Forumda biraz araştırma ile onlarca aynı konu açıldığını görebilirsiniz
Biri Benim Sistemime Laf Mi Atti Ne
bunu duyduguma sevındım o zaman sımdı 2 cekırdek alıp oyunlar ıcın gelecekte 4cekırdeklılerın fıyatı dusunce ıslemcıyı deıstırerek yıne az cok gelecege yatırım yapmıs olmaz mıyız
quote:
Orjinalden alıntı: CoOLMuSTi
quote:
Orjinalden alıntı: machiavelli
arkadaslar cok komık bı soru olucak ama sormalıyım 2 ve 4 cekırdeklı cpu'Lar aynı anakartta kullanılabılıryor mu
Evet...
quote:
Orjinalden alıntı: valenciaendoor
quote:
Orjinalden alıntı: BaronMorte
ya ben sana vermişim cevabı 2 üstte hala anlatıyosun...seneye senn dediğin işlemci bi halta yaramaz arkadasım...Q6600 alacaksan 2çekirdek daha iyi...Q6600 bugün de 1nci sırada gelmez yarın hiç gelmez en azından E8+ bugün yükseklerde...konuyu değiştirmeye gerek yok...Q6600 kullanıyosun diye Q6600 süper anlamına gelmez biraz objektif bak konuya hala söylüyorum oyun oynucaksan msn takılcaksan mewzu ewde kullanmak işle alakalı olmamaksa E8+ yok arkadas ben program da takılırım diyosan yine bile almam Q6600 giderim daha yüksek bi serisini alırım Quadların bugün war yarın yok Q6600
3 sene önce çift çekirdekli x2 3800+ alanlar şu an işlemcilerini kullanabiliyorlar mı?evet.peki 3 sene önce tek çekirdekli 3800+ alanlar şimdi sistemlerini rahat kullanabiliyorlar mı?tabi ki hayır. sen farazi konuşuyorsun. tahminde bulunuyorsun ama bu tahminleri destekleyecek kanıtın yok. bak ben sana söylüyorum 3 sene önce nasıl çift çekirdekli alan şu an rahatsa(tek çekirdekliye göre) şu an 4 çekirdekli alan 2 sene sonra çift çekirdekliye oranla daha rahat olacak.bak ben bunu salt senin gibi dayanaksız iddia etmiyorum. tarihten kanıt ortaya koyuyorum. yoksa herkes bir fikir belirtir ama önemli olan dayanak sunmak.
sacma olmus cidden tek cekirdekliden cift cekirdege gecmekle 2den 4e gecmek arasında aynı oranda fark yok ,tabi oyunlardan bahsediyorum su an..
bu işin bir sonu yok sanırım bende ikilimde kaldım şimdi, e4400 işlemcimi değiştirmektende vazgeçtim bekleyelim biraz daha.
quote:
bunu duyduguma sevındım o zaman sımdı 2 cekırdek alıp oyunlar ıcın gelecekte 4cekırdeklılerın fıyatı dusunce ıslemcıyı deıstırerek yıne az cok gelecege yatırım yapmıs olmaz mıyız
quote:
Orjinalden alıntı: CoOLMuSTi
quote:
arkadaslar cok komık bı soru olucak ama sormalıyım 2 ve 4 cekırdeklı cpu'Lar aynı anakartta kullanılabılıryor mu
Evet...
Hayır bunu duyduğuna sevinme bence. bu sana daha çok karmaşa yaratacaktır.
Bizim yanılmamızdaki en çok problem yaşadığımız noktalardan bir tanesi de bu. Geleceğe yatırım yapmak gibi bir düşünce...
P4 2.8 HT ve üzerinde MSI ın NX6800GT ekran kartı olan bir sistemim vardı. Symantec ten alınmış sanırım 2003 senesi idi, bir antivirüs kutusunun üzerinde uzay kasa olarak çalıştırıyordum. Hatta açma içlemini ya çay kaşığı yada tornavide ile yapıyordum.
