Şimdi Ara

*QOSMIO X305 TR'de ilk(Satışa sunuluş 25.07.08-Alış 01.08.08)Resim eklendi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
19.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Nephertiti

Merhaba
    Bugun 2 adet Qosmio x305-q701 aldık. Oncelikle tipi çok hosumuza gitti. Ekran ve kasa oldukca kaliteli.
    Daha performans olarak test etme imkanımız olmadı ancak sistem olarak cok iyi gozukuyor.
    Su ana kadar gordugum tek eksiklik touch pad in kilidinin olmaması ve cok el altında kalması. HP de kilit olmasına alısmıstık.
    Performansını test edince onuda yazıcagım...
    Bence performans ve oyun icin dizustu almayı dusunenler bu bilgisayarida incelesinler...

edit:simdi bulduk fn+f9 touch pad i kapatıyormus tam anlamıyla eksiksiz bir makine:)

hayırlı olsun.Nerden aldınız cihazları acaba? Yurtdışımı yoksa İB den mi?

iPad Air 2 64GB Silver
  • quote:

Orjinalden alıntı: RaiKo

arkadaşlar uzun süren araştırmalarım sonucunda ekonomik krizle beraber limitimin 4 milyardan 3 milyara düşmesiyle TOSHIBA QOSMIO X305-Q701 almaya karar verdim bu ürüne sahip arkadaşlara sorum olacak

1.bu notebook centrino 2 kullanıyor mu?
    2.işlemcisinin 2.0 olması performans olarak sorun yaratıyor mu?
    3.bir oyun manyağı olarak bu laptop beni tatmin eder mi yada başka laptop öneriniz var mı?

son olarak mühendislik okuyorum bu laptop ile bir sorunla karşılaşmam herhalde?

pc nin özellikleri. Dead Space CoDWaW - Shortcut. Silent Hill Homecoming. gothic. suanda oynadıklarım. crysis, brathers arms vb.. hic takılma veya yavaslama yok. high performance oynuyacaksın.

*QOSMIO X305 TR'de ilk(Satışa sunuluş 25.07.08-Alış 01.08.08)Resim eklendi

• YANİ x305-Q701, F50-10G den daha performanslı??

quote:

YANİ x305-Q701, F50-10G den daha performanslı??

quote:

X305 kullanıcıları nerdesiniz?

quote:

size çok acil bir sorum olacak fransa den notbook getirticem ve bu gün 24,00 a kadar ilk tercihleri göndermem lazım bana uygun fiyatlı fransa den alabileceğim makina tavsiye edermisiniz limitim 1000euro (+-)100 euro da oynar.. yardımcı olursanız çok sevinirim çünki bu işlerden fazla anlamıyorum.. bir diğer sorum da fransa nın kendi notbook markası var mı ?
    ben bi model buldum toshibanın bu makina için ne dersiniz?
    http://fr.computers.toshiba-europe.com/innovation/product/Qosmio-G50-119/1056358/toshibaShop/false/

• hımm o zaman x305 bizim gibi oyuncular için herhalde bana oyunun yanında programlarıda hızlı açarsa aradığım laptop bu oluyor :) son olarak kernell kardeş bu laptop ile edindiğin tecrübeleri özetlermisin??
    quote:

Orjinalden alıntı: kernell

Tabiki daha performansli.x305 de ddr3 var,oyun icin uretilmis,1tane fazla fani var,sogutma blogu daha buyuk.oyunlardaki benchmark puanlari daha yuksek aylar oncesi de yazmustum bunlari

quote:

quote:

• yok mu bu cihazı başka kullanan? kernell kardeş cevaplamamış.yarın sabah gidicem dükkana acil yorumlarınızı bekliorum
    quote:

hımm o zaman x305 bizim gibi oyuncular için herhalde bana oyunun yanında programlarıda hızlı açarsa aradığım laptop bu oluyor :) son olarak kernell kardeş bu laptop ile edindiğin tecrübeleri özetlermisin??
    quote:

Orjinalden alıntı: kernell

Tabiki daha performansli.x305 de ddr3 var,oyun icin uretilmis,1tane fazla fani var,sogutma blogu daha buyuk.oyunlardaki benchmark puanlari daha yuksek aylar oncesi de yazmustum bunlari

quote:

quote:

• daha nasıl cevap vermemizi bekliyorsun anlamadım forumu bastan okuduysan pc nin nasıl oldugunu anlamıs olman lazım.

