Şimdi Ara

R5 2600 overclock yapmalımıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 5 -6 ay önce R5 2600 işlemci Asus Tuf b450 pro anakart Gskill sniperx 2X8GB 3000MHz ram ve Adata sx8200 nvme disk ile eski sistemimi upgrade ettim. Ortalama 2000 TL civarı masraf ettim diye hatırlıyorum.

    Yetmezse değiştiririm diyerek Strix RX470 ekran kartımı güncellememiştim. İyikide güncellememişim çünkü 1080p60Fps civarında istediğim şekilde rahatça oyunlarımı oynuyor büyük poligon çizimlerimi rahatça yapabiliyorum.

    Genelde oyunlarda %25 -%35 arası çalışan cpu sanırım genelde +%90 çalışan gpu için biraz fazla geliyor. (Bu arada ram frekanslarım normalde 3000MHz olmasına rağmen 3200MHz hızda çalıştırıyorum)

    Son zamanlarda işlemcimin tam performansını görmek için overclock deneyeyim dedim fakat ne yaptıysam 4 GHz üstüne stabil olarak çıkamadım birkaç deneme sonrası verdiğim voltaj gözüme fazla gözüktüğü için biraz çekindim ve kendi kendisine bıraktım. Bu aralar en fazla 3850MHz civarına çıktığını gördüm. ( Nepton 240M sıvı soğutucu ile soğutuyorum.)

    Asıl soruma gelirsek. İşlemcime yapacağım overclock bana katkı sağlar mı? Genelde oyun oynuyorum. Ayrıca Fusion360 ,Solidworks ve Autocad ile çizim yapıyorum.

    Sıcaklık olarak oda sıcaklığının genelde 18 -20 derece üstünde takılıyor.

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Elinizdeki işlemci pek overclock olmuyor demek ki. İkinci el aldıysanız ilk parti işlemcilerden biridir belki ve ilk partiler genelde pek overclock olmaz. Üretim olgunlaştıkça daha iyi overclock olurlar.

    Bende son parti denebilecek 1600AF var ve rahatça 4.2'yi görüyor.

    3850'ye çıkarmanın sizin için neredeyse hiçbir getirisi olmaz. Stok halde 470'i çok rahat kaldırır zaten. Kullandığınız programlarda da bir fark göremezsiniz.

    Dezavantaj olarak daha fazla ısınır ve güç tüketir.
  • Bu işlemci rahatlıkla 4.2 falan göremez. Millet atıp tutar geç onları, stres testine sok bakalım ne oluyor cinebenchte.

    3.9 ghz küsürde stok fanla stabil durabiliyor, üstüne çıkamıyor.
    Stres testine sokup dayanmayan değerleri millete oluyor diye yazmayın. Stres testine sokmadan 4.5 ghz de olur.
  • Yanımda mıydınız işlemciyi 4.2'ye alırken? Stres teste sokmayı bir tek siz akıl ediyorsunuz herhalde. 6 ay önce her tür testi yaptım ve 6 aydır bu değerde kullanıyorum. Sürekli de tüm çekirdekleri yüke sokacak işlemler yapıyorum.

    1.26V 4.1Ghz, 1.4V 4.2Ghz.

    Ayrıca Cinebech değil daha ağır olan Aida64 ve Prime95 kullandım. Cinebench'de çakılmaması stabil olduğunu göstermiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 13 Nisan 2020; 22:17:44 >
  • Aynı işlemciyi 4.15 mhz de 1.320-1350 arasında voltajla çalıştırdım. Ancak şöyle bir enteranslık oldu oyunlarda aldığım fps da gram değişme olmadı. Ben oyunlar için yapmıştım ama fark göremeyince tekrar fabrikaya ayarlarına çektim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ceann Capall kullanıcısına yanıt
    Kartınız ne?
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Msi x470 gaming plus

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Overclockun elbette etkisi var 1080p de epey katkı sağlayacaktır fakat sizin işlemci eğer bir şeyleri doğru yaptığınızı düşünüyorsanız slikon kalitesi biraz zayıf çıkmış imzamdaki benzer işlemciyi 4.1 de 1.38v de günlük kullanıyorum 240mm sıvı soğutucu ile stabiliz size tavsiyem şu olabilir bellekleri xpm profilde 3ghz e çekin bırakın 3200e almayın 1.30-1.35v verin 4.0 deneyin vsoc +100 olabilir yada oto da kalabilir core boost vs kapatın hepsini bakalım sonuç değişecek mi
  • Ceann Capall kullanıcısına yanıt
    Pardon ekran kartı demek istemiştim.
  • Bir oyunun performansını belirleyen etken ekran kartıdır tabi cs go gibi tek çekirdekten ve yüksek frekans hızından beslenen oyunları kast etmiyorum. Kısaca rekabetçi oyunlar dışında fark olmayacaktır. Olursa bile çok minimal düzeyde olacaktır oda kafaya takılacak derecede olmaz(1-2 fps).

    Diğer türlü oyunlarda(AAA) ekran kartını beslediği taktirde performans artışı sağlayamayacaksın. Cpu karşılaştırma testlerinde 2080 ti kullanıldığını görüyoruz. Bunun nedeni hangi işlemci 2080 ti'ı ne kadar besleyebileceği şeklinde oluyor. Biliyorum kendimi tekrar ediyorum ama bir oyunun performansını ekran kartı belirler. Dolayısıyla ne kadar çok gpu kullanımı o kadar fazla fps demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 13 Nisan 2020; 23:35:43 >
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi bendeki ekran kartı rx 580 en kral işlemciyide alsanız sonuç aynı olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Dün yaptığım denemede birkaç overclock rehberi bakarak 1.27V civarı verip 4 Ghz görebiliyorum.
    Prime95 Small FFT ile 30 dk testte sıkıntıda vermiyor. 1.27v benim gözüme çok gözüktüğü için daha zorlamak istemedim. Sayın The losthocam.
    Millet 1.35V veriyor. Çok yüksek gözüküyor gözüme. Sanırım ramlerim stabil olmadığından Cpu etkileniyordu 3000Mhz civarına çekince daha stabil sonuçlar alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Her bellek overclock olmaz piyasa da satılan standart cl 16 corsair gskill ve benzeri bellekleri o.c yapmayın +200 mhz için stabilite sorunları yaşamanızı istemem 1.27v oldukça düşük bir değerdir içiniz rahat olsun bu işlemciler 12nm işlemciler 7nm ler kadar hassas değil güçlü soğutma ile 1.400v kullanılsa dahi sorun çıkarmaz 1.360v ile 4.1 de stabiliz üstü için fazla voltaj istiyor performans etkisi yaratmadığı için ellemiyorum +100 bench skoru için gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.