Şimdi Ara

Quadro Fx 3400 Oyunlarda Nasıl Bir Ekran Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.A Arkadaşlar Bu Ekran Kartını ikinci el olarak aldım fiyatı 300 Lira Sizce Uygunmu Kart sıfır Ayarında normalde çizim kartı ama oyunlarda nasıldır açıkçası pek bilgim yoktur.Sizlerden Konuyla ilgili bilgi Almak istiyorum Render da başarılı olduğunu biliyorum ama
    oyunlarda açıkçası emin değilim işletim sistemi olarak Windows7 32 bit kurulu craysis2 yi kurdum 1024X768 Pixelde Rahat oynatıyor ama pixel i yukselttiğim zaman oyun donma yapıyor kart hakkında sizlerinde görüşklerinizi almak istiyorum Bu arada kartı asıl alış amacım tasarım için ama olurda oyunlarda oynamak istersem neler ile karşılaşabilirim kısacası Quadro ekran kartlarının oyunlardaki Fonksiyonu Nedir Sizce Kart Hakkındaki bilgiler Aşşağıda Mevcuttur.

http://www.nvidia.com/object/IO_24673.html
    Profesyonel Kullanıcılar Quadro Ekran Kartı Kullanır !
    Profesyonel kullanıcıların bildiği gibi oyunlar için tasarlanmış standart grafik kartları ile profesyonel uygulamalarda maksimum verimli çalışmak mümkün değildir. Profesyonel iş istasyonları bu işlere özel sürücü ve firmware'e sahip profesyonel ekran kartları ile kurulur. Siz de diğer bileşenleri için yüksek paralar harcadığınız sisteminizin AutoCAD, 3D Studio Max gibi uygulamalarda düşük performans göstermesini istemiyorsanız çalışma alanınıza yönelik bir nVIDIA Quadro serisi grafik kartı alarak profesyonel yazılımların getirdiği tüm özellikleri yüksek performans ile kullanın.

AutoCAD'de Gerçek 3D Modelleme İçin PNY Quadro FX Ailesi!
    AutoCAD'in yeni 2010 versiyonunda 3D modelleme için listelenen sistem gereksinimleri arasında "Microsoft Direct3D destekli iş istasyonu sınıfı grafik kartı" da istenmektedir. Burada açıkça görülüyor ki, AutoCAD 3 boyutlu tasarım çalışmalarıyla uğraşan kullanıcıların standart grafik kartları yerine sistemlerinde "Profesyonel sınıf" Quadro FX çözümlerini tercih etmeleri gerekmektedir.

Autodesk 3D StudioMax: Özel Sürücüler İle Daha Verimli Çalışma
    NVIDIA ve AutoDesk'in ortak çalışması ile geliştirilen "MAXtreme" sürücüsü sayesinde, 3ds Max yazılımında Quadro ekran kartları ile daha yüksek performans alınmakta ve gerçek zamanlı işlemlerde standart grafik kartları ile kullanılamayan pek çok gelişmiş özellik kullanılabilmektedir. 3D Studio MAX ile yaptığınız tasarım çalışmalarınızda nVIDIA Quadro'nun yüksek kapasitesinden yararlanarak, iş akışınıza yüksek kaliteli ve kompleks 3D modeller ekleyebilirsiniz. Profesyonel Quadro çözümleri ile OpenGL destekli uygulamalarda hem daha oturmuş sürücü ve firmware desteği ile daha uyumlu bir çalışma hem de standart DirectX destekli kartlara göre çok daha yüksek performans elde edebilirsiniz.
    Quadro ile Uyumlu Autodesk Yazılımları: AutoCAD, AutoCAD Vertical Solutions, 3ds Max, Alias Studio, Combustion, Flame, Inferno, Inventor, Lustre, Maya, MotionBuilder, Mudbox, Revit, Showcase, Smoke, Toxik, Viz

