Şimdi Ara

Quadcopter Drone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selam,
    Elimde 4 adet cin den aldığım bl heli 30 amper esc var ve 4 adet 920 kv brussless motor var emaxın cakması büyük ihtimalle pil secimi yapmak istiyorum ama motorların max kac amper akım çekeceğini bilmiyorum ve bu motorlara uygun 3s 11.1v lipo pil almak istiyorum ama kaç C lik pil uygun olur onu sormak istemiştim ve uygun fiyatlı bulabileceğim site var mıdır teşekkürler. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim hepinize iyi günler.



  • Motorların kaç amper çektiğini bilmeden net bir şey söylemek doğru değil. Bence motorların datasheetine ulaşmaya çalışın çünkü pil seçimi için aynı zamanda thrust değerine de ihtiyacınız olacak. Yine de en kaba şekliyle söylemem gerekirse motorların 10 15 amper arası bir değeri olduğunu varsayarsak 60 amper sürekli verebilen bir pile ihtiyacınız olduğunu gösterir bunun içinde öncelikle mAh değeri olarak ne seçeceğinize karar vermeniz gerekiyor ki bu noktada sistemin toplam ağırlığı ile birlikte motorların thrust değerini karşılaştırmanız gerekli. Ben yine ortalama bir mAh değeri ile devam edeyim 3300mAh bir pile karar verdiğinizi düşünürsek sizin sisteminize gereken C değerini 30C olarak kabul edebiliriz. Normalde 20C bile karşılıyor gibi dursada 30C alırsanız daha rahat edersiniz. Umarım yardımcı olmuştur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izzet141

    Motorların kaç amper çektiğini bilmeden net bir şey söylemek doğru değil. Bence motorların datasheetine ulaşmaya çalışın çünkü pil seçimi için aynı zamanda thrust değerine de ihtiyacınız olacak. Yine de en kaba şekliyle söylemem gerekirse motorların 10 15 amper arası bir değeri olduğunu varsayarsak 60 amper sürekli verebilen bir pile ihtiyacınız olduğunu gösterir bunun içinde öncelikle mAh değeri olarak ne seçeceğinize karar vermeniz gerekiyor ki bu noktada sistemin toplam ağırlığı ile birlikte motorların thrust değerini karşılaştırmanız gerekli. Ben yine ortalama bir mAh değeri ile devam edeyim 3300mAh bir pile karar verdiğinizi düşünürsek sizin sisteminize gereken C değerini 30C olarak kabul edebiliriz. Normalde 20C bile karşılıyor gibi dursada 30C alırsanız daha rahat edersiniz. Umarım yardımcı olmuştur.

    hocam çok teşekkür ederim dün aksam satın aldım ürünleri 2800 mah 30C 11.1v aldım umarım problem yaşamam.




  • Hayırlı olsun umarım her şey yolunda gider
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.