Şimdi Ara

R9 280 PUBG Performans düşüşü ve sistemin kapanması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aşağıdaki sisteme sahibim.

    AMD FX6300(Stok Fan)
    Gigabyte GA-970A-UD3P
    Sapphire Radeon R9 280 Dual-X
    Corsair vengeance (4+4)GB DDR3 RAM (1600Mhz/CL9)
    Samsung 750EVO 250GB SSD
    Corsair VS550 PSU

    Afterburner OSD üzerinden takip ettiğim kadarıyla ekran kartım %100 kullanımda çalışmıyor, Frekans değerleri maksimum ama almam gereken FPS değerlerini alamıyorum. Bazen değerlerin hepsi normal olmasına rağmen(Sıcaklık, frekanslar, memory kullanım miktarları) paraşütle düşerken sistemim birdenbire kendini kapatıp tekrar açılıyor.
    Genel günlük kullanım yaparken de bir anda kapanıp daha sonra tekrar açmaya çalıştığımda fanların bir süre dönüp tekrar kapanması suretiyle açılmadığı olmuştu. Bu güç sorunu yüzünden çok çektim, PSU'nun yettiğini düşünüyorum çünkü bütün calculator uygulamalarında yettiği görülüyor. İşlemci ve Ekran kartı üzerinde de herhangi bir overclock yok hatta BIOS'dan işlemcinin kendi boost durumundaki çarpanını düşürdüm, buna rağmen hala güç kesintileri oluyor.

    Ek bilgiler: 4 metrelik bir üçlü prize akım korumalı bir hub daha bağlı bilgisayarımı ve monitörümü ise bu hub'a bağlıyorum. Duvar prizi kasanın konumuna uzak. Stok fan kullanıyorum.

    Güç sıkıntım bu seri üçlü priz bağlantısından olabilir mi? Başka bir üçlü prizi yine bu hub'a farklı duvar prizini kullanarak bağladım bu sefer sistem restart atmak yerine oyun sırasında direk kapanmayı seçti, derhal sistemi açıp BIOS'tan işlemci sıcaklığını kontrol ettiğimde 50 derece idi.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.