Orjinalden alıntı: rockype

daha nasıl cevap vermemizi bekliyorsun anlamadım forumu bastan okuduysan pc nin nasıl oldugunu anlamıs olman lazım.
  • selam arkadaslar uzun zamandır kimseler hic bişe yazmamıs. yoksa Q305 rafamı kalktı. ii bari ben yazım. Forumda ve bir cok yerde okudum kimi format zararlı kimi zararsız demiş. vista acılıs sureniz ne kadar. acılısta dvd surekli okuyor ama bios tan da ilk hdd sectim. bu okuma visata yazısı cıkıncaya kadar da devam ediyor yaklasık 7-8 defa okuyor. buneden olabilir.
    realplayer bir sorun var ama cozemiyorum. program ekle kaldırda yapamıyorum. yapmak istediğmde resimdeki hatayı veriyor.

realplayer calıstırmak istediğm de de bunu hatayı veriryor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockype -- 30 Aralık 2008; 19:28:10 >

• Real player hatasını hallettim. bi alt surumunu yukleyince sorun halllordu. eskisini kaldırıp yenisini yukleye bildim.
  • Merhaba. Topici unutmuşum kusura bakmayın..Biraz geç oldu ama, x305leri IB den aldık. Şu ana kadar hiçbir problem çıkarmadı. Memnun olmadıgım bir tarafı,eksiği yok..Sadece işlemcisi daha yüksek olsaymış diyorum.Ekran kartı ve ram konfigürasyonu olarak piyasada henüz daha iyisini görmedim.(Monster hariç) Şu ana kadar yalnızca (şaşırdım) Tomb Raider Legend'i Next Generation Açıkken 1440x900 de 8xAA ile kastı. Next Gen kapalı iken 60 fps çalışıyor oyun,veya 1280e alıp 2xAA yaparsanız da 40-50 arası. Diğer tüm oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum.

Vista'yı ilk defa kullanan biri olarak yukardaki sorunlardan hiçbiri ile karşılaşmadım henüz. Sadece 160 GB lık External HDD ye 7 GB dosya atmak istediğimde , HDD için bu dosya çok büyük diyip atmaması uyuz etti beni.

Yalnız x305 in fiyatı 2 kat artmış IB de. Bu fiyata Monster almak daha mantıklı şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nephertiti -- 31 Aralık 2008; 14:43:52 >

Orjinalden alıntı: Nephertiti

Merhaba. Topici unutmuşum kusura bakmayın..Biraz geç oldu ama, x305leri IB den aldık. Şu ana kadar hiçbir problem çıkarmadı. Memnun olmadıgım bir tarafı,eksiği yok..Sadece işlemcisi daha yüksek olsaymış diyorum.Ekran kartı ve ram konfigürasyonu olarak piyasada henüz daha iyisini görmedim.(Monster hariç) Şu ana kadar yalnızca (şaşırdım) Tomb Raider Legend'i Next Generation Açıkken 1440x900 de 8xAA ile kastı. Next Gen kapalı iken 60 fps çalışıyor oyun,veya 1280e alıp 2xAA yaparsanız da 40-50 arası. Diğer tüm oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum.

Vista'yı ilk defa kullanan biri olarak yukardaki sorunlardan hiçbiri ile karşılaşmadım henüz. Sadece 160 GB lık External HDD ye 7 GB dosya atmak istediğimde , HDD için bu dosya çok büyük diyip atmaması uyuz etti beni.

Yalnız x305 in fiyatı 2 kat artmış IB de. Bu fiyata Monster almak daha mantıklı şu an.

hdd ne 7 gb büyük dosya atma sorunu laptopdan ve vistadan kaynaklanmıyor external hdd'den kaynaklanıyor.external hdd'nin formatın fat32 olduğu için 4 gb dan büyük dosya atamazsın.external hddnin formatını ntfs olarak formatlaman lazım.benim 500gb external hddim var esata dan 4 gb büyük dosyaları atıyorum.daha yeni 10 gb dosyamı externalıma yedekledim.

• x300 veya x305 kullanan arkadaşların dikkatine

Arkadaşlar yabancı bir sitede ekran kartı overclock ve donanim upgrade hakkında detaylı bilgiler var.
    9700M GTS'i overclock yapabiliyorsunuz Nvidia system tools adlı programla.Ama çok gerekliyse yapın diyorlar.Bazı oyunlarda az fps alınıyorsa yapın diyolar.Yoksa ısınmadan dolayı ekran kartını yakabilirsiniz diye uyarı var.eğer ekran kartı sıcaklığı 100 ile 105 arasına geliyorsa denenmemesi gerektiği söyleniyor ya da daha kuvvetli termal macun kullanılması öneriliyor

DİKKAT: F50,F55,G50 VE G55 SERİSİNDE DENEMEYİNİZ.BU SERİLERİN X300 VE X305 SERİSİNE GÖRE VOLTAJ DEĞERİNİN,FAN SAYISININ AZ OLMASI, SOĞUTMA BLOĞUNUN UFAK OLMASI,KASA DİZAYNLARININ FARKLI OLMASI,TERMAL MACUNLARIN FARKLILIĞINDAN DOLAYI ÖNERİLMİYOR.YAKARSINIZ NOTEBOOKU ALLAH KORUSUN.