İşletim sistemi çöktü çökecek gibiydi. Makinemi değiştirmeye karar verdim. Bunun için makineyi yoparlamaya karar verdim. Bir güzel temizledim ve Asus Vento Serisi bir kasanın içerisine güzelce koydum. Tagan 480 watt psu vardı sistemde o hariç tüm sistemi 17" crt monitör ile 600 YTL ye geçen sene Eylül Ayı gibi sattım. ( iyi ki satmışım diyecekseiniz ama durun )
Daha sonra Gigabyte anakart E6750 4 gb ram 400gb sata2 hdd bir sistem aldım. Oyun pek oynamaya vaktim olmadığı için onboard anakart ile başladım. sanırım ekran kartı hariç sıfır makine o zaman kdv dahil 1600 YTL ye geldi.
Devamında, yine onboard bir anakart ile anakartımı değiştirdim bir hayli üst sınıf bir anakart ile yine Gigabyte ın. Daha sonra işlemciyi değiştirdim ve birde 4870 ekran kartı aldım.
Tagan psu yu bir arkadaşıma kullanması için vermiştim ama yine asus un üzerindeki 350 watt psu yetmedi. Ve Silverstone 750 watt power aldım. Tagan psu nun üzerine de arkadaşım sanırım yattı hala vermiyor. Verecek gibi de gözükmüyor [ helal olsun ona 10 tane psu ]
Şimdi aldığım işlemciyi soğutmada problem yapşıyorum, yine anakart işlemciye oranla zayıf kalıyor. Şu anda sistem için,
CPU Soğutucu, Ekran kartı soğutucu, iyi bir anakart, almam lazım ki işlemciden tam performans alayım. Baktım hesapladım aldığımız parayı pc üreticilerine vereceğiz. Bunların bir çoğunu almaktan vaz geçtim.
Ta ki, 32 nm işlemciler çıkıp piyasada yaygınlaşıncaya kadar hiç bir parçamı değiştirmeyeceğim. Evde toplamda 2 tane çalışan masa üzeri, 2 tane notebook oldu. İş yerinde kullandığım notebook ve eee pc yi de sayarsak zaman zaman 6 pc oluyor evde. [ internet cafe diye dalga geçenler oluyor. ]
Günümüzde en mantıklısı, artık UPGRADE yapmamak. Ya sistemin suyunu çıkarıncaya kadar kullanmak, yada bileşenleri eğer uygun fiyatları ile satabiliyorsan toptan satıp toptan kasayı yenilemek. Yok işlemci alayım, ya yetmedi anakartı değiştireyim, DDR3 çıktı yok bilmem ne oldu ile olmuyor cidden. Bir parça alıyorsun bir süre sonra bakıyorsun biraz daha iyisi çıkmış.
@bur@ku nun dediği gibi bu işin sonu yok
arkadasım naptın sen valla dagıldım okuduktan sonra yazdıklarını zaten benım aklımda ps3 vardı ama o oyun zımbırtılarına alısamadım ve fps oynayan bırı olarak ımkansız benım ps3 almam..benım gelecege yatırımdan bahsettıgım 3 veya max. 4 yıl ram+e.kartı takvıyesıyle gunun fps oyunları oynamak
quote:
Orjinalden alıntı: fod
quote:
Orjinalden alıntı: valenciaendoor
quote:
Orjinalden alıntı: BaronMorte
ya ben sana vermişim cevabı 2 üstte hala anlatıyosun...seneye senn dediğin işlemci bi halta yaramaz arkadasım...Q6600 alacaksan 2çekirdek daha iyi...Q6600 bugün de 1nci sırada gelmez yarın hiç gelmez en azından E8+ bugün yükseklerde...konuyu değiştirmeye gerek yok...Q6600 kullanıyosun diye Q6600 süper anlamına gelmez biraz objektif bak konuya hala söylüyorum oyun oynucaksan msn takılcaksan mewzu ewde kullanmak işle alakalı olmamaksa E8+ yok arkadas ben program da takılırım diyosan yine bile almam Q6600 giderim daha yüksek bi serisini alırım Quadların bugün war yarın yok Q6600
3 sene önce çift çekirdekli x2 3800+ alanlar şu an işlemcilerini kullanabiliyorlar mı?evet.peki 3 sene önce tek çekirdekli 3800+ alanlar şimdi sistemlerini rahat kullanabiliyorlar mı?tabi ki hayır. sen farazi konuşuyorsun. tahminde bulunuyorsun ama bu tahminleri destekleyecek kanıtın yok. bak ben sana söylüyorum 3 sene önce nasıl çift çekirdekli alan şu an rahatsa(tek çekirdekliye göre) şu an 4 çekirdekli alan 2 sene sonra çift çekirdekliye oranla daha rahat olacak.bak ben bunu salt senin gibi dayanaksız iddia etmiyorum. tarihten kanıt ortaya koyuyorum. yoksa herkes bir fikir belirtir ama önemli olan dayanak sunmak.
