başka oyunda ne yapayım?

Sabah denediğimde tek ekran kartı takılıyken çalışıyor gibiydi şimdi sadece TV'den ses geliyor ne hoparlör ne kulaklık çıkışları çalışmıyor.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2701721/asus-realtek-amd-crossfire-sound-fried.html

Sorulan soru, AMD Crossfire ile on board ses kartı yanıyormuş doğru mu? Görünüşe göre benim ses kartı da yandı.

AMD SQNY falan ayarında bir firma benim için bundan sonra. 2 ekran kartı slotları doldurduğu için PCI bir ses kartı alıp kullanma şansım da yok. Şaka gibi arkadaş, ben böyle dandik iş görmedim.

Edit: Yabancı forumlarda onlarca örneğini okudum. External bir ses kartı gibi çözüm, giden gitti artık. Yazık gerçekten AMD'ye verilen paralara.

Yanıp yanmadığını merak ettiğini söylemiş, yanar dememiş yani. Zaten böyle bir şey olması bence saçmalık olur. Bahsettiğiniz soruna bakarken bir çözüm öneren olmuş, şu bahsedilen şeyi denemedi iseniz bir deneyin;

"I had these audio problems as well. I have 4 R9 290x cards in crossfire mode.
    Once I disabled ULPS, all these problems went away.
    You can do this in the registry, or use an online utility."

http://www.sevenforums.com/tutorials/316913-ulps-ultra-low-power-state-disable-amd-crossfirex.html
    http://www.ulpsconfigurationutility.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 17 Eylül 2015; 0:12:02 >

• Onu da yaptım. 1 gündür uğraşıyorum denemediğim az şey kaldı. Sadece 1 kişinin mesajına bakarak yazmadım, onlarca forum mesajı okudum. Herkes sonunda harici ses kartı almak zorunda kalmış. Sadece 1 kişi birkaç kez format attım, tekrar tekrar driver güncelledim çalıştı ama nasıl yaptığımı ben bile bilmiyorum yazmış.
  • hocam biz bu basliga baya bisi yazmadik miydi ya siz usb ses karti aldiydiniz bir ton konustuk nere gitti o mesajlar?forum database'sini mi kaybetti nedir yoksa silmemislerdir yani o kadar mesaji garip bir sey yoktu.

tepkinizi gostermek isterseniz konu actim.

http://forum.donanimhaber.com/m_110106312/tm.htm

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • S-link dandik bir usb ses kartı aldım. İlginç ama Gold'dan 17'ye aldım, Vatan'da aynı ürün 43 lira.

http://www.vatanbilgisayar.com/sl-u61-usb-den-ses-kart-cevirici-adaptor.html

Demek ki tutturabildiklerine satıyorlar, dikkat etmek lazım.

Harman Kardon ses sistemimle üstü minare altı kerane garip bir kombinasyon oluşturdular ama hem crossfire, hem ses var, şu anda bir mucizeye bakar gibi hissediyorum kendimi

Ses kartında sorun yaşayan arkadaş olursa benim gibi bu üründen alsın geçsin. Profesyonel seviyede değilseniz çok para dökmeye gerek yok, eli yüzü düzgün kartlar 500'den başlıyor.

Edit: Bu arada yanlış anlaşılma olmasın ses kartı on board'dan bile kötü. Sadece çok para verecek durumunuz yoksa alın işi görüyor anlamında yazdım.

Problem de %100 geçmedi. Arada hışırtı, güm pat ses çıkıyor ama yoruldum gerçekten, bir süre bu şekilde idare etmeye çalışacağım.

• sorun tam duzelmedi diyorsunuz o yuzden gecmis olsun diyemiyorum ama usb ses kartiyla da olmuyorsa anlamadim bu isin sebebi nedir?usb ses karti alin ilk onerilerimden biriydi ama sunun gibi bir sey kastetmistim.

http://www.hizlial.com/asus-xonar-u3-usb-20-ses-karti/10440287

sistemden mi sorun yasiyorsunuz yoksa ses karti cok kotu ondan mi sorun yasiyorsunuz?