• 9700M GTS OVERCLOCK İNCELEMESİ / X300 SERİSİNE ÖNERİLİR *F50 SERİSİNE SAHİP ARKADAŞLARDA YAPABİLİR AMA DAHA DİKKATLİ OLMALARI GEREKMEKTEDİR

Öncelikle yukarıya yazdığım cevaplarda ki uyarılarımı okuyun aksi halde olası bir arıza da sorumluluk kabul etmem.

1-Öncelikle Everest programını indirmeniz gerekmektedir.Çeşitli warez sitelerinde cr..cklı Everest programını bulabilirsiniz.Bunun sebebi ileride ekran kartınıza yapacağınız overclock işlemini anında takip edebilesiniz diye
    Dikkat etmeniz gereken yer resimde belirtilmiştir

2-overclock yapabilmemiz içinde nvidia tarafından sağlanan orjinal driverı yüklememiz gerekiyor.179.28 driverınından başka hiçbir driverda overclock yapamıyorsunuz.SDebebi ise mobile ekran kartlarına uygun olan driver olduğundan.
    http://www.nvidia.com/object/notebook_drivers.html
    Bu linkten işletim sisteminizi seçtikten sonra download yapın.Daha sonra 179.28 driverını bilgisayarınız a yükleyip yeniden başlatın.
    ***Daha sonra overclock programını indirmemiz gerekiyor
    http://www.nvidia.com/object/nvidia_system_tools_6.03.html
    İndirdikten sonra bilgisayarınıza yükleyeceksiniz.3 tane program kuracak.yükleme işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın

3-Bilgisayarınız açıldıktan sonra masaüstünde sağ tuşla tıklayıp nvidia kontrol paneline girin.
    Karşınıza nvidia kontrol paneli gelecek sol tarafta performans yazan yere tıklayın.Sözleşmeyi kabul ettikten sonra performans bölümü aktif olacak
    -Resimde gördüğünüz yere Performanstan Aygıt ayarlarına tıklayın karşınıza aşağıda resimde gördüğünüz yer gelecek
    Burada en çok dikkat edeceğimiz yer işaretliğim alandır.İleride burada oynama yapacaz.Genellikle fabrika ayarları
    Çekirdek hızı: 530 mhz
    Bellek Saati: 799 mhz
    Gölgeleyici saat: 1325 mhz dir.
    Yani 530/799/1325 dir.İlerde bu şekil anlatacağım için bu şekli bilmeniz lazım
    Bu ayarlar sizin referans noktanızdır.en stabil ayarlardır.

4- Gelelim hız aşırtmaya(overclock) işlemine
    a)Gene aynı sayfada Saat hızlarımızı ÖZEL yazan yere tıklayıp ayarlayacaz

b) F50 kullanıcıları için önereceğim saat hızları 650/950/1600. x300 serisine sahip olan arkadaşlar 700/1000/1800 e ayarlayabilirler.**F50 YE SAHİP ARKADAŞLAR EN SON YAZDIĞIM 700/1000/1800 E GETİREBİLİRLER İSTERLERSE AMA AŞIRI ISINMA OLABİLİR.BEN ÖNERMİYORUM
    *****ŞUNU SAKIN UNUTMAYIN EN YÜKSEK DEĞERLER 700/1000/1800 OLMASI LAZIM YOKSA BİLGİSAYAR KİTLENİR. BU DEĞERLERİN ÜZERİNE KESİNLİKLE ÇIKMAYIN.

C)sonra hemen üstte bulunan kaydet seçeneğine tıklayıp profilinizi kaydedebilirsiniz.Örneğin Maximum değer diye kaydedebilirsiniz.

