Şimdi Ara

R9 390 boyut sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamam GTX 970 en iyisi anlıyorum. Ama vatandaş R9 390'da karar kılmış. Eminim ki kendince geçerli sebepleri vardır. Buradaki sorusu "Ekran kartım kasaya sığar mı?"
    Fakat sizin verdiğiniz cevaba bakarmısınız? "GTX 970 öneririm."
    E soru çok farklı aslında. Cevap "Sığar sorun olmaz". ya da "Sığmıyor." olması gerekiyor.
    Kusura bakmayın ama sizin yaptığınız fanboyluktur, benim yaptığım değil. Ben şu ya da bu iyi demiyorum bakın. Zaten bu tavsiye istenilen bir konu da değil.
    Aynı şekilde GTX 970 almak için karar vermiş ve kasaya sığıp sığmayacağını soran birisi olsa, başka biri de ona R9 390 önerse, size yazdığım mesajın aynını o konuya da yazarım.
    Ayrıca doğru yönlendirme nedir? Kime göre doğru neye göre doğru? Doğruyu sadece siz mi biliyorsunuz?
    Beni fanboylukla suçlamışsınız ama Avatarında bir markanın logosu olan ben değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 23 Ağustos 2015; 23:24:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Tamam GTX 970 en iyisi anlıyorum. Ama vatandaş R9 390'da karar kılmış. Eminim ki kendince geçerli sebepleri vardır. Buradaki sorusu "Ekran kartım kasaya sığar mı?"
    Fakat sizin verdiğiniz cevaba bakarmısınız? "GTX 970 öneririm."
    E soru çok farklı aslında. Cevap "Sığar sorun olmaz". ya da "Sığmıyor." olması gerekiyor.
    Kusura bakmayın ama sizin yaptığınız fanboyluktur, benim yaptığım değil. Ben şu ya da bu iyi demiyorum bakın. Zaten bu tavsiye istenilen bir konu da değil.
    Aynı şekilde GTX 970 almak için karar vermiş ve kasaya sığıp sığmayacağını soran birisi olsa, başka biri de ona R9 390 önerse, size yazdığım mesajın aynını o konuya da yazarım.
    Ayrıca doğru yönlendirme nedir? Kime göre doğru neye göre doğru? Doğruyu sadece siz mi biliyorsunuz?
    Beni fanboylukla suçlamışsınız ama Avatarında bir markanın logosu olan ben değilim.

Avatarimdaki marka logosu fanboy olmamdan degil o markaya sempati duymamdan kaynaklaniyor. Sendeki mantik da milleti yanlis yonlendirmeye, pisman ettirmeye son derece koru korune destekli bir davranis kesinlikle yanlis oldugunu dusunuyorum. Soyle bir ornek vereyim: simdi bu arkadas hd4870x2 alacak daha almamis diyelim kullandigi psu da everest 300-400watt ama eski kucuk bir kasa kullaniyor farzedelim forumada konu acmis ''kasama sigar mi?'' seklinde simdi sen konu disina cikip; ''arkadasim bu kartla o psu yu kullanamazsin, butcen nedir ? ayrica o kart dx10 destekli daha yeni nesil bir sey onerelim sana'' mi dersin ? yoksa: ''hdd bolumunu kesip sorunsuz sekilde takabilirsin '' seklinde bir cevap mi verirsin ? Ya da konumuzla alakali bir sey olsun: diyelim arkadas 4850 alacak fakat 20-30tl farkla 5770'ler bulunabiliyor simdi bu arkadasinda az oncekiyle benzer konu actigini dusun sen konuyla alakali degil diye 5770 al demeyecek misin ? Belki r9 390-970 arasinda bu kadar fark olmayabilir fakat sonucta burasi forum burdaki mantik her zaman daha iyi tercih olmalidir, ben millete olabildigince dogru fikirleri paylasmaya calisiyorum alip almamasi benim sorunum degil o tamamen kisiye kalmis bir tercih ki 390 da kotu bir kart degil.

• Ben de geçen hafta asus r9 390 aldım ancak kasam haf 912 plus, yardım edebilmeyi isterdim dostum...
    Ayrıca, burada adam hangi kartı almalıyım diye sormamış, kalkıp bazı nvidia satış temsilcileri prim kapma derdine girmiş. Cevap basit, sığar ya da sığmaz der geçersin. Hayret ya, hakikatten hayret.

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

390 çok daha iyi bir tercih olucaktır.

