Şimdi Ara

R7 240 vs RX 550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır ekran kartı piyasasını takip etmiyorum, sistemim de biraz eskidi (ASUS M4A89GTD PRO anakart onboard Radeon HD 4290 VGA, AMD Athlon X4 640, Seasonic M12 II 620W PSU) o yüzden sizin bilginize ihtiyacım var.

Uygun fiyatlı AMD Radeon serisi ekran kartı araştırırken en ok f/p ürünü olarak Radeon R7 240 serisine denk geldim. Ama almışken bir tık daha iyisini alayım dersem de Radeon RX 550 serisini gördüm.

Sizce eskimiş sistemim altyapısı bunları kaldırır mı? Oyundan ziyade video render işleri ile uğraşacağım. Ne dersiniz?

• www.dfsbilgisayar.com
    AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 128bit PCI Express 3.0 x16 Ekran Karti - 56.84 USD + KDV
    http://www.dfsbilgisayar.com/amd-radeon-2gb-rx460-910486-002-gddr5-128bit-pci-express-3-0-x16-ekran-karti

• teşekkürler @Lana-Del-Rey . Siz en iyisini yazmışsınız herhalde. Her şey güzel OEM olması dışında. Acaba OEM nasıl olur? Bir ASUS, MSI güvencesi verir mi?
  • Boleros kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynı OEM kartı kullanıyorum tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 24 Eylül 2019; 8:12:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler @The_Dark_Forever. Çok rahatlattınız. Peki bu OEM kartı benim sisteme darboğaz yapmaz değil mi? Güç tüketimi azmış. Isınma sorunu var mıdır, fan sesi konusunda rahatsız eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boleros -- 24 Eylül 2019; 10:17:27 >
  • Rx 460 oem kalmadı piyasada. Rx 550 alınabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Rica ederim ne demek.Hocam ben i3 3220t ile kullanıyorum yine de oyundan oyuna darboğaz oluyor ya da olmuyor. Ama darboğaz yapsa bile öyle önemli ölçüde yapacağını sanmam. Isı konusunda 80 C° üstü hiç görmedim yani fena değildir gayet te sessiz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @clupgizmo16 İlginçtir ki testlerde ve yorumlarda RX460 methedilmiş resmen. RX550 yeni teknoloji olmasına rağmen kimse RX460'a göre tavsiye etmemiş. Gerçi sıfır RX460 da kalmamış piyasada.

@The_Dark_Forever Peki bu RX550 benim AMD Athlon X4 640 işlemci ile uyumlu olur mu? Yavaşlamalar, takılmalar yaşamam herhalde. Bazı yorumlarda Chrome'da sekme açarken bile takılanlar oluyormuş. Böyle şeylerin yaşanmasını istemem. Gerekirse giriş seviyesi R7 240 alınır, yeter ki sistemim stabil olsun.
    Rx 460 ucuz olduğu için tercih edildi. Uygun fiyata bulursan Rx 550 al geç. H265 filmleri izlersin. Daha düşük gpu asla düşünme bile.

Hocam bildirim gelmemiş mobil uygulamanın azizliği herhalde şimdi gördüm kusura bakmayın öncelikle.

Hocam şimdi rx 400 serisi ile 500 serisi arasında öyle ahım şahım bir teknoloji farkı yok.
    Ama rx 460 rx550 ye yaklaşık 10 fps kadar fark atar. Ha ama rx 550 de işinizi görür sırf stabilize olsun diye de r7 240 la ortada kalmayın öyle ya :)

Darboğaz konusuna gelecek olursak, yaklaşık %7 kadar bir darboğaz söz konusu olur.

• Rx 550 hevc 10bit codec desteği var.
    Daha güncel bir kart. R7 240 yerine tercih edilmeli kesinlikle.
    Ama benim önerim 2.el rx570 olur, 500-550 tl ye bulabilirsiniz.

Ayrıca eski sistem+ yeni kart stabilize problemi çok yaratmaz, sadece açılışta bios logo ekranını net göremezsiniz, bios menu <del> boot menu <f12> yazan ekran var ya o, onu görmeseniz de bişey değişmiyo zaten.
    Ben x5460-p43 ikilisine sahip 12 yıllık sistemde rx580 kullanıyorum.
    Ssd daha çok problem çıkartıyor boot ekranında :) öyle söyliyim yani kesinlikle yeni ekran kartı alınır, hevc 10 bit codec desteği sayesinde yeni sistem kurmaktan kurtardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 28 Eylül 2019; 22:10:24 >
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Hocam, adam atlon x4 640 kullanıyor, gelmişsiniz rx 570 önermişsiniz.

• İkinci el temiz bulunursa Rx 570 alınabilir. Güç kaynağı 500 watt olmasına dikkat et.

• quote:

Orijinalden alıntı: clupgizmo16

İkinci el temiz bulunursa Rx 570 alınabilir. Güç kaynağı 500 watt olmasına dikkat et.
    Hocam arkadaşın işlemci x4 640 yalnız, kendi Xeon'unuzla karıştırmayın lütfen.
  • X4 640 ile beraber R9 280x kullanabilirsiniz.
    Sahibinden - 225tl
  • Webster75 W kullanıcısına yanıt
    Hocam olmaz bir kere fırınlama isteyen kartın sonu zaten gelmiş demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Webster75

X4 640 ile beraber R9 280x kullanabilirsiniz.
    Sahibinden - 225tl
    Fena darboğaz olur.

• Webster75 W kullanıcısına yanıt
    Fırınlanmış ve yakında diğer kompanantlerde öleceğinden o kart alınmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.