D)Uygula'ya basın ve işleminiz geçekleşsin.everest programında ayarların değiştiğini kontrol edin.İsterseniz sonrasında bir oyun açıp deneyin arada ki farkı anlayacaksınız.AMA SICAKLIĞI KONTROL ETMEĞİ UNUTMAYIN EVERESTTEN 105E YAKLAŞMISSA HEMEN OVERCLOCK HIZLARINI DÜŞÜRÜN SAKIN STABİL OLAN AYARLARIN ALTINA YANİ FABRİKA AYARLARININ ALTINA DÜŞMEYİN.OYUNLAR YAVAŞLAR

Yaşadığım Deneyimler

Arkadaşlar 700/1000/1800 hızlarda GTA 4 ü yaklaşık 2 saat boyunca oynadım ısınma dercesi 98 derceydi.araştırmalarıma göre gayet makul bir sıcaklıkmış

3D MARK 06 PUANIM

1-Fabrika Ayarlarında ki puanım

2-Overclock sonrasında ki puanım

Yaklaşık 1000 puan arttırıyor
    Oyunlarda 10 fpsye kadar artış yanlızca gta 4 te 5 fps artış yaşadım

Püf Noktalar

A-Çok dikkat etmeniz gereken nokta saat hızlarını kesinlikle ve kesinlikle 700/1000/1800'ün üzerine getirmeyin.Ekranınız donar.

B-F50 kullanıcıları ise devamlı bir şekilde belli bir süre sıcaklığı kontrol etsin çok büyük farklar oluşursa hızları biraz düşürün.Kesinlikle fabrika ayarları olan 530/799/1325 mhz'nin altına düşmeyin performansınız düşer

C- Örnek; Sadece bilgisayarınızı nete girmek için ve müzik dinlemek için bataryadan kullanma ihtiyacınız olduğunda saat hızlarını en düşüğe çekebilirsiniz.Yani 132/199/331 mhz'ye çekerseniz pilden tasarruf sağlayabilirsiniz.Mesela ben 2 saat olan pil ömrümü 2.45 dakkaya çıkardım
    Nvidia kontrol panelinden hızları düşürdükten sonra da güç seçeneklerinden diğer ayarları yapacam.Bunu nasıl sağladığımı anlatıyorum resimlerle
    ----Nvidia kontrol panelden hızları en düşüğe çektik Sonra aşağıda izlediğim yollara göre gidin
    1- Güç seçeneklerine girecez resimdeki gibi

2-

3-

4a-

4b-

4c-

5-En sonunda uygula diyip tamama tıklayıp çıkıyoruz.
    Dediğim gibi sadece nete girip müzik dinleyecekseniz bu ayarları uygulayabilirsiniz..Hatta lan kablosuyla nete giriyorsanız wirelessınıza da kapatabilirsiniz.
    Ortalama 2:30 la 2.45 saat arasında şarjım gidiyor benim.

D- nvidia kontrol panelinde hazırlamış olduğunuz overclockları kaydedip birden fazla profil ayarı oluşturabilirsiniz.Örneğin oyun oynamak istediğinizde daha hızlı overclock ayarına geçebilirsiniz ya da sadece nete girip müzik dinlemek istiyorsanız en düşük hıza ayarlayıp kaydedebilirsiniz.ya da stabil ayarlarda olmasını isteyebilirsiniz.Mesela ben MAX overclock, medium overclock ve minumum overclock diye 3 tane profil oluşturdum.İstediğim ayara hemen otomatikman getiriyorum.Peki Nasıl yapacaz.

1- Başlattan porogramlara girip ordan NVIDIA CORPARATION' a girip NVIDIA nvProfile tıklayın
    Karşınıza küçük bir kutu gelecek orda kaydettiğiniz ayarlar mevcut.
    Mesela maximum diye bi profil kaydettiniz.maximum yazan profile tıklayıp alttan tamama tıkladıktan sonra karşınıza 5 sn sonra uyarı gelecek başarıya profiliniz yüklendi diye.Çıkmak için de sol üst köşedeki küçük x işaretine basın zor görünüyor biraz.Bu şekilde profilleriniz arası geçişleri otamatik yapabilirsiniz.

ARTIK BENDEN BU KADAR DEDİKLERİMİ DİKKATLİ UYGULAYIN.UYARILARDA DA YAZDIM.AKSİ TAKTİRDE HİÇBİR SORUMLULUK KABUL ETMEM.

F50 YE SAHİP ARKADAŞLAR ÇOK DİKKATLİ OLUN SICAKLIĞINIZIN 103Ü GEÇMEMESİ LAZIM VE DE MAXIMIM AYAR OLAN 700/1000/1800ÜN HERHANGİ BİR DEĞERİNİ SAKIN GEÇMEYİN.SİZE ÖNERDİĞİM SEVİYE 650/950/1600.

