Şimdi Ara

quartz özelliği nedir tam olarak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
38.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sanırım zamanı doğru ölçmesiyle iligili.
    anlatabilecek olan var mı tam olarak ne olduğunu?

• Quartz saait içindeki taşın ismi.Taşın özelliği akımı sn de 1 kere iletmesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Quartz saait içindeki taşın ismi.Taşın özelliği akımı sn de 1 kere iletmesi.

bende bilmiyodum valla. bilgi için saol.
  • Kuvars, oldukça saf sitis (SiO2) kristallerine verilen ad.

Özgül ağırlığı 2,65 g/cm³, sertliği 7 olan kuvarsa doğada çok rastlanır. Heksagonal sistemde kristalleşen kuvars, doğada kristal ya da amorf (biçimsiz) halde bulunabilir. İçindeki yabancı maddelerin cins ve miktarına göre, saydam, renkli, ya da yarı saydam durumdadır.

Kumlarda bolca bulunan kuvarsın saf olmayanları içinde demir vardır. Beyaz kum olarak bilinen oldukça saf kuvarslar camcılıkta kullanılır. Kuvars kristali mor-ötesi ve kızılaltı ışınımlara saydamdır; bu bakımdan morötesi lambaların hazırlanmasında kullanılır. Piezo elektrik olay göstermesi J. ve P. Curie tarafından ortaya kondu. Bu özelliğinden dolayı elektronik sanayiinde osilatör olarak kullanılır. Ergitilen kuvarstan, ısınınca genleşme oranı çok düşük olan bir cam elde edilir. Ani sıcaklık değişikliklerinden etkilenmesi istenmeyen malzemelerin yapımında kuvarstan yararlanılır.

Kuvarz piezoelektrik bir taştır. Üzerine uygulanan belli bir basınçta(sıkıştırma) bir voltaj üretir, bu özelliği sayesinde aynı zamanda quartz saatlerde de kullanılır. George Washington Pierce kuvars salıngacını dizayn edip patentini aldı(1923). 1927'de Warren Marrison ilk kuvars salıngaçlı saati icat etti.

• quartz elektrik verildiğinde saniyede 14.314 kere titrer bu da saatlerin mümkün olduğu kadar şaşmadan çalışmasını sağlar
  • Aynı zamanda eski model buşonlu sigortaların içinde bulunur. Ve elektrikli ısıtıcıların içinde.
  • Ulan google quartz yazdım direkt Dh cıktı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirmete

Ulan google quartz yazdım direkt Dh cıktı..

aynen valla:)
    beyler sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebede

quote:

aynen valla:)
    beyler sağolun

aynen :))
  • walla bravo teşekkürler...
  • quote:

ben de şimdi bunu aradım burası çıktı millette görsün ne demek olduğunu b uyrun beyler
  • DH varken kim takar Vikipedi yi dedim geldim şimdi çıkıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arghhh

quartz elektrik verildiğinde saniyede 14.314 kere titrer bu da saatlerin mümkün olduğu kadar şaşmadan çalışmasını sağlar

lakin yine de şaşarak çalışır, quartz saatler yılda bir-iki saniyelik bir hata payına sahiptir, ya ileri - ya geri gider, bu sebepten dolayı pek güvenilir değildir, hassas zaman ölçümü isteyen işlemlerde kullanılmaz (mesela; uzay çalışmaları) kollarımızı, duvarlarımızı süsler. hassas isler icin atom saatleri kullanılır, onların hata payı 3 milyon yılda 1 saniye civarındadır bu yüzden daha güvenilirlerdir.
  • Dh ye bak gözlerim yaşardı, herkes yardım ediyor. Camiriyu yazan yok

• DH candır
  • pukanie kullanıcısına yanıt
    Hayret kimse trollememis diyordum meğer eski konuymus

• http://ilginctir.com/2016/03/18/saatlerdeki-quartz-ifadesi-nedir/ şurada konu ile ilgili bilgiler mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: TeKNoYDN

quote:

ben de şimdi bunu aradım burası çıktı millette görsün ne demek olduğunu b uyrun beyler

Yine buradayım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.