Çok daha iyi olan kısmı detaylıca anlatır mısın? Daha yüksek ısı, yakın performans, oyunlar ve uygulamalarda daha az yazılımsal destek vs vs.. Evet çok daha iyi bir seçim kısmındaki "ÇOK" kısmını mantık çerçevesinde açıkla bakalım.
    DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?
  • La bi sayfada da fan boylar olmasın arkadaş.Olmadığı gün taş yağacak.SAYIN KULLANICI KART KASAYA SIĞARMI DİYE SORDUN CEVAP : SIĞAR. Ha bide ekran kartı yerine elektrikli süpürge öneririm THUG LIFE O olmazsa çamaşır makinası.Fakat nvidiada yok sorry.Arçelik olsa olmaz mı ? .Dolarda arttı şimdi nası yapicez alicez ki yeni ev eşyası ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 24 Ağustos 2015; 17:34:26 >
    CORSAIR 900D -- Corsair HX1200i -- GIGABYTE Z370 AORUS 7 -- 8700K -- MSI 1080 TI ARMOR -- GSKILL 16GB 3200MHZ CL16 -- SAMSUNG EVO 850 1TB ssd + SAMSUNG 970 EVO 250GB ssd -- CREATIVE X-FI SBX PRO USB -- LOGITECH Z906 --Corsair H115i -- NOCTUA D15 -- Corsair H105 -- SAMSUNG 40JU6070 4K''
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Pc toplama konum vardı ordan bakabilirsin resmi koymuştum istersen ölçebilirim.

Bu arada kasam 780t

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 24 Ağustos 2015; 19:35:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Asus Sabertooth P67 // Intel Core i5 2500K // Corsair Vengeance Pro DDR3-1866Mhz CL9 (4x2) 8 GB // EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 // Samsung 850 EVO 250GB SSD (OS) // OCZ Vertex 4 128 GB SSD // WD Cavier Black 1TB 7200 RPM 64 MB Cache // WD Green 1 TB 7200 RPM 32 MB Cache // BenQ ZOWIE XL2411 144Hz (24") // BenQ FP222W 60Hz (22") // HP x2301 60 Hz (23") // Corsair AX650 PSU // Corsair Obsidian 750D Case // Corsair Hydro H60 // Corsair K70 Lux Keyboard // Corsair M65 Pro RGB Mouse // Bose Companion 2 Series II // Sony SA-W2500 Subwoofer // Logitech G930 Headset // Sony MDR-XB600 Headphones// Logitech Attack 3 Joystick // Logitech F710 Gamepad // Logitech Driving Force GT // Everest DLK-T9S Gaming Keyboard // Steam Link // Steam Controller // Epiphone Les Paul 100 :)
  • Üstadım senin kasanın ekran kartı boyutu 255mm gözüküyor. HDD bölümünü mü iptal ettin?
    Asus Sabertooth P67 // Intel Core i5 2500K // Corsair Vengeance Pro DDR3-1866Mhz CL9 (4x2) 8 GB // EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 // Samsung 850 EVO 250GB SSD (OS) // OCZ Vertex 4 128 GB SSD // WD Cavier Black 1TB 7200 RPM 64 MB Cache // WD Green 1 TB 7200 RPM 32 MB Cache // BenQ ZOWIE XL2411 144Hz (24") // BenQ FP222W 60Hz (22") // HP x2301 60 Hz (23") // Corsair AX650 PSU // Corsair Obsidian 750D Case // Corsair Hydro H60 // Corsair K70 Lux Keyboard // Corsair M65 Pro RGB Mouse // Bose Companion 2 Series II // Sony SA-W2500 Subwoofer // Logitech G930 Headset // Sony MDR-XB600 Headphones// Logitech Attack 3 Joystick // Logitech F710 Gamepad // Logitech Driving Force GT // Everest DLK-T9S Gaming Keyboard // Steam Link // Steam Controller // Epiphone Les Paul 100 :)
    https://store.donanimhaber.com/be/21/51/BE21513FE3CF5635F90967A061DDD673.jpg
    Aynen, ön ızgaranın arkasındaki fazlalık hdd bölümünü çıkardım. Yoksa sığmıyor, hoş zaten kullanmıyordum o kısmı ben, havalandırmayı engellemesin diye en başından hiç takmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starrk35 -- 24 Ağustos 2015; 23:55:11 >

Orijinalden alıntı: Asisvénia

1080p kullanacaksaniz Gtx 970 daha iyi bir tercih olacaktir 390x'e kafa tutan bir karttir birde 970, 1400mhz lere o.c oldugunu dusunursek aradaki fark iyice acilacaktir.