-----------------------------------------------------------
    İLK YAZDIĞIM UYARI DA EKLENMİŞTİR.

x300 veya x305 kullanan arkadaşların dikkatine

Arkadaşlar yabancı bir sitede ekran kartı ve ddr3 raminize overclock ve donanim upgrade hakkında detaylı bilgiler var.
    9700M GTS'i overclock yapabiliyorsunuz Nvidia system tools adlı programla.Ama çok gerekliyse yapın diyorlar.Bazı oyunlarda az fps alınıyorsa yapın diyolar.Yoksa ısınmadan dolayı ekran kartını yakabilirsiniz diye uyarı var.eğer ekran kartı sıcaklığı 105'e geliyorsa denenmemesi gerektiği söyleniyor ya da daha kuvvetli termal macun kullanılması öneriliyor
    Deneme yapıp bilgilendireceğim

DİKKAT: F50,F55,G50 VE G55 SERİSİNDE DENEMEYİNİZ.BU SERİLERİN X300 VE X305 SERİSİNE GÖRE VOLTAJ DEĞERİNİN,FAN SAYISININ AZ OLMASI, SOĞUTMA BLOĞUNUN UFAK OLMASI,KASA DİZAYNLARININ FARKLI OLMASI,TERMAL MACUNLARIN FARKLILIĞINDAN DOLAYI ÖNERİLMİYOR.YAKARSINIZ NOTEBOOKU ALLAH KORUSUN.BİRDE BU OVERCLOCK İŞLEMİ İÇİN VİSTA 64 BIT ÖNERİLİYOR

ÖNEMLİ NOT 2: F50,F55,G50 VE G55 SERİSİNDE DENEMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR OVERCLOCK AYARLARINI 700/1000/1800 E YAKIN BİR DEĞER ATAYIN ÜSTÜNE SAKIN ÇIKMAYIN EKRANINIZ DONAR ARIZAYLA KARŞILAŞABİLİRSİNİZ.FABRİKA AYARLARI İSE 530/799/1325 DİR.BU AYARI EN AŞAĞIYA BİLE ÇEKEBİLİRSİNİZ PİLDEN TASARRUF ETMEK İÇİN AMA OYUN OYNARKEN YUKARIYA ÇEKİN AYARLARI.DETAYLI İNCELEME YAPACAĞIM ARKADAŞLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 7 Ocak 2009; 15:18:24 >

• Tesekklerler vermiş oldugun bilgiler icin. ben acıkcası dusunmuyorum OVERCLOCK. acıkcası bukadar fazlada kurcalanmasından yana degilim bu tarz pc.ler icin. masa ustunde belki daha faydalı olur ama disustulerii yeterli sogutucu olmadıgından ısınma yapacagını tahmin ediyorum. yinede paylasım icin tesekkler.
    AOC E2352PHZ, SilverStone Raven RV03, İ7-960&CNPS8700NT,Asus Rampage III gene, 6GB (3x2048MB) T/C Kit PN -OCZ3P1333LVA6GK ,Gigabyte GTX570 SOC, WD6000HLHX, HPC-450watt-H12S, ZM-MFC1 Fan cont, Sony/Nec DVD RW 7170 SATA, Acer AS5920G-602G25MN üzerine T9500_2X2gb Ocz 4-5-5-13_WD Scorpiablack 16Mb 7200rpm 320gb hdd_ 256Mb 8600GT
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nm1

Siz riva tuner diye bir şey duymadınız mı ? Sadece tek başına o.c. için yeterli, hem ısı kontrol hem oc. hem de fan kontrol yapıyor.

onu denedim merak etme malesef mobile kartlarda riva turner işe yaramıyor.sadece mhz artırabiliyosun.fan ayarına dokunamıyosun.kapalı.nvidia system tools nvidianın sağladığı orjinal yazılım rivatuner gibi yan sanayi değil.

verdiğim programda tek başına overclock yapıyor.araştırın iyice.
    chipsette nvidia olsaydı fanıda işlemciyi de overclock yapabilirdin.her iki programlada.ama nvidia system tools orjinal bir program.benim anlattıklarım dışında daha çok artısı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 12 Ocak 2009; 12:40:52 >

Orjinalden alıntı: rockype

Tesekklerler vermiş oldugun bilgiler icin. ben acıkcası dusunmuyorum OVERCLOCK. acıkcası bukadar fazlada kurcalanmasından yana degilim bu tarz pc.ler icin. masa ustunde belki daha faydalı olur ama disustulerii yeterli sogutucu olmadıgından ısınma yapacagını tahmin ediyorum. yinede paylasım icin tesekkler.

ben rami bile overclock yaptım,ekran kartım da overclocklu sistemi en çok zorluyan gta4 olmasına rağmen 98 dereceyi geçmiyor.110'dan sonrası kritik diyorlar.1 haftadır öyle kullanıyorum.Bir sorun yok
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.