• Sebebini bilmiyorum. Tek kartı söküp denemek lazım crossfire etkiliyor mu yoksa sadece kötü ses kartı olduğu için mi. Ama yazdığım gibi 1 gün uğraştım, yoruldum, sıkıldım. Çok daha sorunsuz olmasını bekliyordum, yeni bir teknoloji değil ne de olsa şimdiye oturmuştur diye düşünmüştüm ben. Onun için denemeyeceğim, belki sonra yine uğraşırım. Şu anda 1-2 kere oldu zaten bahsettiğim garip sesler, sürekli bir problem değil.

Yazdığınız ses kartını öneren de çıkar eleştiren de, o kadar para verince de iyi kötü alıp kullanmak gerekecekti bir süre. Ben biraz daha araştırıp düzgün bir şey alırım zamanla. Şimdilik geçici aldım elimdekini. Daha sonra fiyat/performans tatmin edici bir ürün alırım. Elimdekini de kenara atarım durur, 15-20 lira para değil.

Biraz tizler zayıfladı, detaylar kayboldu ama çok kötü diyemem aldığım karta, önceden de on board kullandığım için az bir performans kaybı var sadece

• Hmmmm pci ex girisinizde kalmamiiis o zaman kulakliginizda yoksa gidip 1 tane logitech g430 kulaklik aliyorsunuz ses kartida icinden cikiyor zaten

• Alacağım kulaklığa uzun süre önce karar verdim de hiç bir yerde yok, adamlar yapıp satmıyor

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1112803-REG/sennheiser_506381_momentum_2_bluetooth_wireless.html

Kesenin ağzını açtıktan sonra her şey çözülür de bu tip sorunlar insanın enerjisini götürüyor yok yere. SLI teknolojisi ne kadar sağlıklı çalışıyor hiç araştırmadım ama 2 günlük deneyime göre crossfire yapma niyetiyle AMD alacak arkadaşlar çok iyi araştırsın diyorum. İngilizcem iyi olduğu için bayağı forum karıştırdım dün, benim yaşadığım sıkıntıları yaşayıp 9.2 sürücüsüne döndüm düzeldi diyen var. Şu anda AMD yazılım 15.7. Yani bu sorunlar kronik senelerdir var ama görünüşe göre çözemiyorlar.

Onun dışında tek kart alacaklara gözü kapalı tavsiye ederim. 1.5 senedir kullanıyorum, zaten memnun olmasam 2 sene önceki fiyattan gidip bir tane daha almazdım.

Yine bu tip problemlerle uğraşırım sorun olmaz diyene crossfire'ı da tavsiye ederim. GTA V her şey full(MSAA hariç)20-30 FPS'lerden 40-60 FPS'lere fırladı. Ben performans kaybı çok olur diye düşünüyordum ikinci kartta ama neredeyse sıfır kayıpla ikiye katlandı.

Neyse, ben bu tip sorunları hem herkes faydalansın diye hem de kendime ilerisi için yazıyorum elimden geldiğince detaylı Hatta şuraya not düşeyim BIOS'u da kontrol ettim, on board ses enabled durumda Sonra tekrar sorun olursa araştırıyorum kendi başlıklarıma denk gelip çözüyorum bazen Gelişme olursa yine bu başlığı güncellerim. Son durum bu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Alacağım kulaklığa uzun süre önce karar verdim de hiç bir yerde yok, adamlar yapıp satmıyor

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1112803-REG/sennheiser_506381_momentum_2_bluetooth_wireless.html

Kesenin ağzını açtıktan sonra her şey çözülür de bu tip sorunlar insanın enerjisini götürüyor yok yere. SLI teknolojisi ne kadar sağlıklı çalışıyor hiç araştırmadım ama 2 günlük deneyime göre crossfire yapma niyetiyle AMD alacak arkadaşlar çok iyi araştırsın diyorum. İngilizcem iyi olduğu için bayağı forum karıştırdım dün, benim yaşadığım sıkıntıları yaşayıp 9.2 sürücüsüne döndüm düzeldi diyen var. Şu anda AMD yazılım 15.7. Yani bu sorunlar kronik senelerdir var ama görünüşe göre çözemiyorlar.