1500 lere kadar oc oluyor 1400 degil
    1500 de stabil

• quote:

Orijinalden alıntı: realthing

Üstadım sen böyle diyorsun ama benim internetten baktığım neredeyse bütün testler, r9 390 ın çok ufak da olsa önde olduğunu gösteriyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=udXCusTnRsY
    https://www.youtube.com/watch?v=Ex_iLwA2qW8
    Bunun yanında ileriye dönük 8gb vram de baya önemli göründü bana.
    Ayrıca fiyatları da aynı.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7160
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6911

Benim gözden kaçırdığım bir şey mi var?

Internetten bakarkisin wddm2 ye
    Ams bin sahip olmadigi bir teknoloji
    Win10 ile gelen sanal bellekte denebilir
    Forumda konusu vardi 970 ile shadow of mordir 5500 mb vram kullaniminda en ufak problem yoktu

• quote:

Orijinalden alıntı: Hulux

1080p de nvidia kartlar daha iyi perf. sergiliyor yalanına inanmayın şimdi çürütürüm bu kişinin söylemini ekran kartı gecikme süresine girip milisaniyede nvidia kartlar daha iyi diye başlar yeniden.
    MSI 390 alın sapphire boyut açısından riskli olur.

Ah genemu sen
    Oc lu bir 970 in ic lu bir 390 i gectigini gosterdim anlamadin
    Heavenda ss de attim
    Fanboyluktan gozun donmus haberin yok
    Yazdigim herseyide ispatladim inanmiyorsan diyecek lafim yok sana
    Bana heaven benchmark skoru at istersen 1080p de 2. Defa gostereyim

• Tamam güzel kardeşim, en hızlısı senin kartın, en güzeli, en ucuzu, en kalitelisi senin kartın , en süperi de sensin, tamam anladık. Konuyla alakalı konuşacaksan buyur, yoksa git az ötede oyna. Yeter ya.

Orijinalden alıntı: Oggy20

quote:

1080p kullanacaksaniz Gtx 970 daha iyi bir tercih olacaktir 390x'e kafa tutan bir karttir birde 970, 1400mhz lere o.c oldugunu dusunursek aradaki fark iyice acilacaktir.

1500 de stabil

O da dogru hatta forumda Asus strix 970'i 1575mhz de stabil kullanan arkadas var fakat bu 1550mhz ustu herkesde olacagini sanmiyorum tek tuk secilmis gpu larda olur acemi- yeni baslamis arkadaslarin 1450mhz civarlarini gecmemeleri daha iyi olur diye dusunuyorum belleklerde 7400-7500mhz den fazla olmamali.

http://forum.donanimhaber.com/m_100061901/f_//tm.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

quote:

1500 de stabil

O da dogru hatta forumda Asus strix 970'i 1575mhz de stabil kullanan arkadas var fakat bu 1550mhz ustu herkesde olacagini sanmiyorum tek tuk secilmis gpu larda olur acemi- yeni baslamis arkadaslarin 1450mhz civarlarini gecmemeleri daha iyi olur diye dusunuyorum belleklerde 7400-7500mhz den fazla olmamali.

http://forum.donanimhaber.com/m_100061901/f_//tm.htm

Msi inki 1340 ile basliyor ve voltajsiz 1480 e kadar her kartta sorunsuz voltajla 1540 ta stabil ama 1575 nedir oha diyorum sadece

• Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Sorun şu ki yani burada arkadaş hangi kartı alacağına zaten karar vermiş. Eminim almadan önce gerekli araştırmaları yapmıştır. Buradan elde etmeyi beklediği bilgi kartının boyutu ve kullandığı kasaya sığıp sığmayacağı.
    Hem belki de sadece sizin bildikleriniz doğru değildir, ya da doğrular herkes için aynı değildir.
    Müsait bi zamanda ölçücem ziraa kasa çok agır zor geliyor kıpırdatmak.d

• quote:

Orijinalden alıntı: realthing

Arkadaşlar
    EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 almış bulunuyorum. Yanında backplate de hediye ettiler.
    10 yıllık bir AMD kullanıcısı olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim, AMD kartların neden daha ucuza satıldığını net bir şekilde anladım.

Backplate hediye edilmediği içinmi.

• Aman üstat ne alakası var :)
    Şimdiye kadar 5770, 5850,6870 ve 7870 kullandım. İşçilik bakımından çok ciddi fark var. Adamlar pcb nin altına bile metal plaka koymuşlar mesela... Bu EVGA nin güzelliği de olabilir tabi ama bana bir daha hiç kimse sapphire di his di powercolor dı beş kuruş para ödetemez. Şimdiye kadar ekran kartı alırken hep, neredeyse aynı performans, neden nvidia karta 200-300 lira fazla vereyim diyordum; ama yokmuş öyle bir şey onu anladım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.