Adobe Creative Suite 4:Şimdi nVIDIA GPU Hızlandırma Destekli!
    Photoshop CS4 : nVIDIA Quadro ekran kartları ile görüntü çevirme, yakınlaştırma, kaydırma gibi görünüm değişimlerini çok hızlı ve pürüzsüz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Adobe Photoshop CS4, Quadro ile 2 boyutlu ve 3 boyutlu kompozitleme imkanı sunar ve yüksek-kaliteli antialiasing yeteneğiyle (32x'e kadar) yazı ve resimlerdeki kırılmaları giderir.
    After Effects CS4: Quadro ile alan derinliği, iki yönlü bulanıklık etkisi, su akışı veya bayrak dalgalanması gibi düzensiz ses ve çizgi film efektlerini nVidia'nın CUDA teknolojisinin desteği ile çok daha hızlı şekilde gerçekleştirilebilir.
    Adobe Premiere Pro CS4: nVIDIA Quadro ekran kartları ile Premiere Pro CS4'te hareket, opasite, renk ve görüntü distorsiyonu gibi yüksek kaliteli efektlerin uygulanmasında GPU hızlandırma özelliği ile maksimum performans alabilirsiniz.

Bilgisayar Destekli Tasarım / Üretim (CAD / CAM / CAE) :
    AutoCAD, Solid Edge, SolidWorks CATIA, Inventor, Pro / ENGINEER ...
    Üç Boyutlu Animasyon (DCC) / Video Düzenleme :
    3ds Max, Adobe After Effects / Premiere Pro, Houdini, Illustrator, Lightwave, Maya,

Teknik özellikler
    General
    Device Type: Graphics adapter
    Enclosure Type: Plug-in card
    Interface Type: PCI Express x16
    Processor / Memory
    Graphics Processor / Vendor: NVIDIA Quadro FX 3400
    RAMDAC Clock Speed: 400 MHz
    Video Memory Installed: 256 MB
    Technology: GDDR3 SDRAM 256-bit
    Memory Clock Speed: 900 MHz

Video Output
    Max Resolution (external): 3840 x 2400
    Supported Display Graphics: QXGA (2048x1536), 1920x1200, 3840x2400
    API Supported: DirectX 9.0, OpenGL 1.5, OpenGL 2.0
    Max Monitors Supported: 2
    Digital Video Standard: Digital Visual Interface (DVI)

Expansion / Connectivity
    Interfaces: 2 x DVI-I - 29 pin combined DVI
    Compatible Slots: 1 x PCI Express x16
    Profesyonel Sertifikalar
    MCAD [Mekanik CAD]:
    PTC® Pro/Engineer(TM)
    SDRC I-DEAS® Master Series
    UGS® Solid Edge(TM)
    Dassault CATIA®
    Solidworks®
    Autodesk AutoCAD
    DCC [Digital Content Creation]:

Alias|Wavefront(TM) Maya
    SOFTIMAGE®|XSI
    Discreet 3ds max(TM)
    Newtek Lightwave 3D(TM)

Bu Arada Arkadaşlar Bu kartın Aynısından Bir Tane Daha Alıp Köprüleme yaparsam kazancım ne olur köprü için ne yapmam gerekiyor Anakartım Gigabyte X48-DQ6 bazı anakartlarda
    köprü olayı istemiyormuş anakarta takar takmaz tanıyor diye bir şey duydum doğrumudur acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncayeren -- 1 Ekim 2009; 0:20:42 >

• Arkadaşım bu elindeki kart oyunlardada iyidir yani çalıştırır görsel olarakta oyunlarda fena değildir. Ancak bir çizim kartından çok şey bekleme. Crysıs in bazı özellikleri açıkken oynayabilirsin. oyunlarda ir oyun kartı kadar performans alamassın tabiki. Ama oyun yönünden iyi bir karttır. tasarım kartı olmasına rağmen. Bende catia programını kullanıyorum. Ekran kartım ati 4890, yeni aldım ancak inanki çizim programlarında seninki kadar hızlı değil. Ama oyunları ağlatıyor
  • Hocam Catia Kullnıyorsan Tanışmak isterim seninle bende uzun zamandır catia v5 kullanıyorum hatta istersen aldığım bi render koymak isterim birde kartın fiyatı hakkında ne düşünüyorsun bu arada msn:erentuncay@gmail.com görüşmek istersen beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncayeren -- 1 Ekim 2009; 2:09:10 >

