Şimdi Ara

QS Sıralamaları- Mühendislik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Top 5 üniversite için mühendislik, elektrik elektronik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği için sıralamalarını paylaşacağım, diğeleri listede yok zaten. Dikkatimi çeken Türkiye'deki taban puanlara zıt bir durum söz konusu. ODTÜ ve İTÜ en üstte, Koç en altta, Boğaziçi-Bilkent onların arasında. Bu sıralamalar neye göre yapılıyor, sizce ne kadar dikkate alınmalıdır?
    Mühendislik
    Elektrik-Elektronik
    Bilgisayar

• Hocam silikon vadisinde olan biriside ben odtü'nün tanınırlığının bu kadar olacağını hiç tahmin etmemiştim demişti youtube kanalının birinde. odtü gıraldır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam taban puana bakmak bana biraz saçma geliyor sonuçta üniversitelerin aldığı öğrenci sayıları aynı değil ki odtü en fazla alan üniversite neredeyse bu saydıklarından (Bilkent ve koç için tam bursludan bahsediyorum.).Kaldı ki üniversitelerin şehirleri de aynı değil . İstanbul ve Ankara arasında en basitinden nüfus farkı var ve İstanbulda yaşayan biri Ankaraya gitmek istemiyor genellikle . Tüm bu nları göz önüne almak lazım düşünürken ve bence mhendislik açısından bakacak olursak bu üniversitelerin eğitim açısından büyük farkları yok olay kişide biter ve de bence kalabalık bir yerde okumak daha avantajlı çünkü rekabet artacak veya o sektörde kendi üniversitenizden daha fazla insan tanıyacaksınız . Tabi bu durum sizin eğitim almanızı zorlaştırmıyorsa kalabalıklık açısından.
    odtü istatistik
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.