Onun dışında tek kart alacaklara gözü kapalı tavsiye ederim. 1.5 senedir kullanıyorum, zaten memnun olmasam 2 sene önceki fiyattan gidip bir tane daha almazdım.

Yine bu tip problemlerle uğraşırım sorun olmaz diyene crossfire'ı da tavsiye ederim. GTA V her şey full(MSAA hariç)20-30 FPS'lerden 40-60 FPS'lere fırladı. Ben performans kaybı çok olur diye düşünüyordum ikinci kartta ama neredeyse sıfır kayıpla ikiye katlandı.

Neyse, ben bu tip sorunları hem herkes faydalansın diye hem de kendime ilerisi için yazıyorum elimden geldiğince detaylı Hatta şuraya not düşeyim BIOS'u da kontrol ettim, on board ses enabled durumda Sonra tekrar sorun olursa araştırıyorum kendi başlıklarıma denk gelip çözüyorum bazen Gelişme olursa yine bu başlığı güncellerim. Son durum bu şekilde.

bu seferde anakartın güç girişi tam oturmamış olmasın :D
    ama performansın neredeyse tam olarak 2 ye katlanması dikkatimi çekti çünkü 2. kartta performans kaybı oluyor genelde cf ve sli da

• hocam biz tavsiye etmiyoruz zaten sli cf'yi elimizden geldigi kadar.ben 2 sene kullandim islemci dayandiramadim simdi ikinci sistemimde kartlar birini cikardim daha guzel oynatiyor bf3'u.kurarken o niyetle sifirdan kurmak lazim boyle yazilim sorunlariyla ugrasmak lazim filan tek guclu kart olursa daha iyi olur.cf basarimi oyuna gore degisir ben metro 2033 oyununda tek kart 20 fps alirken cf'de 40 fps almistim oynanir hale gelmisti biraz ama bazi oyunlarda da basarim iyi olsa bile takilma hissi gibi bir sey olabiliyor.6000 serisi ve sonrasinda cf basarimini baya yukselttiler daha onceki serilerde hic iyi degildi yani modele gore de degisebilir adam 5850 ile yapmistir yerin dibine sokar siz 290x ile yapmissinizdir ala ala bu adam ne diyor dersiniz ama genel olarak super bir sey olsa zaten burada herkes tavsiye eder ona gore bir kullanim olurdu.

• tüm yazılanları okuyamadım , deneme şansınız varsa usb ses kartı ile bir denermisiniz geçenlerde böyle bir sorun okumuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

hocam biz tavsiye etmiyoruz zaten sli cf'yi elimizden geldigi kadar.ben 2 sene kullandim islemci dayandiramadim simdi ikinci sistemimde kartlar birini cikardim daha guzel oynatiyor bf3'u.kurarken o niyetle sifirdan kurmak lazim boyle yazilim sorunlariyla ugrasmak lazim filan tek guclu kart olursa daha iyi olur.cf basarimi oyuna gore degisir ben metro 2033 oyununda tek kart 20 fps alirken cf'de 40 fps almistim oynanir hale gelmisti biraz ama bazi oyunlarda da basarim iyi olsa bile takilma hissi gibi bir sey olabiliyor.6000 serisi ve sonrasinda cf basarimini baya yukselttiler daha onceki serilerde hic iyi degildi yani modele gore de degisebilir adam 5850 ile yapmistir yerin dibine sokar siz 290x ile yapmissinizdir ala ala bu adam ne diyor dersiniz ama genel olarak super bir sey olsa zaten burada herkes tavsiye eder ona gore bir kullanim olurdu.

O işlemci ile ciddi ciddi 280x cf mi denediniz : ))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.