• Kartın fiyatı güzel. Uygun almışsın. Bende 2 ay önce catia kursuna başlamıştım. Şu an baya ilerledik. katı modelleme ve yüzey modellemeyi konu olarak bitirdik. şimdi montaja geçtik oda bitmek üzere. bu hafta sonuda Cam bitirecekmişiz. Kurs benim için çok güzel geçti. Ama şu bir gerçekki araç çizmek gerçekten çok zor. Aslında yapılabiliyor ancak iyi bir tasarımcı gözü gerekiyor.
  • Şu an nette baya sorun var sanırım. Açailirsem Msn yi ekleceğim sizi. Bu arada ben Ankarada oturuyorum
  • driver'ları tamamen farklı oluyor, kart güçlü bir şey olsa da oyunlarda iyi bir sonuç beklememek lazım.
  • Arkadaşım tabiki pek bir şey beklememek gerekir ancak. Oyunları sorunsuz çalıştırır. tabi bir bölümünü. Zaten bu kartlarla yüksek çözünürlüklerde oyun oynanmıyor. Ancak tasarım kartı olmasına rağmen oyunlardada fena değildir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla Bir şey söyleyimi Quadro Ekran Kartları Oyunlarda Beş Para Etmez Sınıfta Kaldı crysis2 800X600 de oynatıyor işletim sistemi win7 birde xpkurup denicem bakalım amcan o zaman ne yapıcak merak ediyorum doğrusu
  • Hocam haksızlık etmeyin sınıfta kaldı diye. Kartın uzmanlık alanı oyun değil herşeyden önce.

Düşünün ki Siz yük taşımak için BMC Pro800 almışsınız, ama ralli yapmaya çalışınca performansını beğenmiyorsunuz.

Bu durumun farkında olduğunuzu biliyorum, lakin yinede üzülmeyesiniz diye açıklamak istedim. Ayrıca 2. bir quadro alıp ta beraber kullanmayı da düşünmeyin, oyun performansı değişmeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Hocam haksızlık etmeyin sınıfta kaldı diye. Kartın uzmanlık alanı oyun değil herşeyden önce.

Düşünün ki Siz yük taşımak için BMC Pro800 almışsınız, ama ralli yapmaya çalışınca performansını beğenmiyorsunuz.

Bu durumun farkında olduğunuzu biliyorum, lakin yinede üzülmeyesiniz diye açıklamak istedim. Ayrıca 2. bir quadro alıp ta beraber kullanmayı da düşünmeyin, oyun performansı değişmeyecektir.

evet yorum cok doru bu kartla oyunlarda performans bekleme ancak cizimler gerçektende güzeldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Hocam haksızlık etmeyin sınıfta kaldı diye. Kartın uzmanlık alanı oyun değil herşeyden önce.

evet yorum cok doru bu kartla oyunlarda performans bekleme ancak cizimler gerçektende güzeldir
  • araba güzelmiş render alasım geldi
  • S.A Arkadaşlar Ben Kartı Grafik için aldım oyunlar için değil ama bi arkadaş oyunu sordu onun için yazdım benim yorumum oyunlar içinde ama tasarım da gerçekten harika
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncayeren

Windows7 32 bit kurulu ...

Bu kartı windows 7 de sorunsuz kullanabildiniz mi ?

Windows XP işletim sisteminde Pro/E Wildfire 5'te akıcı performans alırken şu an windows 7 de PTC Creo 1.0 Parametric versiyonunda inanılmaz yavaş çalışıyor. Grafik ekranında herhangi bir mouse hareketinde, Görev yöneticisinde Creo ile ilgili "process" lere baktığımda "xtop.exe" ve "creoagent.exe" işlemci kullanımını sürekli %100 de tutmakta. Nvidia'nın sözde windows 7 uyumlu sürücüsünü indirdim sorun düzelmedi. Konuyla alakalı fazla birşey bulamadım ancak bir forum sitesinde bu kartların windows 7 uyumlu olmadığını yazmışlar. Nitekim sürücü seçerken açıkça windows 7 uyumlu olduğu belirtilmesine rağmen nvidia'nın "Windows 7 uyumlu grafik kartları listesi"nde yer almıyor. Kullanmakta olduğum iş istasyonu biraz eski ama iyiye yakın bir performans vermesi gerektiğine inanıyorum.

Donanım özellikleri :
    -IBM IntelliStation Z Pro
    -3 Gb Ram
    -intel Xeon 3.4 Ghz işlemci
    -Nvidia Quaddro FX 3400/4400 grafik kartı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.