sacma olmus cidden tek cekirdekliden cift cekirdege gecmekle 2den 4e gecmek arasında aynı oranda fark yok ,tabi oyunlardan bahsediyorum su an..
şu an zaten fark yok.şu an fark olsa zaten bunu tartışıyor olmazdık değil mi?herkes 4 çekirdekli alırdı. zaten çift çekirdekliler ilk çıktığında mevcut işletim sistemlerinde de, oyunlarda da tek çekirdekliden çift çekirdekliye geçtiğinde bir fark olmuyordu.ama şuan fark var. dolayısıyla 2 sene sonra da 2 çekirdekliyle 4 çekirdekli arasında da fark olacak.
bu konu benide delirtti q6600 mü yoksa 8400 mü diye bende çok düşündüm ama en sonunda kararımı verdim.
ikisinide almıyorum beklemek daha mantıklı
niyemi elimdeki sisteme 2160@3400mhz 1,45v stok soğutma ile şimdilik yeterli.ileride vga yı değiştirirsem o zaman işlemciyi de değiştiririm
Siz çok çok daha iyi sistemleri yetersiz bulup upgrade düşünüyorsunuz. Ben 1.6ghz cpu'lu, 1gb ram'li bi dizüstü kullanıyorum. Onlarca fps, şahane mmorg'ler gözümün önünden kayıp gidiyor, hiçbirini oynayamadım. Şimdi Diablo3 geliyor ve ben hala kendimi ikna edemedim yeni bi pc toplama hususnda. Oyun dışında her işini gören bi alete sahipken sadece oyun için 1000 ytl verilir mi yahu? İstiyorum vermek ama saçma geliyor ikna olmuyorum. bi tüyo verin nasıl karar veriyorsunuz yeni sisteme?
[ha konunun dışna çıktım ama nerden geldim, ben de cpu'lara baknıyorum, alırsam q6600 alırım]
quote:
Orjinalden alıntı: geldiler
Siz çok çok daha iyi sistemleri yetersiz bulup upgrade düşünüyorsunuz. Ben 1.6ghz cpu'lu, 1gb ram'li bi dizüstü kullanıyorum. Onlarca fps, şahane mmorg'ler gözümün önünden kayıp gidiyor, hiçbirini oynayamadım. Şimdi Diablo3 geliyor ve ben hala kendimi ikna edemedim yeni bi pc toplama hususnda. Oyun dışında her işini gören bi alete sahipken sadece oyun için 1000 ytl verilir mi yahu? İstiyorum vermek ama saçma geliyor ikna olmuyorum. bi tüyo verin nasıl karar veriyorsunuz yeni sisteme?
[ha konunun dışna çıktım ama nerden geldim, ben de cpu'lara baknıyorum, alırsam q6600 alırım]
Aslında benimkisi bir nevi gereklilik, tabi bu kadar sağlam bir sistem yapmak gerekli değil.
Photoshop, dreamweaver ve buna benzer birçok uygulamayı zaten bir anda kullanıyorum. Yani ben zaten bu işi bir meslek olarak yaptığım için bu kadar paralar verdiğimi söyleyebilirim. Tabi yukarıda yazdığım gibi bazı hatalı seçimlerim olmadı değil. Meslek olarak edinmemiş olsam bile sanırım bu denli olmasa da yine de ciddi sistemler alırdım doğrusu.
Bilgisayar alırken dikkat edilebilecek en önemli noktalar tabiki ne iş yapacağınızdır. Ve ne iş yaparken ne kadar performans alacağınızdır.